reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

witajcie słonecznie,
widzę, że ja kończę i zaczynam dzień :)

miałam dzisiaj kiepską noc, budziłam się z 4 razy do toalety (raz miałam wrażenie, że coś mi "wypadło", taka kulka) ponadto obudziłam się z ogromnym bólem wokół pępka - poważnie się wystraszyłam.. teraz już przeszło, ale ogólnie jakaś obolała jestem.. mam nadzieję, że w tej toalecie tylko mi się zdawało i to nic poważnego..

wczoraj leżałam na kanapie z Pawłem, on sobie przyłożył rękę a mały tak się wiercił, że Paweł był w szoku.. nawet zapytał czy on tak zawsze i jak ja mogę spać, jak on tak dokazuje:-) ale niech się wierci, wtedy mamusia jest spokojniejsza :)
dzisiaj planujemy jechać obejrzeć szpital, no i kolejne podejście pod wózek - zobaczymy co z tego wyjdzie.. później przyjeżdżają rodzice z siostrą i jej synkiem - 4letnim Miłoszem, więc znowu pełny dom ludzi :)

Miłego, słonecznego dnia kochane!

reklama
Magia gratuluję. Chyba wiem co czujesz;-)
Witam MamęFranusia :-)
Ja dzisiaj walczę z pakowaniem i będę cały dzień sama w domu. Kupiłam sobie takie czytadło i jak nikt nie będzie widział to chyba najpierw przeczytam na zachętę;-) Miłego dnia lipcóweczki :-)
Konwalianka tobie wydaje się, że Ci wypadlo czy Ci wypadło?

witajcie
ja po wczorajszej wizycie a co do ustepowania miejsc ciazarnym to pol drogi stalam w autobusie bo rozsiadły sie moherowe berety ktore jak przypuszczam jechały z rekolekcji czy jakis innych dni skupienia bo na koncowym jest dom caritasu ja wsiadam na 2 przystanku i nie było ani jednego miejsca wolnego
co do wizyty to z szyjka i łozyskiem ok, clotrimazolum mi przepisal na te zolte upławy ( jak ja to kocham a te kanciaste tabletki dopochwowe na bank facet projektowal), dzidek ma 1672 g tylko bardzo długo mi sprawdzal przepywy w pepowinie i chyba z lekka podejrzewa znowu JUGR( dziecko nie rosnie tak jak powinno), za 10 dni ide do szpitala na dyzur i ma mi robic usg i zobaczyc jak mały rosnie wg usg wyszło 30/4, głowka jest mniejsza niz inne czesci siedzialam w gabinecie 45 min:szok: bo wlasnie te przepływy badal i zobaczymy co bedzie no i potwierdzil mi ze bedzie cesarka
to tyle zmykam na zakupy a dzis dzien Asi bo sobota i trzba sie nia zajac zajrze pozniej, miłego dnia wszystkim ciezaroweczkom u mnie robi sie gorac ufff sciskam

dzień dobry kochane :-)

konwalianka no właśnie, jesteś pewna, że coś ci wypadło? nie zerknęłaś, żeby sprawdzić?
zakupy w pt wieczorem to najorszy możliwy termin - wszyscy po pracy robią zakupy na weekend i kolejny tydzień. Ja przestestowałam już różne dni i pory i polecam niedzielę wieczorem - tak z godzinę przed zamknięciem ;-)

sestina a przy takiej planowanej cesarce konieczne jest znieczulenie całkowite? nie można częściowo? :eek:

mama franusia witamy cieplutko

buziaki :**** na dobry dzień wszystkim

mailuj, ja już sama nie wiem..ale takie uczucie jakby coś wypadało miałam..nawet pomyślałam o tym czopie śluzowym, ale pewna nie jestem..
pippi, usiłowałam tam wybadać czy coś jest, ale nic nie zauważyłam..zresztą nie wiem jak ma wyglądać taki czop..wiem, że może być z krwią, na pewno krwistego tam nie znalazłam nic..
gon1a nie martw się na zapas, gdyby coś było nie tak od razu by ci powiedział..a że główka mniejsza, to gdybyś rodziła naturalnie, to nawet i lepiej by było.. z resztą te wyniki są szacunkowe, więc nie ma co się zamartwiać na zapas.. u mnie mały ma główkę 8cm (to chyba średnica czy coś), lekarz mówi, że dzieci przy porodzie maja 9-9,5 cm, więc już mu niedużo zostało..

Ostatnia edycja:
konwalianka jak nic podejrzanego nie widziałaś, to pewnie to nie to.. w nocy jak człowiek półśpiący to różne rzeczy się wydają...ja też nie mam pojęcia jak to to może wyglądać ;-)
gonia na pewno chcą tylko dokładnie posprawdzać, przecież takie niewielkie różnice są w normie, a wydaje mi się, że aż tak mało to synek nie waży jak na ten tydzień ...

czop by chlupnął ;-) i faktycznie byłby jakiś krwawy ślad później. Myślę raczej ze to upławy się uformowały w kulkę ;-) A nawet gdyby to od odejścia czopu do porodu jest czasem kilka tygodni. Czyli normalnie. Widziałyście już, że jesteśmy w pierwszym rządku na stronie Forum ? Juz nawet pojawiły się styczniówki 2012 ;-) Nadchodzi nasza kolej
Gon1 takie różnice w budowie się zdarzają chyba często, później maluchy nadrabiają

dzień dobry kobietki,
Pippi można podpajęczynówkowe czyli w odcinek lędźwiowy kręgosłupa ale ja mam w tym miejscu dokładnie implant pooperacyjny więc odpada i dlatego ogólne. Plus ogólnego że szybko dojdę do siebie a po kegosłupowym trzeba nieruchomo lezeć niemalże dobę. Ponawiam pytanie dziewczyny- jakie wam leukocyty wychodzą w 3 trym ciąży? Mojje były podwyższone nieznacznie do niedawna, z bieżących badań wyszło 16 przy normie ciążowej ( tak mowi lekarka) 20.Ale i tak się martwię:(

Sestinka ja nie zrobiłam badań i nie mogę Ci odpowiedzieć. Ale nieznaczne przekroczenia norm w ciąży to normalka. Skoro lekarka je widział to znaczy, że jest Ok. Nie martw się na zapas

reklama
no mailuj dzięki:) ufam lekarce ale wiesz- co robi Wasze wsparcie z głową- usprawnia myślenie hihi

Do góry