reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

jestem ponownie:-)
zaraz doczytam co sie dzialo gdy mnie nie bylo
Cholera co sie dzieje z tymi ciazami:-(oby u Psoty bylo dobrze:tak:
widzialam ze pisalysie o opuszczeniu przez dziecko domu, u mnie ojciec nadal nie pogodzil sie z moim odejsciem przez co nie rozmawiamy tak samo nie akceptuje dziecka ale minie mu z czasem...
Wisienka moj synek jeszcze w brzuszku a ja juz mysle co bedzie gdzy zechce mame zostawic:-D
Spalam ze 2 godz budze sie a koszulka mokra tak mnie zalalo, od ponad mies mialam spokoj a tu znowu:wściekła/y:
Maqnio u mnie tez raczej czerwiec, lekarz mowil ze najwczesniej chce mnie widziec w polowie czerwca na porodowce wiec to bedzie 38 oby sie udalo:tak:

reklama
Trochę dałam czadu z tym sprzątaniem. Wszystko mnie teraz boli. Ale poleżę to powinno wszystko wrócić do normy. Cholercia, najgorzej że nie mam żadnych filmów albo książek to leżenie byłoby przyjemniejsze.

Maqnio, Anula.. ja to szczerze mam nadzieję, że data z usg (21.06) pokryje się z właściwym porodem.. w końcu mielibyśmy w domu samych czerwcowych lokatorów :)Jakoś tak nastawiłam się i mam nadzieję, że maluszek też..a to podwójna korzyść - bo wie, że wcześniej mu nie wolno się pchać na świat:)

ciekawe jak u psotki..

anulka 38 tc to marzenie, no ale oby maluchy spłatały nam figla i zostały jak najdluzej, ja sie tylko martwie zeby szew wytrzymał, bo skurczy nie ma, a juz krocze mnie boli tak jakby mnie rozrywało. a Rózia chyba dzisiaj próbuje mamusie przeprosic za wtorkowe milczenie, bo caly dzien puka:-)
aneta odpoczywaj jak najwiecej i sie nie forsuj:-)
konwalianka mnie z usg wychodzi 17.06 czas pokaze jak to bedzie:-)ale masz racje -wczesniej niech sie nie waza lebka z mieszkanka wychylac. do psotki napisze wieczorkiem i dam znac jak sie maja.

Ostatnia edycja:
Konwalianka a moj tylko jeczy zebym do lipca doczekalam:-)obawia sie roli taty...
Mi na usg w szoitalu powiedzieli ze 30 czerwiec a wczoraj moj lekarz ze tak jak na poczatku 2 lipiec bo dziecko akurat jest duze jak na 30 tc;-)ale ciezko bylo mu mierzyc tak szlal,oby pozniej tak nie mial i smial sie ze watpilam w to ze syn w 16 tyg i ze on mial racje a baba i tak swoje wpiera:-D

Moje kochane Lipcóweczki. Chciałąm złozyć wam najserdeczniejsze życzenia wielkanocne

Miłych, zdrowych i spokojnych Świąt dla was i brzuszków. Pięknej pogody, uśmiechu na twarzy, stołu pełnego smakołyków, ślicznych pisanek, słodkości od zajączka, mokrego dyngusa- bo to przynosi szczęście, rodzinnej i ciepłej atmosfery i oczywiście żadnych zmartwień, skurczy czy innych dolegliwości a wszystkie krótkie szyjki niech się poprawią.
WESOŁYCH ŚWIĄT DLA WAS I WASZYCH RODZINEK ODE MNIE I MOJEJ RODZINKI

Anula, to widzisz..u mnie na odwrót..mój nie może się doczekać:) Mówi, że już by chciał..swoją drogą, co wizytę podglądam, czy napewno tam mieszka chłopczyk..ale u mnie, to pewne na 100%, więc nie ma co liczyć na zmianę..heh

Maqnio u mnie tez marzenie ale jek bede lezec to lekarz ma male nadzieje:-)o to masz termin w urodziny mojej siostry ale ona prawie mies wczesniej sie urodzila miala 1800 i niecale 40 cm:szok:zobaczymy jak bedzie u mnie plusem jest zamknieta i twarda szyjka.
Wisnienka Tobie rowniez zycze udanych swiat;*i pamietaj uwazaj na siebie:tak:
Konwalianka u mnie tez pewnie ja po 1 usg nie wierzylam do konca ale moj juz 3 razy potwierdzil i 2 razy inni lekarze w szpitalu:-Dmoj nie mowi ze bedzie na 3 miejscu bo maly oczywiscie na 1 a ja zaraz po nim:-D

wpadlam na moment, widzę że u Psotki znów skurcze, jejku zeby tylko zatrzymali. Przepraszam, nie nadrabiam, ale dzis czuję się lepiej wiec szaleję w domu. Ze sprzatania został mi do przygotowania pokój dla teściowej i umycie podłóg, ale to jutro. Mieso mam podpieczone i na pierwszy i na drugi dzien swiat, mama przywiezie ciasto, wiec tylko upiekłam zajączka i baranka. Kupiłam w tesco foremki w ksztacie jajek wiec teraz jeszcze pieke biszkoptowe jajka, poleje je lukrem, a dzieci beda ozdabiac - bedziemy miec slodkie pisanki ;-) Pokażę wam potem jak wyszły :-)
No i jeszcze na jutro zostało mi zrobienie zwykłych pisanek, ale to też dzieci machną. I koniec. A tak się wczoraj martwiłam :-)

I mąż mi bardzo pomógł. Oj, zasuwal dziś az miło :-)

reklama
wiecie co ja cały czs nie wierze ze naprawde jestem w ciazy - co dzien rano po obudzeniu pierwsze co robie to dotykam brzucha czy na pewno tam jestjak jakas wariatka.
anula taka szyjka to podstawa, wiec na pewno wytrzyma:-)
corin wow szacun wielki!! tylko jak juz zasiadziecie do stołu to pamietaj - relax na maxa:-)

Ostatnia edycja:
Do góry