reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

hej lipcóweczki:-)
a ja dzisiaj już po pobraniu krwi - mam takie fajne pielęgniarki w jednej z placówek, że specjalnie tam jeżdżę do nich, bo robią to rewelacyjnie żadnych siniaków, prawie ślad nie zostaje
super, że Różyczka się ożywiła, dobrze myślałyśmy, że po prostu ma leniwy dzień, ale nie dziwię się maqnio, że od razu chciała sprawdzić - już się wystarczająco nastresowała wcześniej i lepiej dmuchać na zimne

hej danuska, właśnie tak myślałam wczoraj co tam u ciebie, bo dawno nie zaglądałaś,.... a skąd taki gorszy humorek? z małą na pewno ok, tylko się inaczej ułożyła, jeszcze trochę miejsca na kręcenie się ma
dokładnie tak jak konwalianka pisze, to już bardziej rozpychanie, moja czasem tak się przeciąga, że brakuje mi oddechu i mam wrażenie, że skóra pęknie;-) kurczę mały mam brzuch i trochę mi jej szkoda, że ma mało miejsca, ale przecież się nie rozciągnę na zawołanie ;-)

witam nową mamuśkę :-)

reklama
Podobno Triumph ogólnie ma dobre biustonosze. Niestety u mnie w salonie raczej nie będzie takiego dużego rozmiaru na moje piersi. Zwykle jak tam jestem, to mają biustonosze na "groszki" :-) No a moje to melony.

Ja wolałabym mieć groszki, może kiedyś mojego namówię na zmniejszanie, chociaż to droga sprawa i pewnie się nie zgodzi :-/
No ale co prawda gdy schudłam z 10kg to w piersiach też mi się zmalało, tylko nie tak dużo jakbym chciała - i skóra taka niefajna w sumie się stała. Nie żebym narzekała, ogólnie nie jest źle :-)

Tylko często mam problemy z dobraniem odpowiedniego biustonosza. W sumie to nie umiem dobrze dobrać do siebie biustonosza :-D

witajcie mamuski kochane

Ciesze sie ze u Maqnio i Różyczki wszystko w porzadku buziaki dla nich wielkie niech sie kobitki trzymaja dzielnie

Anetko tez mam taki problem z biustonoszem i z pioersiami ale nie narzekam niech sobie beda wielkie taka mnie natura stworzyła
Mailuj jak tam zdrówko polepszyło sie troszke , odgon te chorubsko w diabły

najlepiej udać się do salonu, gdzie dobierają biustonosz.. zazwyczaj te biustonosze nie są tanie, ale czasem można zaszaleć.. Ja myślę, że teraz i tak nie ma sensu, bo do porodu jeszcze się zmieni. Byłam w zeszłym tygodniu w sklepie, chcialam kupić biustonosz do karmienia, to pani powiedziała, abym poczekała na połowę czerwca i wtedy przyszła, bo piersi jeszcze rosną..zresztą i tak trzeba będzie nieco większy kupić, bo jak pokarm napłynie, to wiadomo

a jaw domu najchętniej zakładam jakąś obcisłą koszulkę i chodzę bez... :-)
piersi urosły mi od razu ale niewiele i tak zostały - nie zmieniłam jeszcze nawet rozmiaru, ale czuję, że to już tuż tuż...
triumpha uwielbiam to moja ulubiona marka i chyba się skuszę, na taki sportowy bawełniany jak sestina podałaś link.
tylko ja biustonoszy przez internet nie kupię, muszę się wybrać do sklepu, bez mierzenia ani rusz;-)

aneta wybierz się do jakiegoś większego sklepu z bielizną - często już personel jest przeszkolony teraz i umie pomóc dobrać rozmiar, a to wbrew pozorom wcale nie takie łatwe...

konwalianka no właśnie ja na razie kupię tylko jeden i poczekam do połowy czerwca, wtedy kupię taki do karmienia, a potem kolejny jak już zacznę karmić, bo teraz ciężko rozmiar przewidzieć

Ostatnia edycja:
reklama
najlepiej udać się do salonu, gdzie dobierają biustonosz.. zazwyczaj te biustonosze nie są tanie, ale czasem można zaszaleć.. Ja myślę, że teraz i tak nie ma sensu, bo do porodu jeszcze się zmieni. Byłam w zeszłym tygodniu w sklepie, chcialam kupić biustonosz do karmienia, to pani powiedziała, abym poczekała na połowę czerwca i wtedy przyszła, bo piersi jeszcze rosną..zresztą i tak trzeba będzie nieco większy kupić, bo jak pokarm napłynie, to wiadomo

Nie no wiadomo że teraz to nie ma sensu chodzić po salonach. Ale po powrocie do formy to może i się skuszę na takie dobieranie :-)
A u mnie jakoś dziwnie jest z tymi piersiami, bo patrząc na biustonosz to wcześniej, znaczy na początku ciąży był bardziej wypchany niż teraz. Mam wrażenie że po pierwszym tym szoku hormonalnym kiedy mi się powiększyły, teraz jakoś się zmniejszyły, bo raczej biustonosz mi się nie rozciągnął.

Do góry