reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Janie mam pojeciaod czego to zalezy.... dlaczego kobiety tak mowiaczy mowia szczerze ? Czy po prostu Strasza ? Coma tona celu nie wiem uswiadomienie czegos ? Czy ....nie wiem ... Nie chce tego dnia dnia porodu kojrzyc z jakims koszmarem ... bojak sie tak nastawie to bedzie niedobrze.... a staralam sie tak nie sluchac tego ... nie czytac nie ogladac... a tutaj masz babo placek...
konwalianka ja tez chyba bede tak myslec ale im blizej tym coraz bardziej sie boje .... rozmawialam z kolezanka i ona mi powiedziala ze dzien porodu powiedziala sobie ze to tylko 1 dzien ... ze i tak od tego nie ucieknie ze bedzie co bedzie ze tyle kobiet urodzilo to ona tez urodzi i byla milo rozczarowana powiedziala ze wszystko gladko poszlo

reklama
veronique nie przejmuj się tak co ludzie gadają, bo jakby każdego słuchać, to oszaleć by można.... jednen ci powie tak, inny inaczej, różne mają kobiety doświadczenia, ale też nie oszukujmy się różne nastawienia - jedne histeryzują już na zapas, drugie powiedzą, że znają gorsze bóle... a ty będziesz miała własne doświadczenia i nikt ci nie powie jak to jest, bo sama musisz to przeżyć
ja tam na razie w ogóle się nie przejmuję, bo po co, jeszcze tyle czasu, wolę go wykorzystać na przyjemniejsze rzeczy, będę się stresować jak zacznie się poród;-) a tak w ogóle to mam nadzieję, że będzie dobrze - nastawienie naprawdę jest bardzo ważne, ból powstaje przecież w mózgu....

Dokladnie Pippi masz racje jak pojdziemy z nastawieniem ze nie miozna wytrzymac z bolu ze bedzie tak bolec ze az styrachmyslec... ze bedzie zle to same .... sie nakrecamy jesli moge tak napisac

Niczko nie słuchaj nikogo! Ja też się nasłuchałam o naszym szpitalu ale mam to gdzieś bo słyszałam i złe i dobre opinie... Wszystko zależy od porodu... A wystarczy tylko słuchać położnych i robić to co one mówie i bedzie git :-)

:) wiecie ten czas tak szybko lecijeszcze niedawno nasze maluszki to takie groszki .... byly na ekranach .... USG :) a teraz dzieciatka takie sliczne ... :) jeszcze troszke i bedziemy spacerowac z naszymi cudami !

Veronique kochana nie słuchaj takich opowiesci bo dla mnie takie kobiety to panikary nic wiecej , a zadne ciecie nie boli tego nawet nie czujesz , jak zszywaja daja znieczulenie jednak nie zawsze potrzebne jest nacinanie , bóle sa bez tego sie nie obejdzie ale za to jaki finał jest wspaniały i zapomina sie wszystko , głowa do góry bedzie dobrze i przekonasz sie sama na własnej skórze ze nie taki diabeł straszny jak go maluja

Dziękuje Marzenko ! :-) tez mnie sie tak wydfaje ze ... takie kobiety probuja nastraszyc ... Bo ja nie chce myslec o porodzie jak o jakiejs traumie ... ktora MOZE przezyje ...moim celem jest urodzic jak najszybciej ( w miare mozliwosci ) bochce zobaczyc Synusia ... !!!! Nie bede o niczym innym myslec... tak zazdroszcze juz tym kobietka ktora smigaja z wozeczkami :)
Tak bym chciala sie z kazda Was po porodzie spotkac ! Kurcze moze zorganizujemy jakis zjazd w jakims miejscu oczywiscie nie po prorodzie od razu ani kilka miesiecy pozniej bo to chyba nie mozliwe ale... za jakisss tam czas ... SUPER by bylo

reklama
Do góry