reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

apropo wlasnie opowiesci i fam na temat szpilatali. Ile kobiet tyle opinii, nikt nikogo nie przegada ze swoimi racjami. Jedna ma lepsze inna gorsze wspomnienia.
znam kobity ktore w czasie ciazy naczytaly sie na temat komplikacji i ewentualnych pomocy przy wyciagnieciu dziecka przy uzyciu proznociagu lub szczypcow. MOwila ze nigdy sie na to nie zgodzi, ze jak to tak, ze absolutnie... i co ? wyciagali jej dziecko proznociagiem i ani nie pisnela ze sprzeciwem. Porod miala okropny wiec w opowiesciach nie bylo nic dobrego. Za to druga poszla z nastawieniem pozytywnym i po 5 h miala dziecko na rekach, bez paniki, bez zmednych opowiesci. Nie mowie ze porod zalezy tylko i wylacznie od nastawienia, ale nie mozna sluchac niepotrzebnych uwag na temat bolu i strachu i komplikacji jakie moga sie pojawic. Takie jest moje zdanie. Ja bede rodzic w szpitalu o ktorym nie mam zadnego zdania wyrobionego. ROdzila w nim siostra D i byla zadowolona z porodu, najbardziej z poloznej ktora jej bardzo pomogla. Chyba od nich zalezy pozytywne nastawienie pacjentki.

a my z D wlasnie wrocilismy z centrum zapytac sie o te cholerne badanie glukozy, poszlam do lekarki bez kolejki i powiedzialam jaka zaszla sytuacja, ze mi sie pomylili z dawka glukozy, ona sie troszke zdziwila no ale wyciagnela wyniki moich badan i powiedziala ze mimo tego ze wypilam 100 g wynik wyszedl mi dobry, ze to ze zrobilam siku nie wplynelo na wynik, jedyne co nie mozna robic to chodzic w miedzy czasie. Takze zapytala sie mnie czy chce powtorzyc to badanie zeby byc bardziej spokojna,a le stwierdzilam ze juz nie bede sie kloc po raz kolejny i zostawie to tak jak jest. Ale i tak zdziwiona jestem ze mi wynik dobry wyszedl po takiej dawce, podwojnej.

reklama
emka no widzisz niepotrzebnie się stresowałaś, wynik interpretują z uwzględniem dawki - inne normy są dla 50 inne dla 75, tak jest w Polsce, więc pewnie u ciebie też to biorą pod uwagę

espera mi się najbardziej podoba...bo nie lubię długości dłuższej niż do kolan hmmmm
m sama zaczęłam się zastanawiać ;-)

Ostatnia edycja:
Pippi nie nie, oni nie brali z uwzglednieniem dawki bo sami nie wiedzieli ze ktos sie pomylil i zamiast 50 g glukozy dali mi 100 g . CHodzi o to, ze mimo tego ze wypilam podwojna dawke wynik wyszedl dobrze.

Nika super wybor :-) a ja nie uwazam ze nie powinno sie nosic czarnego koloru w ciazy, ja przesadna nie jestem i pieknie bedziesz wygladac w tej Malutkiej Czarniutkiej :-D

reklama
Do góry