reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Przeczytałam Was i zapomniałam, co i której miałam napisać;) Wybaczcie... Buziam wszystkie!

Anulka, witaj!!! Bardzo się cieszę, że już dobrze, ufff :))))

Jak tam nasze dzisiejsze wizytujące, czy któraś już jest po?

reklama
witajcie lipcóweczki
stesknilyscie sie troszeczke
jakos nie mialam kiedy do neta zagladac, troche popracowalam w ogrodku, popikowalam sadzonki kwiatkow i warzyw
anulka witaj, dobrze ze juz w domciu?? a Ty zamierzasz rodzic w Chełmie czy w Lublinie??

gon1a witaj. Zazdroszczę ci tego ogródka
Teska hej
A ja frytki sobie zrobiłam, zachcianeczka moja:-D
Anulka a jak to było u ciebie z objawami, ze ci się szyjka skraca. ja mam od kilku dni takie srednio przyjemne skorcze. Brzuch mi się stawia, twardy na dole jak kamien i to trochę boli. Na szczęście jutro mam wizytę

ja już jestem po :-) stwierdziliśmy, że jednak na rano będziemy się umawiać, bo wchodzi się punktualnie, a tak to często jakieś opóźnienia są wieczorem, no i cały dzień człowiek nie siedzi jak na szpilkach
malutka zdrowa, wszystko ze mna też ok :-) szyjka długa zamknięta, więc mogę dalej brykać, ja też nie mam usg na każdej wizycie, moja gin jest z tych co to jak nie trzeba to jak najmniej ingerencji, ale nawet to do mnie przemawia, więc się przywyczaiłam
spokojna nasza córeczka - na każdym badaniu ma tętno 140, więc mam nadzieję, że po urodzeniu też nerwus nie będzie
pochwaliła mnie, że wreszcie zdecydowałam się na zwolnienie iść i dać innym popracować;-)

a ja przez ostatni miesiąc 1,5 kg do przodu i brzuszek mam 92...:szok:

Mimi nie dawaj się, ja sama jestem za tym, żeby jak wszystko ok to pracować jak nadłużej i ciąża to nie choroba, ale to co wyczynia twoja szefowa to przegięcie. To co, że nie masz obywatelstwa, ale pracujesz i kodeks pracy ją obowiązuje. Nie pamiętam już co to za kraj, ale najlepiej poczytaj sobie ich kodeks pracy albo niech ktoś miejscowy ci pomoże i jak trzeba to pokaż jej odpowiedni paragraf. To co piszesz to u nas już podpada pod mobbing, a stres czasem gorszy niż ciężka praca. A jak nie to poszukaj takiego gin, który to zrozumie - powiedz mu prawdę jak jest, w końcu szkodliwe warunki pracy to też nękanie psychiczne wrrrr:wściekła/y: nienawidzę takich szefów

konwalianka ja tak jak balkan lekarza prowadzącego mam prywatnie, a opiekę z pracy w limie i tam robię wszystkie badania bo mam za darmo, usg też. Płaciłam tylko za usg 4 d, bo to dodatkowe świadczenie i robiłam je w Marriocie - tam mają dobry sprzęt - na moje oko laika - i polecam doktor Przygodę. Przemiła babka

Anulka super, że jesteś już w domu - relaksuj się, odpoczywaj i czekaj grzecznie do lipca

corin kurczę, rzeczywiście często tak jest, ze wszystko na raz...ale za to potem będziesz miała pasmo szczęścia na pewno. I wierzę, że z teściową jakoś się tak sprawa jeszcze ułoży

Sestina Natalka piękne imię - na naszej liście było w pierwszej piątce:-)

resztę lipcoweczek ściskam gorąco i trzymam kciuki za pozostałe dzisiejsze badania

wisienka nie wiem jak to u anulki było, ale u mnie nie było zadnych objawow skracajacej sie szyjki, zadnych skurczow, twardego brzuszka - nic - czułam sie doskonale.nie martw sie na zapas kochana, na pewno wszystko jest ok, a do jutra czas szybko minie:)
pipi super ze wszystko dobrze! oby tak dalej!!!

Pippi to super,że wszystko ok i żeby każda z nas miała tak genialne wiadomości aż do lipca :-)
Anulka słońce mi wczoraj lekarz powiedział,że mała na nastepnej wizycie powinna już ważyć 1000g czyli wszystko u Ciebie jak najbardziej ok!!!!!!!! Nie słuchaj nikogo czy bedzie ważył 2500 g czy 3500g to i tak będzie kochany :*:*
No właśnie ciekawe co u beetki i myślę też jak Emcia dawno jej nie było kurde ... tęskni się za nią :-D

reklama
Ja mam takie zapytanie,bo wczoraj wieczorem bolala mnie piers znaczy sie dokladnie w okolicy sutka ,takie uczucie klucia no niewiem jak to opisac,moze wiecie co to moze oznaczac?bo sie troche boje

Do góry