reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

hej kobietki

Veronique współczuję siostrze, bo pewnie już się dość nastresowała do tej pory, a jeszcze taka opieka.... oby wszystko było dobrze. Tak mam wrażenienie, że narzekamy czasem na naszą opiekę medyczną, ale jeśli chodzi o ciążę, to jak słucham relacji z różnych krajów, to u nas naprawdę jest nieźle

Margerita, Mailuj - to teraz już tylko && za wyniki;-)

Orchidea, wydrussia - a dla was też && - dobrych wieści na dzisiejszych wizytach!

a ja dołączam do sestiny i konwalianki - też mam jutro wizytę - tak na rozpoczęcie III semestru :-) ależ ten czas zasuwa...

Maqnio - leż tam grzecznie, jeszcze się nabiegasz za malutką ;-)

aha - jeszcze mi się przypomniało - Psota fajne rajstopy kupiłam w H&M na dziale ciążowym - dobrej jakości i wygodne, tylko to były 60 Den, nie wiem jakiej jakości są cieńsze...

reklama
Witam wszystkie mamuśki!!!!!!!
Umnie słoneczko świeci tylko jest wstrętny wiatr...

Weronika-ja tez współczuje siostrze-wiem co przeżywa bo ja to samo przeżywałam najpierw 2-poronienia a jak już jestem w ciąży to też plamiłam...Ale mi lekarz mówió ze to nie jest normalne i cały czas brałam Luteine na potrzymanie-teraz już odstawiłam...Mam wizyte w poniedziałek i się bardzo boje mam nadzieje że będzie wszystko ok...

Orchiduś-trzymam kciuki...musi byc dobrze!!!!!!!!!!

Sis, Wydrussia, trzymam za Was mocniutko kciuki:***

Margeritko, ja też mam w czwartek wizytę:) Z tego, co pamiętam, to Wisieńka, także:)

Maqnio, nie ma co rozmyślać o tym, co już było, zapomnij o tej niedzieli, teraz tylko leż, leż i leż:) Różyczka jest dzielna i silna, wytrzymacie do lipca dziewczyny:***

Corin, grunt, że Sebkowi trybiki wróciły na właściwe miejsce;)

Veronique, jak czytam, że od 26 tygodnia ciąży ratują dzieci w Holandii, to mi ciarki przechodzą, bo ja już w 17 tygodniu bym nie miała Dawidka… Tutaj walczyli o mojego synka, pobyt w szpitalu, później duphaston przez miesiąc na podtrzymanie i leżenie plackiem, nie wyobrażam sobie, żeby mogło być inaczej...
Z językiem ja mam problem, zrobił mi się geograficzny i boli;)

Pippi, dzięki:) ja już mam sprawdzone rajstopy z happy mum:)

Ostatnia edycja:
Dzięki dziewczyny :*:*:* też mam nadzieję,że będzie ok w moczu nic nie ma więc musi to być macica lub te więzadła inaczej nie biorę nic innego pod uwagę :) dziś poproszę go jeszcze żeby mi przejechał USG po nerce znać się nie zna ale trobielke mam tam i zawsze zmierzyć może porównam z ostatnim USG od nefrologa może to od nerki mnie tak kłuje cholera wie :)
Ja kupiłam sobie rajstopki bezszwowe ale to jakos w styczniu takie pod brzuszek a że ja mało co w rajstopach chodzę to leżą i leżą :)

Ostatnia edycja:
Hej kochane, witam wszystkie!

Pogoda u mnie piękna dziś, zaraz sie zbieram i jadę na budowę zobaczyc co sie tam podziało znowu:):)

miałam dzis rano iść na morfologie i mocz ale tak mi sie nie chciało, że nie poszłam..jutro pójdę juz na pewno bo w piątek do lekarza idę, więc muszę mieć wyniki..
I mam pytanie, czy wy tez macie taki ciemny mocz? bo ja jak rano ide siku to tak ciemny jest ze szok, już nawet zaczęłam popijać wode w nocy jak wstaję, ale tak samo jest.. a nie pije mało..
Boziu i rachunek za gaz mi przyszedł 430zł.. trochę duże, zważając na to że mało gotuje..no piecyk gazowy też swoje bierze do kąpania, ale żeby tyle..coś dużo rachunków w tym miesiącu..

Cześć dziewczynki!
Znowu mam troszku zaległości, moze pozniej doczytam...
Mam nadzieje, że u Wszystkich wszystko w porzadku :*

Musze Was podpytac - w czwartek ide na glukoze i nie bardzo wiem, czy mam ja rozpuscic w takiej wodzie mineralnej z butelki (zimnej) czy musi byc ciepła? A jesli ciepła to czy oni taka daja w przychodni? Moze głupie pytania ale własnie dzis sie zaczelam zastanawiac...

Dzis mam mam drugie zajecia w szkole rodzenia. Te pierwsze to byl taki wstep i wprowadzenie bardzeije ale bardzo mi sie podobalo, wiec juz sie nie moge doczekac co bedzie dalej. Te połozne takie mile i fajne, w zyciu bym nie pomyslala, a tu prosze :-)
Na tych zajeciach kiedy mielismy wstepne cwiczenia i połozna mówila o porodzie, dotarło do mnie dopiero ze za 3 miesiace bede musiala to malenstwo jakos z siebie wypchac !!! :szok:
Teraz caly czas o ty mysle, tez tak macie?

Dodiś Hejka :):** co do moczu ja też mam taki ciemny rano że szok :)
Katerinko Witaj:** z tego co wiem u nas pielęgniarki rozpuszczają... ja jeszcze glukozy nie piłam więc nie wiem czy bierze się swoją wode czy co ;/ a co do porodu też mam stresa;/ dziś już skończył 26 tydzień coraz bliżej

witaj katerina
a gdzie będziesz robiła ta glukozę? bo ja robiłam w limie (czyli pewnie w lux med jest tak samo bo to jedna grupa) i tam mi wszystko dali na miejscu - tzn. pielęgnarka mi przyrządziła jak to się wyraziła "drinka" ;-) i o nic nie musiałam się martwić
to był taki pełny plastikowy kubeczek - woda letnia (ja miałam 75 gr)
ja też jestem po pierwzych zajęciach w szkole i też jesteśmy bardzo zadowoleni - mam wrażenie że oprócz fajnych praktycznych rzeczy to też dobrze działa na psychikę - tak uspokajająco jakoś
właśnie przypomniałaś mi o ćwiczeniach - chyba idę trochę poćwiczyć, bo mam postanowienie robić co 2 dzień, a wczorja mi się nie chciało... :zawstydzona/y:

reklama
dodi, to taki miesiąc, mnie już przyszło za prąd (za pół roku, bo mieszkamy od listopada), za wodę (to samo), a na rachunek za gaz nadal czekam, ale mogę sobie wyobrazić ile przyjdzie..ech.. wszystko naraz.. i to za takie długie okresy..ale lepiej, że teraz niż później, bo później to maluszek pochłonie większość wydatków

katerina, ja kupiłam glukozę w aptece, a później okazało się, że niepotrzebnie bo sami mi w przychodni zrobili drinka.. z tego co pamiętam był z ciepłej wody, tylko cytrynka była moja. u mnie pobierali krew przed badaniem, po godzinie i po dwóch.

Do góry