reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

hej wam. Powiem szczerze, ze przez ta nieobecnosc troszke stracilam rytm, nie potrafie sie znowu wbic w forum tak jak kiedys :-( Nie wiem kompletnie co sie dzieje, ktora byla na wizytach, jakie news'y itd.. ehh...

moj D mial operacje na przepukline, 3. dzien lezy i jeczy z bolu, myslalam ze to jakies malutkie naciecie bedzie, a jemu zalozyli 20 metalowych szwow, tzn chyba sie to szwy nie nazywaja bo sa metalowe i wygladaja jak ze spinacza. Takie jakie piklarzom na meczu zakladaja jak sobie cos rozwala. WYglada to nieciekawie, nie moze chodzic, wydmuchac nosa ani kaslac no i dali mu miesiac zwolnienia, przynajmniej tyle!
Moj dziadek w wieku 80 lat mial ta operacje i wyszedl ze szpitala po 3 dniach i sie swietnie czul, nie wiem dlaczego mojego tak strasznie boli ..

ja czuje sie dobrze choc troszke przytloczona myslami. Malutka pieknie sie rusza, az mi caly brzuch skacze. Wprost nie moge sie doczekac az bedzie z nami. Bedzie to chyba najpiekniejszy moment w moim zyciu. ah...
wczoraj bylam na wizycie u lekarza, lekarz taki jakis nierozmowny, pytalam go czy prawidlowo jest ze przytylam 10 kg, cos mruknal pod nosem ale odpowiedzi nie uslyszalam, pozniej mi zrobil USG i zapytalam czy moze zobaczyc czy w dalszym ciagu jest dziewczynka bo ostatnio jak bylam to mala nie chciala sie obrocic i babeczka miala problem z podejrzeniem choc ostatecznie powiedziala ze dziewczynka, to koles cos tam patrzyl po czym nic mi nie powiedzial. Ja juz wiec o nic nie pytalam. hehe smieszni lekarze, no coz. Chamski nie byl, wrecz przeciwnie, ale gdyby byl bardziej komunikatywny nie obrazilabym sie :-) aaa i pochwalil mnie za pomysl z przewiazaniem gumki przez dziurke od spodni :-D powiedzial ze rzeczywiscie kupowac spodnie ciazowe na ostatnie miesiace i to jeszcze na lato nie dla kazdego jest dobrym rozwiazaniem :-D hehe ^^ poki moge to tak nosze choc coraz ciezej bedzie
wyznaczyli mi duzo dat do lekarzy, 15 kwietnia mam picie glukozy na 8:30, chyba mojego wyciagne ze soba zebym nie zaslabla.
na 20 czerwca mam ostatnie USG a na 4 lipca anestezjologa (to juz takie bardziej odlegle daty, no ale dobrze wiedziec :-) )
to chyba na tyle, teraz uciekam jesc bo znowu mnie glod dopadl, wczoraj sie nie moglam pozbierac, caly czas mnie czczylo i zapychalam sie pomidorami, papryka i owocami, nie wiem co sie dzieje, dawno tak nie mialam o_O

buziolki dla wszystkich :*

reklama
Corin no mnie tez irytują te zyrafki i bocianki a najgorzej już żabki:-DAle znalazłam kilka bez udziwnień i w cenie sam raz na zalanie mlekiem i częste pranie
Mi znowu lewa noga cierpnie

Co Wy dziewczyny tak w tych swoich mężów nie wierzycie? Ja tam zostawiam wszystko na głowie mojego męża, wózek mamy wybrany, to pojedzie kupić, jak się mały urodzi. Pokoiku nie robimy, bo mały będzie spał z nami przez pierwszy rok. Ja tam wiem, że Marcin wszystko załatwi jak należy;)

Maqnio, jak nie boli i maluszek się chociaż ciut ciut rusza, to humorek mam rewelacyjny;) Zgadzam się z Tobą w 100%, co do leżenia, ja spędziłam 2 miesiące w łóżeczku dla dobra Dawidka:) Kochana, gratuluję wkroczenia w III trymestr! :*

Sis, kurcze! U mnie głupi sąsiad od rana cały dzień coś wierci, chyba mnie coś trafi! Zmówili się czy co?

orchidea racja, trzeba sie pilnować, chociaż u mnie stringów już nie znajdzie raczej, bo ja to już się odzwyczaiłam od noszenia tych pasków:-)
dodi nie przejmuj się, mój nick jest dość "skomplikowany", ale to dlatego że uwielbiam konwalie

corin, wisienka - ja też mam dość tych wszystkich ozdób na piżamach..brr.. obecnie zakupiłam piżamki w rozmiarze xl i zastanawiam się czy później mi się brzuch zmieści, w jakimś markecie kupiłam fajny komplet za 30zł, spodnie max rozciągliwe w pasie, koszulka na ramiączkach (chyba niedługo już nie do noszenia) i zapinana na wierzch ma guziczki bluzo- sweterek - także pojemne

Wisienka, Corin, ja tam tez nie za bardzo lubie koszule, a juz w ogóle z takimi rysuneczkami..no ale znalazłam na allegro bez rysunków, więc kupie takie do szpitala.. w ciąży jakos przeżyję, koszulka i jakieś gacioszki mi wystarczają.. no ale do szpitala to trzeba jednak jakos wyglądać:):) po porodzie kupie poprostu jakaś wygodną piżamke z krotkimi spodenkami albo gaciami i też będzie ok..przecież nikt mnie nie będzie oglądał w piżamie w domu więc moge ja nawet podciągać do góry żeby nakarmic malą..

Wisienka te które pokazalaś sa śliczne, ale ja bym sie ugotowała w długich spodniach i bluzce w nocy..lubie mieć ciepełko w domku i dlatego tylko gacioszki mnie ratują hhe

wydrusia nie ma wyjścia, tylko magnez i nogi do góry, ew. pomaga moczenie w ciepłej wodzie z cynamonem

dodi niezłe te koszule, może i ja się skuszę

a co planujecie z biustonoszami,takimi do karmienia? tego chyba na allegro nie da się kupić, bez przymierzenia? nie kupowałam nigdy przynajmniej..

reklama
Italian Fashion PIŻAMA DLA MAMY KARMIACEJ Rozmiar (1519798133) - Allegro.pl - aukcje internetowe, bezpieczne zakupy jeszcze ta piżamka dosc fajna jest:)

No biustonosz do karmienia to juz lepiej w sklepie..no i nie na zaś, bo nie wiemy ile nam piersi urosną:):)

Na początek do szpitala wybralabym coś takiego http://moda.allegro.pl/stanik-do-karmienia-biustonosz-mizet-tu-rozm-85d-i1520823604.html

w sumie rozmiar można sobie mniej wiecej dobrać..bo on nie ma żadnych fiszbin ani nic co by uciskało, no i jest rozciągliwy w miseczkach.. ten z koronka jest nawet ładny:)

A potem jak juz sie ureguluje karmienie to można zainwestować w coś drozszego i ładniejszego

Ostatnia edycja:
Do góry