reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Jestem po zajeciach z francuskiego, kochana ta moja nauczycielka :) Zrobila mi slownictwo z pierwszej pomocy (gdybym potrzebowala skontaktować sie z lekarzem/ginekologiem podczas wyjazdu) Troche mnie tym uspokoiła szczerze mowiąc, ale nadal mam obiekcje czy lecieć.

Wisienko, wiem że to hormony, sama ze sobą wytrzymac nie potrafię, ale męczą mnie takie mysli że... :no:

Ktoraś z was pytała o tycie... u mnie niestety jest tendencja wzrostowa. W pierszej ciąży +30 kilo, w drugiej +32 :szok: Teraz się pilnuję zwłaszcza ze waga wyjściowa jest masakryczna (po drugiej ciąży niewiele mi zeszło niestety) Nawet jeśli zbiore kilogramy książkowo to przekroczę 100 kilo, niestety :( A parcie na słodkie mam coraz większe...

reklama
Hej dziewczyny... dziś u mnie z lekka lepiej ale nadal leń ... wszystko na siłę robię pfff a co do wagi po co się stresować i tak będziemy jak balony:) po porodzie sie zrzuci i juz!

Hej dziewczyny,
U mnie też leń i ogólnie spadek formy. Oczy same mi się zamykają.
Na szczęście w pracy nie ma szefa i mogę się zająć netem:) Wtedy czas szybciej leci:) Kawa nawet z mlekiem zupełnie mi nie wchodzi. Za to pije ogrom herbaty i sikam jak najęta.
Apetyt też mi dopisuje całkiem całkiem. W pierwszej ciąży przytyłam 14kg więc tragedii nie było. Mam nadzieję, że teraz będzie podobnie. Choć wagę wyjściową teraz mam większą nić 5 lat temu. Ach...
Corin wszystko będzie dobrze z podróżą. Trzymam kciuki!

Czy stosujecie już jakieś kremy przeciw rozstępom? Ja jak na razie używam tylko oliwki wieczorem po kąpieli. Słyszałam natomiast, że dobry jest krem MUSTELA, cieszy się dużą popularnością na allegro choć do najtańszych delikatnie mówiąc nie należy.

Mam do nadrobienia 30 stron. Masakra, pmalutku będę nadrabiać, a na razie pisać na bierząco. W srode bylismy u ginki, bardzo dobre wrazenie na mnie zrobiła. Konkretna, miła i zaangażowana. M był ze mną. Słyszeliśmy serduszko i mamy fotke (tu sie wkleja, czy na innym wątku), termin na 7.7 ;) Mnóstwo badań do zrobienia i następna wizyta pod koniec grudnia.

Cześć dziewczyny :)

Jeśli chodzi o przyrost wagi w ciąży to oczywiści nie ma reguły (choć to jedyny czas kiedy możemy bezkarnie przybrać na wadze :-)
paulina.pro na tej stronce znajdziesz informacje na temat przyrostu wagi w ciąży (choć na razie jeszcze :MY: lipcóweczki nie łapiemy się bo tabela tycia czaczyna się od 12 tygodnia :-D
Ja jak na razie to schudłam troszkę :)

Wczoraj najadłam się troszkę strachu :(
W środę wieczorkiem zaczęłam plamić i oczywiście czarne myśli :-(
W czwartek rano szybko do szpitala (zgodnie z zaleceniem lekarza (poprzednią ciążę straciłam w 10tc :-( więc teraz jestem pod szczególną opieką)
Więc spakowałam sie bo miał byc to dłuższy pobyt...
W czasie badania okazało się, że dzidzia nie jest zagrożona, ponieważ krawawie z szyjki macicy (podobno tak się zdarza jak jest mocno ukrwiona)
I dostałam Luteinę i wróciłam do domku :)

Wszędzie dobrze,ale w domku najlepiej :-D

Czy któraś z Was miała podobne problemy z szyjką macicy?

Ostatnia edycja:
Biedroneczka to dobrze, że z dzidzią wszystko ok i skończyło się tylko na luteinie.

Tabela tycia dopiero od 12 tyg. no to ładnie, ja to już teraz przytyłam, czuję po spodniach; niefajnie
ale czego się nie robi dla dzidziuchów:)

Wykałaczka
kremu jeszcze nie stosuje żadnego. Dopiero jak brzunio zacznie sie pojawiać, ok 4 miesiąca. Narazie tylko piersi olbrzymy, na nie moze by warto coś nałożyć.
Mustela droga. Ja stosowałam w pierwszej ciąży kosmetyki dla ciężarnych z Zjai i były super a cena bardzo przystępna.

Ostatnia edycja:
Boli mnie brzuch. W sumie to od rana już. 40 min temu wzięłam no-spe ale nie podziałała.
Nie wiem czy to normalny bol z tych rozciągających (tyle godzin), czy z nerwów czy może cos się dzieje niedobrego...
Wszystko to sprawia że denerwuję się jeszcze bardziej, a dzis nawet nie ma gina u nas zeby podejsc i sprawdzić...

reklama
Witajcie dziewczyny,
w ubiegłym tygodniu dowiedziałam się, że jestem w ciąży, więc chciałabym dołączyć do klubu lipcowych mamuś:-) Mam sporo do nadrobienia, ale postaram się trochę Was poczytać i więcej napisać o sobie.

Do góry