reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Cześć, ja juz wyspana, wczoraj odpadlam natychmiastowo. :)

Wisienko ja przy córze płakałam bardzo często, nachodziło mnie w różnych momentach. Pamiętam jak mi raz było wstyd, bo usiadłam przy stole w restauracji, spojrzałam na widelec i zaczęłam plakać... Na widok widelca...

reklama
Witam i ja z rana.

Byłam wczoraj u gin. Najpierw mnie wybadał z każdej strony - stwierdził, że wszystko ok. Wg OM to 6,1 tygodnia. Termin na 20 lipca. A później zrobił USG. I teraz się martwię.
Tak jest napisane :
"W jamie macicy uwidoczniono pojedynczy pęcherzyk ciążowy o regularnych zarysach i prawidłowym kształcie, o wymiarach GS - 13 mm ( 5,1 tygodnia). Uwidoczniono prawidłowy YS - 3mm z widocznym zgubieniem na obwodzie mogącym odpowiadać zarodkowi. Nie uwidoczniono FHR - za mała ciąża? Trofoblast bez cech odklejenia. "

I do tego jeszcze torbiel na prawym jajniku - 42 mm

POwiedzcie co o tym wszystkim myśleć. Lekarz fajny- kazał mi przyjść za 2 tygodnie i zrobimy jeszcze raz USG

Hej male ciezaroweczki:) ja po meczacej nocy wlasnie wstalam:) meczacej poniewaz nie moglam zasnac bardzo sie meczylam kolo 1 sie udalo ahh oby to juz minelo:) &&&&& za odwiedzajace gabinety:) oby dolaczyli ze zdjatkami do nas:)

Witajce przyszłe mamusie!!! Chciałabym dołączyć do Waszego grona - termin porodu z kalkulatora to 17.07. Do lekarza jestem umówiona na 4 grudnia. Jestem mamą 3 dzieci (10, 6,4lat)Teraz spodziewam się 4 maleństwa o które staraliśmy się 9 miesięcy i jestem szczęśliwa że się udało. Mam nadzieję że na USG 4.grudnia zobaczę serduszko mojej kruszynki. Pozdrawiam Was gorąco!

Ostatnia edycja:
Witam z rana,

ale mi dziś nie halo......blee......trzeci dzień boli mnie głowa, niedobrze mi, znów zaspałam.....Nie chce mi sie tu (w pracy) siedzieć.....potrzebuję się wyspać, tak porządnie.....

Anima - słowa lekarza, nie nasze, jest decydujące. Co u on Ci powiedział? że jest ok? To zdaj sie na niego, w tak wczesnej ciąży, mogło nie być widac serduszka, najprawdopodobniej dopiero się formuje, bo właśnie ok 5 tygodnia. Mojej siostry córa dopiero w 9 tygodniu ujawniła serducho i wszystko było OK.

edlem - witam serdecznie!! Wow! Czwarte maleństwo, prawdziwa matka Polka z Ciebie. Też bym chciała mieć dużo dzieci.....:-)

Kochene mam do was pytanko. Wydaje mi się że o tym nie pisałyście, chociaż może nie doczytałam, jak to jest z dentystą? Od kilku dni boli mnie ząb, chyba bez borowania się nie obędzie, słyszałam że można tylko bez zieczulenia? Czy wy w jakiś sposób uzupełniacie wapń w organiźmie? Jedna z koleżanek podczas ciąży ratowała zęby pijąc wapń. Co wy na to?

beetka - ja już byłam u dentysty dwa razy.....W ciągu tego tygodnia! Miałam wcześniej umówioną wizytę, poszłam i mówie od razu co i jak, a on że nie ma kłopotu, że dobrze, że jestem mimo wszystko, bo teraz najważniejsze zapobiegać, miałam dwa niewielkie ubytki, oba zrobiłam ze znieczuleniem "czystym" jak on to okreslił. I mam spokój, po skończeniu 1 trymestru mam sie zgłosić na usunięcie kamienia i gites :-D:-):tak:

W pierwszej ciąży tez chodziłam do dentysty i też miałam znieczulenie.

Ostatnia edycja:
reklama
o dentyscie moge tylko powiedziec ze czytalam najlepiej zapytac gina i ewentualnie dentyscie powiedziec ze sie jest w ciazy...jest mozliwosc na poczatu naprawy zabkow ja na szczescie mam problem z glowy ale pare dni temu koronka mi sie uksyla mam nadzieje ze nie bedzie wiekszych problemow bo to kawaleczek a wiekszosc jest ok :)

Do góry