reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

reklama
Dzisiaj dzien pt : Mdlosci " Rano wtymioty popoludnia i w nocy... :)
Zero apetytu i duza ilosc bialego sluzu i lekkie klucie w jajniku :)
Oprocz tego .. Zyje oddycham ciesze sie ... i glaszcze po brzuszku :) mam nadzieje ze u Was wszystko w jak najlepszym porzadku do mojego USG i serduszka zostalo 5 dni

Hej dziewczyny,
Witam nowe mamy:)
A propos dentysty i zębów. rozmawiałam z moją dentystką, i ona powiedziała mi, że oczywiście ważne jest wapno, ale że ona z własnej praktyki ma taką teorię, że duuuużo groźniejsze w ciąży dla zębów jest odczynnik PH w ustach, Chodzi o to, że kobiety często po mdłościach nie myją lub nie płuczą zębów, również z tego powodu, że włożenie szczoteczki do ust samo w sobie powoduje torsje. No i odczyn w buzi kwaśny i prosta droga do stanów zapalnych. Ona twierdzi, że to jest jeden z podstawowych problemów z zębami w ciąży i żeby płukać. No ale to jej zdanie, ja je tylko przekazuję dalej.

Dzisiaj był jeden z moich gorszych dni... do pracy dotarłam na 8 zamiast 7, a potem powitanie z firmowym K. Na szczęście było mało roboty i jak zasnęłam o 9 to obudziłam się o 14, wstawałam tylko do K i znowu spać. Patrze koleżanka wszystkim się zajęła a ja nieprzytomna. Głupio mi było ale nie panowałam nad tym.

Jak była u lekarza poprosiłam w razie czego o cos na mdłości, przepisał mi TORECAN i mówił że w krytycznych sytuacjach mam brać. W domu preczytałam ulotkę a tam że "nie zaleca sie stosowania w ciązy". Kurcze nie wiem co tym myśleć. Na innych forach czytałam że dużo kobiet w I trym to bierze. Teraz w firmie mam luz ale od przyszłego tyg zacznie się młyn i muszę być w stanie gotowości do pracy. Może któraś próbowała tego TORECANU?

Pozdrawiam wszystkie nowe ciężarówki i trzymam kciuki za kolejne wizyty :D

reklama
Witam nowe zafasolkowane, i cieszę się, że coraz więcej bijących serduszek słychać:(
A ja już miałam 2 lepsze dni jeżeli chodzi o nudności i dzisiaj znowu wizyty u pana K no i cały dzień leżę i się męczę, i staram się spać ile moge bo wtedy chociaż na chwilkę jest lepiej... No i trochę się boję, bo w poniedziałek wracam do pracy więc może być ciężko. Ale w środę mam wizytę u lekarza to jak będzie tragicznie to wezmą zwolnienie. Co prawda wolałabym nie brać, ale w takim stanie i tak za dużo nie zrobię...

Do góry