no wlasnie, tak tez nie dobrze, ale wydaje mi sie ze najlepsze zasada to wlasnie jedna jedyna pora na slodycze. Np po obiedzie tak jak mowi Corin. To b.dobra zasada. Dzieci ucza sie tez jakiejsc regularnosci no i umiaru, bo wiadomo czasami go brak.
reklama
mailuj
Fanka BB :)
MOje zdobycze za 12 złotych:-) Weronika miała pokazać sukienkę ale powiedziała, że bez makijażu nie ma zamiaru się przebierać;-) Więc na razie odpuszczam z takim chwaleniem.
Corin trzymam kciuki za młodego
Dodi pij i sikaj !
Balkan to do 13.30 trzymam kciuki :-)
Emka jeszce wierz w jednomyślność, masz trochę czasu do lipca ;-) Córeczka tatusia od razu owinie go wkoło palca. A tam daleko od rozumu hi hi
Corin trzymam kciuki za młodego
Dodi pij i sikaj !
Balkan to do 13.30 trzymam kciuki :-)
Emka jeszce wierz w jednomyślność, masz trochę czasu do lipca ;-) Córeczka tatusia od razu owinie go wkoło palca. A tam daleko od rozumu hi hi
orchi zeby to byla tylko i wylacznie kwestia bolu to by bylo fajnie, zobacz ile kosztuje dentysta. Nie kazdego stac na to zeby wyleczyc zeby. Ja bylam ostatni raz u dentysty jakies 2 czy 3 lata temu bo tez kasy brak a pasowaloby je sprawdzic. Nie mam dziur jako tako, ale na pewno jakies ubytki sa do zrobienia, ale skad tu wziac 70 E na jednego zeba???
mailuj przyznaj sie, ktory sklep obrabowalas??? super ciuszki i masz chyba zapas na jakis czas z tego co wiedze nie? czyli napad udany
i wierze ze D nie ulegnie bo oglada ze mna starszego brata w ktorym dzieci terroryzuja swoich rodzicow i powiedzial ze nie chce dopuscic do takiej sytuacji :-) wiec nadzieje mam :-)
acha i jeszcze nie wiadomo czy bedzie coreczka tatusia czy synus mamusi
mailuj przyznaj sie, ktory sklep obrabowalas??? super ciuszki i masz chyba zapas na jakis czas z tego co wiedze nie? czyli napad udany
i wierze ze D nie ulegnie bo oglada ze mna starszego brata w ktorym dzieci terroryzuja swoich rodzicow i powiedzial ze nie chce dopuscic do takiej sytuacji :-) wiec nadzieje mam :-)
acha i jeszcze nie wiadomo czy bedzie coreczka tatusia czy synus mamusi
Ostatnia edycja:
Corin
Mama Trójki :)
Apropo dentysty... Powiem wam, ze moi się nie boją wogole Nawet sami się upominają żeby ich umowic na wizytę Ale to chyba zasługa tego, ze posłuchałam kiedyś starszej koleżanki i odkąd dzieciaki miały tak 2 latka co pol roku chodzilismy do dentysty, ot tak... posiedzieć w fotelu, poogladać lampę i narzędzia ;-) Dentysta zawsze zajrzał do buzi, a potem dał zabawkę, naklejki i czasem nawet małą pastę Oczywiście naklejki i zabawka były przyniesione przeze mnie i odpowiednio wcześnie wręczone lekarzowi ;-)
(tak, się chwalę znów ;-) )
(tak, się chwalę znów ;-) )
COrin dobrze ze im nie dawal tych plastikowych strzykawek, bo ja jak chodzilam na zastrzyki w tylek jak bylam mala to mi pielegniara je wlasnie dawala, a ze mielismy apteczke w domu pelna igiel do strzykawek to podbieralam , nakladalam na strzykawke, wypelnialam tuszem z mazakow i faszeforalam wszystkie lalki jakie mialam w domu to niebezpieczne bylo
mailuj
Emka córeczka ma być ;-) Lumpa napadłam i wydałam 3 EURO po Twojemu
Moja Nika je słodycze raz w tygfodniu. Oraz w święta i chyba że coś pieczemy w domu. Nie ma z tym problemu. Za to w sobotę słoiczek nutelli łyżeczką;-)
Moja Nika je słodycze raz w tygfodniu. Oraz w święta i chyba że coś pieczemy w domu. Nie ma z tym problemu. Za to w sobotę słoiczek nutelli łyżeczką;-)
balkan
ja jako dziecko wogóle nie jadłam słodyczy.... a potem poszłam do przedszkola..... i już swojej teściowej zapowiedziałam, ze naszmu dziecku słodyczy przynosić nie będzie mogła, a prezenty najpierw do mojej weryfikacji, a potem może je dawać - wiem, że to okropnie brzmi, ale jak widzę, jak dzieci mojego szwagra...... zobaczymy, jak to wyjdzie w praktyce....
nie wiem, czy dzięki niejedzeniu słodyczy, czy po porstu mocnej kości pierwszą plombę miałam chyba dopiero coś ok. 18 roku życia.... ja jeszcze jestem dziecko tych czasów, gdzie dentystę mieliśmy w podstawówce bezpłatnego i zawsze za zdrowe zęby dostawałam jakieś takie pudełeczko po igłach, czy czymś takim - kompletnie nieprzydatne, ale mi się ogromnie podobało.....
nie wiem, czy dzięki niejedzeniu słodyczy, czy po porstu mocnej kości pierwszą plombę miałam chyba dopiero coś ok. 18 roku życia.... ja jeszcze jestem dziecko tych czasów, gdzie dentystę mieliśmy w podstawówce bezpłatnego i zawsze za zdrowe zęby dostawałam jakieś takie pudełeczko po igłach, czy czymś takim - kompletnie nieprzydatne, ale mi się ogromnie podobało.....
emcia no ja wiem ,że za granicą jest drogi bardzo dentysta,bo w Pl o tyle,że i na kasę chorych i prywatnie możesz iść ... a faktycznie no tani interes to nie jest no ale zęby mamy jedne (oprócz mlecznych i sztucznych szczęk) hihihi
Corin i fajnie kurde przyzwyczajać tak dzieciaczki,moja chrześnica przekonała się jak pani dentystka pokazała jej,że może miec kolorowe polomby boszzz zdjęcia robiła sobie,że ma pół zęba pomarańczowego a pół zielonego a ja myslałam,że jej cos tam wlazło hahaha
mailuj i to na "ciuchach" kupiłaś ja pierdykam ale ekstra ciuszki!! Ale córka niech też sie pochwali jak będzie już umalowana i wogóle ...cacy
balkan no była dentystka w podstawówce nawet to elmeksowanie pamiętam fujjjjjj smierdział ten płyn strasznie
Corin i fajnie kurde przyzwyczajać tak dzieciaczki,moja chrześnica przekonała się jak pani dentystka pokazała jej,że może miec kolorowe polomby boszzz zdjęcia robiła sobie,że ma pół zęba pomarańczowego a pół zielonego a ja myslałam,że jej cos tam wlazło hahaha
mailuj i to na "ciuchach" kupiłaś ja pierdykam ale ekstra ciuszki!! Ale córka niech też sie pochwali jak będzie już umalowana i wogóle ...cacy
balkan no była dentystka w podstawówce nawet to elmeksowanie pamiętam fujjjjjj smierdział ten płyn strasznie
Ostatnia edycja:
reklama
Jakaś jestem dzisiaj zmęczona, oczko mi ucieka przez cały czas, nie wiem, czy taki dzień jakiś dziwny, czy to, że wstałam o 7:00.
Oleńka, witaj
Anula, rewelacyjnie, że synuś rozwija się podręcznikowo Ja z żyłami nie mam problemu, ale za to zawsze przy pobieraniu zjeżdżam z fotela
Corin, mam nadzieję, że z Sebusiem wszystko dobrze.
Pippi, ja też się dziwnie czuję, jak patrzę na brzuszki dziewczyn, mój jest dużo mniejszy.
Wydrusia, Balkan, kciukaski mocno zaciśnięte za wizyty:*
Dodi, zdrówka!
NiL, to idziemy razem pić glukozę
Mailuj, to zaszalałaś!
Veronique, super pomysł, wysłałam PW.
Siostra, buziam Ciebie:* i Maluszka:*
I więcej nie pamietam, co miałam napisać, więc wszystkie pominięte dziewczyny mocno ściskam
Oleńka, witaj
Anula, rewelacyjnie, że synuś rozwija się podręcznikowo Ja z żyłami nie mam problemu, ale za to zawsze przy pobieraniu zjeżdżam z fotela
Corin, mam nadzieję, że z Sebusiem wszystko dobrze.
Pippi, ja też się dziwnie czuję, jak patrzę na brzuszki dziewczyn, mój jest dużo mniejszy.
Wydrusia, Balkan, kciukaski mocno zaciśnięte za wizyty:*
Dodi, zdrówka!
NiL, to idziemy razem pić glukozę
Mailuj, to zaszalałaś!
Veronique, super pomysł, wysłałam PW.
Siostra, buziam Ciebie:* i Maluszka:*
I więcej nie pamietam, co miałam napisać, więc wszystkie pominięte dziewczyny mocno ściskam
Ostatnia edycja: