reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Wydrusia, mocno zaciśnięte:) Daj znać zaraz, jak wrócisz co i jak:)

Em_ka, wyślę Ci po kabelkach szaszłyczka;)

Pippi, ja też, uwielbiam, ten cytrynowy, to bym wciągnęła:)

reklama
witajcie.Widzę ze na tapecie ruchy maluszków, więc nie bardzo mam się co wypowiadać. NIC nie czuje , tylko bulgotki.... Może poprostu nie rozróżnaim ruchów od pracy jelit, załamana jestem.:confused2:

Pippi ja sie smieje ze urodze mala kluske :-D nie wiem czemu ale mysle ze bede miala dosc duze dziecko, tak zakladalam od poczatku i pewnie tak bedzie :-D i juz sie ciesze, ze moze teraz regularnie bede czula te drgania, aaaale by bylo fajnie ^^

psota dajesz tego szaszlyczka :-D wciagne go mimo tego, ze dopiero jadlam obiadek :-D
a co do makaronow to ja uwielbiam!!! szczegolnie z miesem mielonym bo ze mnie jest taki miesny potworek hahaha

teska ja mam ternim na ok 25 lipca, choc przez gorac panujacy w hiszpanii w lato moge wyjsc wczesniej, wszystko mozliwe :-)
wstaw swobie suwaczka zebysmy wiedzialy w ktorym jestes tygodniu, tak jest latwiej :-)

mala monis spokojnie z tymi ruchami, widzisz ze ja juz minelam 19tc i cos mi sie dopiero zaczyna dziac,a tak to nic nie czulam

Ostatnia edycja:
Ja nie czuję jakby mi mięsnie drgały ale już kopniaczki leciutkie chociaż i mocne się zdarzają :-D
mala_monis ja pytałam na początku mamy i okazało się,że to co mylic chciałam z jelitkami to był dzidziulek

Wydrusia, mocno trzymam kciuki....

ja uwielbiam kuchnię włoską - wszystko bez wyjątku.... ale dziś na obiad robię wariację paelli z kurczakiem - wariację, bo tak nie dokładnie wg przepisu robię....

też czuję ruchy jak takie mikro ruchy mięśni.... dziś rano czułam w prawym rogu.... szczególnie, jak leżę na lewym boku - dziś nawet przyłożyłam rękę i pod ręką poczułam....

Mala Monis!nie ma czym sie martwic tez tak mialam ,i troszke musialam poczekac zeby odroznic bulgotanie jelit od ruchow maluszka u mnie dopiero co niedawno dal o cobie znac tak na powazniej,a jestem wg lekarza w 19 tygodniu i 3 dniu ciazy no wiec u ciebie tez pewnie niedlugo :)

Em_ka, poooszło;) hmm... chyba jestem jedyną osobą, która nie libi makaronu;)

Mala monis, ja pierwszy raz poczułam ruchy dokladnie w 18t+4d, więc spokojnie, pewnie za chwilke poczujesz:)

Ja ruchów Dawidka nie odczuwam, jako drgania, mam wrażenie, że stuka i kopie, a czasami to czuję go tak mocno, jakby się przeciagał;)

Ostatnia edycja:
reklama
No niby tak się mowi, że pierwsza ciąża to okolo 20 tyg, ale wcale mnie to nie uspokaja. LEkarz pytał mnie 1,5 tyg temu czy już czuje, mama i teściowa tez czesto pytaja. Więc zaczynam schizowac. Chcę zebyś mnie kopnął Filipku!!!!

Do góry