reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

orchidea mi macica sie konczy dokladnie gdzie pempek wiec nie dosc ze ruchow nie czuje to jest niemozliwe zebym cos poczula nad pempkiem, zalezy wlasnie jak duza jest macica

chyba mnie zbiera chorobsko tak czuje :-( zarazil mnie moj, chyba jak sie bede gorzej czula jutro to polece do lekarza po cos zeby sie za bardzo nie rozwinelo :-(

reklama
Orchidea, jasne, że Ci oddam forsycje, nawet bez niczego w zamian - albo po prostu jutro pójdę znowu pod hutę na szaber forsycjowy....:-)

ja uwielbiam kwiaty w domu, a niestety cięte teraz raz, że drogie, dwa, że na targach zmarznięte....

ja kocham jabłka i marchewkę i szpinak.... pamiętam, jak na początku ciąży sobie obiecywałam, że soki warzywne będę robić..... zrobiłam ze 3 razy.... :)

emcia to kuruj się!! mleko czosnek cytryna i do łóżka żeby nic sie więcej nie rozwinęło tam :no: a ruchy pewnie za dniach poczujesz zobaczysz :tak:
balkan dziekuję !! No ja tez kocham kwiaty ale masz racje drogie i zmarznięte są ...na zimę przerzuciłam sie na bambusy narazie je mam w wodzie ale korzenie to maja juz ogromne :szok:

ja też marchewkę uwielbiam i szpinak też, ale przed ciążą też, więc nic mi się tu nie zmieniło
balkan te czereśnie to chyba w realu kupowałam
orchidea ja też mam brzuszek tylko poniżej pępka dokładnie tak jak emka pisze, więc czuję ruchy bardzo nisko - w ogóle to śmieszna sprawa, bo ja sprawdzam dokąd sięga macica wciągając brzuch - widzę wtedy co mogę wciągnąć, a co nie, to to nie, to jest macica :-D

a ja wyciągnełam ze strychu zeszłoroczne hiacynty - podlałam, postawiłam na oknie i wypuściły już listki.... za jakieś 3 tyg powinnam mieć hiacynty włansego chowu.... :)

Pippi ja sobie teraz leze na prosto w lozku i mam napieta macice jak skala, chyba mnie troszke boli bo sie nie rozkurcza nie wiem czemu, nawet nie mam zadnych lekow na skurcze :-(

Orchidea, ja uwielbiam surówkę z marchewki i jabłuszka, mniam! A jeszcze taka marchewka z dzidkowego pola i jabłka ze sadu mmmm... bajka:)

Em-ka kurczę nie pomogę Ci, bo ja to w ogóle nie umiem rozpoznać kiedy mam twardą - moim zdaniem cały czas jest napięta, ale nie boli, wg lekarza jest ok, to zakładam że tak ma być
ale jak cię boli, to może leż dłużej, bo wtedy się mięśnie rozkurczają, szkoda że nie masz no-spy :-(

balkan hiacynty pieknie wyglądaja i slicznie pachną :tak:
psotka nio pycha,ja taka swojska "babka" i lubie takie jedzonko swojskie :-D
emcia nie za długo ale delikatnie pomasuj może dzidzia gdzieś juz pupke wypieła albo cuś , ja tez leków na rozkurczenie nie mam bo mi nospy lekarz zakazał brać więc kładę się polewam troszke oliwką brzuszek i chwileczke masuję,no ale nie za długo
Kurde co to za maszkary sa w rozmowach w toku :szok: gothic ta moda mnie wkurza tak szczerze

reklama
emka odpoczywaj;* a co do ruchow poczulam pod koniec 19 tyg wiec spokojnie:-)
mi maly najczesciej szaleje na wysokosci pepka albo ciut nizej;-)
orchidea tez ogladam, masakra ja nie bede tak wyrozumiala mama, w zyciu bym na to nie pozwolila...

Ostatnia edycja:
Do góry