reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

Dzień Doberek ;)
Dziewczyny spać nie mogłam, obudziłam się o 3.48 na siusiu i do 5.45 nie mogłam zasnąć.. Doszłam do wniosku, że lepiej będzie jak ok 2-3 grudnia pójdę do gina, może wtedy już zobaczę bijące serduszko :) Powiedzcie mi Kochane, czy na betkę trzeba iść na czczo, gdzieś wyczytałam, że tak. Mnie wydaje się, że skoro kobiety chodzą o różnych porach to na czco nie trzeba być. Dziś robie rundkę po NZOP w poszukiwaniu gina bądź poradni gin-położniczej i zobaczę co matula mi załatwiła.
Anulka daj znać :)
Czy to normalne? - jestem pełna obaw :( życzę miłego dnia, a teraz znikam do szkoły ;)

reklama
Dominiko dobrze ze wizyte bedziesz miec na grudzien bo to i tak teraz za wczesnie nic nie zobaczy...
na bete nie trzeba byc na czczo ...

Witam wszystkie nowe ciezaroweczki :):):) oby do lipca:)

Napewno po wizycie napisze co i jak odrazu jak tylko wejde na mieszkanie to napisze...choc nie powiem strach dzis u mnei okropny...

Witam sie z Wami porannie, wlaśnie jem śniadanko i popijam tabletkami..... co to betki nie tzreba być.... ale ja chodziam na czczo bo o razu mialam inne badania krwi <5 próboowek> zbieram sie do pracy powoli a nie chce mi sie strasznie. Dziś mam jakieś szkolenie bhp...... wrrrroby to trwalo krótko! cmoki dla WAS a ja się zbieram... dajcie mi kopniaka na szybkość aaa

Hej kobietki
nie odzywałam się dawno gdyż męczą mnie mdłości, zasypiam na stojąco a jeszcze musze nadążyć za moim synem
propo mdłości - macie jakieś sposoby, by tak nie męczyło- sama nie wiem czy jestem głodna czy mam biegnąć poprzytulać toaletę:-). najlepsze jest to, że jestem w pracy (nikt tu jeszcze nic nie wie i na razie nie powinni wiedzieć), na śniadanie wmusiłam w siebie kanapkę z masełkiem, pogryzłam bananem a teraz sucharki męcze...

witam wszystkie nowe lipcóweczki, 3mam kciuki za wszystkie odwiedzające ginów, ja swoją wizytę planuje gdzieś dopiero ok. 8 grudnia, żeby zobaczyć od razu serduszko i kartę ciąży założyć
pozdrawiam i miłego dzionka

Witam z rana,

Anima - przez pierwsze 2-3 tyg od zapłodnienia dzidziolek jest bardzo dobrze chroniony i Twoje palenie mu nie szkodziło, ale teraz juz może......Teraz wykształcaja sie organy, kręgosłup, system nerwowy. Ja też paliłam, a weekend przy okazji 11 listopada, to i paliłam i piw kilka wypiłam, szaleństwo totalne. A o ciąży dowiedziałam się 16.11. Teraz nie mam żadnych objawów, od niczego mnie nie odrzuca i na dobrą sprawę mogłabym palić, ale wiem, że to szkodzi maleństwu. A gadanie, że trzeba odtawiać powoli możesz między bajki włożyć ;-):-p Lada dzień dzidziolek sam Cie zmusi do odstawienia. Powodzenia!

zuzu - ja jestem zdania, że przy porodzie najważniejsza jest położna, bo to ona jest przy Tobie, lekarz tylko w ostatnim momencie faktycznych narodzin, ale całą akcje porodową ma na oku położna. Ja rodziłam u mojego lekarza w szpitalu, na dyżurze, ogólnie nie mam do niego zastrzeżeń, ufam mu i znów do niego pójdę, ale na czas akcji porodowej nie był mi potrzebny. A piguły w szpitalu są baaaardzo różne, więc jeśli Twój lekarz ma sprawdzoną połozną, to ja bym stawiała na nią.

My wczoraj z mężem mieliśmy randkę. Majeczkę sprzedalismy babci, a my już o 16!! wyjechalismy na kawkę, kręgle, żarełko, kino....ah...co to był za wieczór! Dawno nie miałam tyle czasu tylko dla siebie i M.

Witam wszystkie nowe lipcóweczki!!! W koopie raźniej ;-)

Miłego dnia :happy2:

Ostatnia edycja:
no to tylko pozazdrościc!!!!! dzięki za zdanie, też chyba dochodzę doo tego ze zostanę przy nim i juz. Zreszta pogadam jak bede na usg 6 gr. och zeby ten czas szybko zlecial!! Cmoki i ide glowe suszyć!! buzi

Hej mamuśki;-) te nowe i te starsze ....ja mam dziś mega słaby dzień z resztą jak większość z Was:-D masakra jakas do mdlenia mnie ciągnie do wymiotów :szok: zawiozłam dziecko do szkoły zrobiłam zakupy i leze :zawstydzona/y:Wisienko Anulko trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty no i licze na jakies zdjęcia z USG bo mój okruszek tam sam siedzi:-pi czeka na towarzystwo.

Margerita Wisienka ma jutro wizyte...
dziekuje za &&&& :) juz siedze jak na szpilkach jak ty sobie poradzilas?? na sama mysl zoladek mnie boli:/

Witam dziewczyny!dzis rano nie moglam sie z lozka zwlec. straszne, musialam malemu wlaczyc bajki i sobie polezec pod pierzynka , po prostu nie moglam sie nawet poruszac, taka bylam zmeczona. teraz juz jest spoko, ale z samego rana, to masakra.
dziewczyny, bierzecie jakies specjalne witaminy, czy tylko kwas foliowy?Rozne rzeczy slyszalam na temat witami, niektorzy twierdza, ze powinno sie tylko przyjmowac kwas foliowy w ciazy.
a tak poza tym, to apetyt dalej dopisuje:)

reklama
Witam dziewczyny u mnie bez zmian. Czyli mdłości, wymioty, senność:-D:-D:-DJuż przytuliłam pana K i mam chwilowa ulgę. Otworzyłam drzwi na balkon i zimne powietrz trochę mi pomaga.
Anima Nie pal, rzuć od razu. Palenie szkodzi twojemu dziecku i nie słuchaj bzdur, ze lepiej powoli bo to albo jakies przedpotopowe przekonania albo tłumaczenia kogoś , któ w ciązy palił. Też kiedyś paliłam, rzuciłam prawie 3 lata temu jak zaczeliśmy starać sie o dzidzię i wiem, ze nie jest łatwo. Ale palić w ciąży to po prostu głupota. Trzymam kciuki, zeby ci się udało:tak::tak::tak:
margeritta no tak mam jutro wizytę o 18,15. Oczywiście dam znać po.
Anulka z ciebie &&&&&&&&& i będzie dobrze kochana.
Witam nowe mamusie, gratuluję i zyczę cudu narodzin zdrowej dzidzi w lipcu

Izzi ja biorę feminatal 800 metafolin, jest to zestwa witamin ale nie jakaś multiwitamina tylko kilka wybranych.
kasiulka fajnie, że porandkowałaś z mężem, dobrze jest rozniecać ogień na nowo, a takie randki pomagają. My mamy taką tradycję randkową i zwiedzamy co miesiac inną restaurację we Wro, próbując smaków:tak::tak::tak:
paulina tak się zastanawiałam co z toba. Ale jeśli to mdłości to dobrze:-D:-D:-D
zuzu no daję tego kopa jak potrzebujesz...:-D:-D:-D
Dominika jesli chodzi ci o zaburzenia snu to całkiem normalne, możesz albo spac bez opamiętania albo mieć bezsenność albo na zmiany:tak:
Evinka to mamy tak samo ja się zwijam w kłębek z głową pod poduszką i trochę pomaga, ale jak zaczynam mówić czy ruszxać się to rozpoczyna się masakra:-D:-D:-D:-D

Do góry