reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Dzień Doberek ;)
Dziewczyny spać nie mogłam, obudziłam się o 3.48 na siusiu i do 5.45 nie mogłam zasnąć.. Doszłam do wniosku, że lepiej będzie jak ok 2-3 grudnia pójdę do gina, może wtedy już zobaczę bijące serduszko :) Powiedzcie mi Kochane, czy na betkę trzeba iść na czczo, gdzieś wyczytałam, że tak. Mnie wydaje się, że skoro kobiety chodzą o różnych porach to na czco nie trzeba być. Dziś robie rundkę po NZOP w poszukiwaniu gina bądź poradni gin-położniczej i zobaczę co matula mi załatwiła.
Anulka daj znać :)
Czy to normalne? - jestem pełna obaw :( życzę miłego dnia, a teraz znikam do szkoły ;)

reklama
Dominiko dobrze ze wizyte bedziesz miec na grudzien bo to i tak teraz za wczesnie nic nie zobaczy...
na bete nie trzeba byc na czczo ...

Witam wszystkie nowe ciezaroweczki :):):) oby do lipca:)

Napewno po wizycie napisze co i jak odrazu jak tylko wejde na mieszkanie to napisze...choc nie powiem strach dzis u mnei okropny...

Witam sie z Wami porannie, wlaśnie jem śniadanko i popijam tabletkami..... co to betki nie tzreba być.... ale ja chodziam na czczo bo o razu mialam inne badania krwi <5 próboowek> zbieram sie do pracy powoli a nie chce mi sie strasznie. Dziś mam jakieś szkolenie bhp...... wrrrroby to trwalo krótko! cmoki dla WAS a ja się zbieram... dajcie mi kopniaka na szybkość aaa

Hej kobietki
nie odzywałam się dawno gdyż męczą mnie mdłości, zasypiam na stojąco a jeszcze musze nadążyć za moim synem
propo mdłości - macie jakieś sposoby, by tak nie męczyło- sama nie wiem czy jestem głodna czy mam biegnąć poprzytulać toaletę:-). najlepsze jest to, że jestem w pracy (nikt tu jeszcze nic nie wie i na razie nie powinni wiedzieć), na śniadanie wmusiłam w siebie kanapkę z masełkiem, pogryzłam bananem a teraz sucharki męcze...

witam wszystkie nowe lipcóweczki, 3mam kciuki za wszystkie odwiedzające ginów, ja swoją wizytę planuje gdzieś dopiero ok. 8 grudnia, żeby zobaczyć od razu serduszko i kartę ciąży założyć
pozdrawiam i miłego dzionka

Witam z rana,

Anima - przez pierwsze 2-3 tyg od zapłodnienia dzidziolek jest bardzo dobrze chroniony i Twoje palenie mu nie szkodziło, ale teraz juz może......Teraz wykształcaja sie organy, kręgosłup, system nerwowy. Ja też paliłam, a weekend przy okazji 11 listopada, to i paliłam i piw kilka wypiłam, szaleństwo totalne. A o ciąży dowiedziałam się 16.11. Teraz nie mam żadnych objawów, od niczego mnie nie odrzuca i na dobrą sprawę mogłabym palić, ale wiem, że to szkodzi maleństwu. A gadanie, że trzeba odtawiać powoli możesz między bajki włożyć ;-):-p Lada dzień dzidziolek sam Cie zmusi do odstawienia. Powodzenia!

zuzu - ja jestem zdania, że przy porodzie najważniejsza jest położna, bo to ona jest przy Tobie, lekarz tylko w ostatnim momencie faktycznych narodzin, ale całą akcje porodową ma na oku położna. Ja rodziłam u mojego lekarza w szpitalu, na dyżurze, ogólnie nie mam do niego zastrzeżeń, ufam mu i znów do niego pójdę, ale na czas akcji porodowej nie był mi potrzebny. A piguły w szpitalu są baaaardzo różne, więc jeśli Twój lekarz ma sprawdzoną połozną, to ja bym stawiała na nią.

My wczoraj z mężem mieliśmy randkę. Majeczkę sprzedalismy babci, a my już o 16!! wyjechalismy na kawkę, kręgle, żarełko, kino....ah...co to był za wieczór! Dawno nie miałam tyle czasu tylko dla siebie i M.

Witam wszystkie nowe lipcóweczki!!! W koopie raźniej ;-)

Miłego dnia :happy2:

Ostatnia edycja:
no to tylko pozazdrościc!!!!! dzięki za zdanie, też chyba dochodzę doo tego ze zostanę przy nim i juz. Zreszta pogadam jak bede na usg 6 gr. och zeby ten czas szybko zlecial!! Cmoki i ide glowe suszyć!! buzi

Hej mamuśki;-) te nowe i te starsze ....ja mam dziś mega słaby dzień z resztą jak większość z Was:-D masakra jakas do mdlenia mnie ciągnie do wymiotów :szok: zawiozłam dziecko do szkoły zrobiłam zakupy i leze :zawstydzona/y:Wisienko Anulko trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty no i licze na jakies zdjęcia z USG bo mój okruszek tam sam siedzi:-pi czeka na towarzystwo.

Margerita Wisienka ma jutro wizyte...
dziekuje za &&&& :) juz siedze jak na szpilkach jak ty sobie poradzilas?? na sama mysl zoladek mnie boli:/

Witam dziewczyny!dzis rano nie moglam sie z lozka zwlec. straszne, musialam malemu wlaczyc bajki i sobie polezec pod pierzynka , po prostu nie moglam sie nawet poruszac, taka bylam zmeczona. teraz juz jest spoko, ale z samego rana, to masakra.
dziewczyny, bierzecie jakies specjalne witaminy, czy tylko kwas foliowy?Rozne rzeczy slyszalam na temat witami, niektorzy twierdza, ze powinno sie tylko przyjmowac kwas foliowy w ciazy.
a tak poza tym, to apetyt dalej dopisuje:)

reklama
Witam dziewczyny u mnie bez zmian. Czyli mdłości, wymioty, senność:-D:-D:-DJuż przytuliłam pana K i mam chwilowa ulgę. Otworzyłam drzwi na balkon i zimne powietrz trochę mi pomaga.
Anima Nie pal, rzuć od razu. Palenie szkodzi twojemu dziecku i nie słuchaj bzdur, ze lepiej powoli bo to albo jakies przedpotopowe przekonania albo tłumaczenia kogoś , któ w ciązy palił. Też kiedyś paliłam, rzuciłam prawie 3 lata temu jak zaczeliśmy starać sie o dzidzię i wiem, ze nie jest łatwo. Ale palić w ciąży to po prostu głupota. Trzymam kciuki, zeby ci się udało:tak::tak::tak:
margeritta no tak mam jutro wizytę o 18,15. Oczywiście dam znać po.
Anulka z ciebie &&&&&&&&& i będzie dobrze kochana.
Witam nowe mamusie, gratuluję i zyczę cudu narodzin zdrowej dzidzi w lipcu

Izzi ja biorę feminatal 800 metafolin, jest to zestwa witamin ale nie jakaś multiwitamina tylko kilka wybranych.
kasiulka fajnie, że porandkowałaś z mężem, dobrze jest rozniecać ogień na nowo, a takie randki pomagają. My mamy taką tradycję randkową i zwiedzamy co miesiac inną restaurację we Wro, próbując smaków:tak::tak::tak:
paulina tak się zastanawiałam co z toba. Ale jeśli to mdłości to dobrze:-D:-D:-D
zuzu no daję tego kopa jak potrzebujesz...:-D:-D:-D
Dominika jesli chodzi ci o zaburzenia snu to całkiem normalne, możesz albo spac bez opamiętania albo mieć bezsenność albo na zmiany:tak:
Evinka to mamy tak samo ja się zwijam w kłębek z głową pod poduszką i trochę pomaga, ale jak zaczynam mówić czy ruszxać się to rozpoczyna się masakra:-D:-D:-D:-D

Do góry