reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

Psota, ta lekarka do której idę doktoryzowała sie z kardiologii prenatalnej, wiec zakladam ze sie zna :-D Przerazaja mnie tylko koszty, bo badanie +echo serca+plyta = 400 :szok:

Zadzwoniłam do mamy, chce iść ze mną :-D Fajnie, nie będę sama a mama też się cieszy bo jeszcze nigdy nie widziała dzidziola na usg, a tu taka gratka w 3D zobaczy wnusia/wnusię :-D

Piersi mnie nie bolą, wogole mnie nie bolały w tej ciąży, natomiast sutki sa tkliwe masakrycznie. Czasem w nocy aż się budze ajk mi się gdzieś tam podwinie ;-)

reklama
EMKO ja tez juz jestem w 19 tygodniu nawet juz ponad i ani razu niemialam badania ginekologicznego nawet jak lezalam w szpitalu ,troche dziwne no ale coz lekarz madrzejszy

Wróciłam ... Corin to wspaniała wiadomość!!!
psocia no jak bliźniaczki masz rację :tak:
Yyyyyy smiałam sie co do sutków i płynu z nich wyciekających ale zauwazyłam,że z lewego sutka jak nacisne delikatnie mam kropelki :szok: z prawej nic ale jaja kurde no

Hej Kochane!! Wielkie dzieki za kciukasy - podzialaly, bo nasz maly Nicolas rosnie slicznie, wazy 360 gr, wszystko prawidlowo sie rozwija. Nawet pomachal do mnie raczka, ale smiesznie! Ach........ja juz chce lipiec!!!

Emka, co do badan, to w Hiszpanii jest dobra opieka, sprzet i wszystko za darmo... Ale ja tez mam czasem wrazenie ze troszke olewaja, tzn. moze nie tyle olewaja co traktuja to wszystko bardzo chlodno i rzeczowo. Ja do tej pory mialam 3 usg genetyczne, poza tym moja Tocologo robila mi usg ze 2-3 razy ale tylko zeby sprawdzic serducho.
Mnie tutaj waza, zarowno tocologo jak i polozna, mierza tetno. Cytologii mi nie robili bo mialam robiona w sierpniu... Nie przejmuj sie, oni tutaj podchoda do tego pewnie bardziej na zimno. W kazdym razie popytaj sie co i jak!

Ja jak bede w Polsce teraz to moze pojde gdzies prywatnie, zeby mi wszystko na spokojnie pokazali, pogadali, poodpowiadali na mooje pytania - nie wiem czy robic 4d..

Teraz ja trzymam mocno kciukasy za wszystkie dzisiejsze wizyty!! No i Corin,super, za 16 dni sie moze w koncu dowiesz....!
Orchidea, kochana, nie denerwuj sie - zawsze tez rozmowy przez telefon jeszcze pogarszaja sytuacje bo nie ma kontaktu w 4 oczy...Ale na pewno sie zaraz pogodzicie!

Ach, z wczorajszych rozmow zapamietalam dyskusje o Acelgas - po naszemo to faktycznie bocwina, inaczej burak lisciowy - w kazdym razie to na pewno rodzina burakow (beta vulgaris), z tym ze w Polsce chyba mniej powszechny niz tutaj. Za to w Hiszp sie burakow jako takich nie je, ani na cieplo, ani na zimno, ani barszczyku....

O, no i zjadlabym sobie barszczyk. Ze szczecinskim pasztecikiem!

hej dziewczyny tak sie rozpislyscie ze nie nadazam czytac he he:)a jak bym chciala to nagranie usg to plytke jak bym chciala to to jest platne?chodze do panstwowego lekarza

Corin, no to na 100% się zna:) Mnie mój ginekolog wysłam do kardiologa dziecięcego ze względu na obciążony wywiad rodzinny. I płaciłam u niego 150 zł, za usg 4d z płytką i zdjęciami będę płacić 250 zł, więc wychodzi na to samo;)

Orchidea, no i sobie cieknie;)

Hanami, rewelacyjnie, że wszystko cuuudnie:) Bardzo się cieszę!

z rozstępami to chyba bardziej zależy od predyspozycji genetycznych i kondycji skóry niż smarowideł.. chociaż oczywiście dla spokoju sumienia się smaruję:-) ważne też, żeby nie tyć gwałtownie, bo skóra nie nadąża, tylko stopniowo, ale na to to w ciąży mamy średni wpływ...
Corin super, że po wizycie ok:-)
dziewczyny, a czy każdy sprzęt usg pozwala na nagranie płyty? orientujecie się? bo ja nie wiem, czy będę robić 4D, ale z takiego zwykłego usg to bym chciała

A piersi w ogóle mnie nie bolą i nawet nie rosną, są trochę bardziej wrażliwe - ale mi się to akurat podoba z innych względów:-D - urosły trochę na samym początku i od tamtej pory stop

reklama
Do góry