reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2011

apropo siostry, mimo różnicy wieku (9 lat) z moją siostrą dogaduję się bez problemu, przede wszystkim się nie mądrzy, mimo że ma troje dzieci bywa że mamy różnicę zdań ale każda robi jak jej pasuję i słucha swojej intuicji, ale z reguły patrzymy z tego samego punktu widzenia:tak::-D

reklama
Kasiu zauważyłam na suwaczku, że mamy córeczki w podobnym wieku (miesiąc różnicy) którego września rodziłaś, bo jak 15 października?

Majeczka zrobiła nam prezent i urodziła się 15 września 2008 - dokładnie rok wcześniej wzięlismy ślub :-D

Jak sie Twoja córa zapatruje na rodzeństwo? Dla Majeczki to abstrakcja, choć wie, że dzidziuś mieszka w brzuszku i bardzo lubi małe dzieci.....

Wow...jakie miłe powitanie :-) :-)

Siostry się przydają....moja na szczęście daje rady, ale tylko wtedy gdy ją o to proszę. Ale na natrętne rady najmądrzejszych - jedyne wyjście to słuchać jednym uchem, drugim wypuszczać. Nie brać tego do siebie i wybierać te rady, które odpowiadają nam....nikomu innemu :-D

a my właśnie zdecydowaliśmy, że na początek chcemy kołyskę, bo się zmieści do nazej sypialni, a na początku chcemy mieć w nocy "oko" na dziecko i do karmienia łatwo...
no i czasem wystarczy pobujać, żeby usnęło;-)
a jak wyrośnie, czyli ok 5-6 msc to przeprowadzka do klasycznego łóżeczka do pokoju dziecięcego

Orchidea trzy głębokie oddechy i wracaj ze swoim stałym fobrym humorkiem, przecież ty masz optymizn w naturę wpisany! trzymaj dystans do złotych porad, bo może nawet ludzie mają dobre intencje, ale to wasze dziecko i wy wiecie najlepiej co jest dla niego dobre

Nil ja za każdą wizytę płacę 150 zł niezależnie czy mam usg czy sam przegląd podwozia:-( ale takie są ceny w Warszawie, a moją gin bardzo lubimy i już sie do niej przyzwyczaiłam
a stan sszyjki można rzeczywiście ocenić poprzez badanie, nie trzeba usg

Ojjj dzieki wielkie idę na spacer będzie mi lepiej wył tel i już przejdzie mi to włączę :eek:
psotka hehe pani waga witaj w klubie ja 10 październik jestem ;-)
Zajrzę niedługo dziewczyny buziaki w brzusie :*:*:*:*:* jesteście naprawdę wspaniałe !!!!!
Pippi no własnie ja chcę z nią zyć dobrze,bo dzieli nas troszke km i mamy tylko siebie bo we dwie jesteśmy z domku ale czasem i mi już nerwy puszczają :crazy:

em_ka myślę, że nie ma co się przejmować. U nas państwowo badają chyba na każdej wizycie, ze to usg jest raczej tylko 3 razy (choć można inaczej trafić). Za to ja chodzę prywatnie, i zawsze mam usg a z kolei tak jak u ciebie jak wszystko z mojej strony jest ok to nie bada mnie poza usg. A, że mam do niego zaufanie to myślę, że nie jest to takie konieczne.

Orchidea, kurcze, to my prawie bliźniaczki jesteśmy;)

Iwonuś ;))

Mailuj, zaproszę Cię na deserek:)

No z tym płaceniem za wizytę w zależności od miasta, to nie jest chyba tak do końca, bo w Wawie powinno być drożej niż w Poznaniu, mój liczy sobie, z tego co wiem, 250.

Dziewczyny robią się Wam już rozstępy?

Ostatnia edycja:
reklama
Kkasiu Amelka też wie że w brzuszku mieszka dzidziuś, mówi że urodzi się w lato. Mówi że będzię się nim dzielic zabawkami ale mamą i tatą niebardzo :-D
Myślę że jakoś damy radę ale nie ukrywam, że czasami może być ciężko:wściekła/y:
Jest opiekuńcza i lubi dzieci zwłaszcza takie maluteńkie :-)

Do góry