reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2011

hanami gratulujemy !!!! i buziak dla dzidzi :*:*
psocia dobrze,że samo z siebie nie leci tylko jak nacisnę hahaha ale "no i sobie leci" :-D

reklama
pani w recepcji powiedziala mi tak:
samo badanie 220
badanie + echo serca - 300
a plytka dodatkowa 100 :(

Ale raz mogę chyba zaszaleć, zwlaszcza ze mam odlozone na wydatki zwiazane z ciaza :-)
A pamiątka bedzie na lata :-)
No i rodzinka zobaczy, akurat nie bedzie ich w Polsce, jak wrócą 19-go to sobie maluszka poogladają :-) Zawsze to inaczej niż zdjecie :-)

Hanami, gratuluję synka :-) I super ze na wizycie wszystko w porządku :-)

Co do badań, ja też bylam dopiero raz badana. Lekarz wychodzi z zalożenia że jak się nic nie dzieje, to po co grzebac ;-)

Sis, nie ciśnij, nie wolno.

Corin, pewnie, że tak, piękna pamiątka:) A jak zrobisz dokładne badanie serduszka dzidziusia, to będziesz spokojniejsza. Mnie bardzo uspokoiło to badanie:) Kardiolog mi powiedział, że serduszko Dawidka ma 1 cm:) Aż się poryczałam normalnie;)

Ostatnia edycja:
No nie ciskam raz tylko bo mnie swędziały :zawstydzona/y: i zaczęło lecieć wtedy
Ja tez myślałam czy nie zrobić echa serca ale tutaj nie będę płaciła w Wielkanoc będziemy u rodziców to mama ma załatwić mi echo dla dzidzi mam nadzieję,że wypali to i mi tez zrobia od razu ...

Ostatnia edycja:
Sis, jeśli Ty masz problemy z serduszkiem, to lepiej sprawdzić, będziesz miała spokojną głowę:) A przeżycie, jak na USG u gina:) Ja chyba z tej radości, że mały ma zdrowe serduszko, bardziej ryczałam u kardiologa;)

HANAMI ty z polozna mialas wiecej wizyt? ja ja widzialam tylko raz na poczatku jak mi dala skierowanie na pierwsze USG i tyle, wyobrazam sobie to inaczej, no ale dobra. Co do wazenia to dziwne ze cie waza na wizytach bo moi to chyba nawet wagi nie maja w gabinecie tylko sie mnie pytaja, a jak im powiem ze nie wiem to mnie zrabia :/
mi tocolog zrobila pierwszy raz usg teraz jak bylam, ale dlatego ze fajna byla, a tamten kolo nawet sie nie pytal mnie jak sie czuje :/ takze rzeczywiscie podchodza do tego troszke na odczep sie, tak jak babka z USG jak sie pytalam jej czy wszystko ok bo plamilam to nic nie tlumaczyla tylko powiedziala ze jak USG wyszlo dobrze to jest dobrze :/ wiadome ze sie martwie i chcialabym wiecej wyjasnien a oni to tak tasmowo robia ,eh./..

Corin super ze bedziesz miala wczesniej i jeszcze z mozliwoscia nagrania. Ja chyba bym poswiecila kaske jesli masz i nagrala to, jednak pamiatka na cale zycie i koniecznie zrob pozniej kopie w razie czego gdyby sie zniszczylo.

No już mówiłam mamie zorientuje się przed świetami jaki będzie kardiolog i zrobią mam nadzieję,niestety 400zł czy 220 nie dam bo nie będę ażtyle miała żeby sobie pozwalać na takie cuś ... zycie

Zupka pomidorowa zjedzona, na drugie nie mam pomysłu ani nawet checi.
Takiego mam lenia
Iwonuś moja też nadaje jak kataryna czasami to chciałoby się ją jakoś wyłączyc:-D
to chyba taki wiek bo mam nadzieje ze juz gorzej nie bedzie

reklama
Hej... codzinnie mnie ktoś goni z czymś...jak sobie o 12 was czytałam to zadzwonili do mnie, że jadą nam zakładać licznik do prądu na dziełkę i musiałam szybko się ubrac i tam jechać dać im klucz do skrzynki.. mówię wam, nawet poczytac w spokoju nie dadzą:)

Ja badanie podwozia (macanko), miała tylko na pierwszej wizycie w 8 tyg ciąży.. teraz tylko usg, ale jak dostaje opis badania to tam wszystko jest wyszczególnione, szyjka macicy też:) u mojego lekarza 4D kosztuje 200 zł z nagraniem na płytke, ale ja raczej nie pójdę na to..i tak na każdej wizycie mam usg, i lekarz zawsze zrobi mi ładne zdjęcia w 3D w cenie badania (100zł) więc pamiątka będzie w postaci zdjęć:)

A mnie mamusia robi dzis fasolkę po bretońsku...mniam chodziła za mną juz dłuższy czas:)

Do góry