reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Beatko wszystkiego najlepszego:tak::tak::tak:

czy u was też tak zimno :baffled::baffled:
u mnie rano było -16 st a ponoć ma być jeszcze gorzej ehh, czekam na wiosnę;-);-)

Daisy ty to ranny ptaszek jestes :tak::tak::tak: a co u ciebie i córci??
Kamlotka a ty czemu się nie odzywasz??

reklama
Beatko wszystkiego naj naj naj!!!

A u nas nieciekawie. Chłopcy kaszlą. Mają męczący suchy kaszel - w ogóle nie produktywny - w sensie nic się nie odkleja. Normalnie masakra. Mam niezłe stereo, bo obaj jak się nakręcą to niezły koncert odstawiają.
Jutro idę z Tomkiem do laryngologa w sprawie uszek, to go obejrzy i powie co mam dalej z tym kaszlem robić. Bo w ogóle gorączki nei mają, może Adam jakieś 37, ale nic takiego naprawdę porażającego. Daję Sinecod (hamujący odruch kaszlu), zakraplam im nosy, coby do gardła nic nie spływało, ale co z tego jak z nosa i tak się leje... zobaczymy co będzie jutro.

Jestem umęczona po takim dniu z dziećmi w domu, bo dziś przez ten kaszel nie poszły do przedszkola.

Jako że jestem wywołana to piszę.
Tak dziewczynki ranny ptaszek ze mnie bo muszę na 6 byc w pracy a czeka mnie 25km i ciemno jak nie powiem gdzie.Jeszcze z pól roku i mam zamiar wrocić na swoje śmieci czyli do apteki.
Od marczec-kwiecien-maj mam zamiar starac sie o drugiego dzidziusia bo na wiosne 2013 chciala bym urodzic :)
Adulka od stycznia poszła do przedszkola pochodziła tydzień i złapała kaszlu możliwe ze spowodowany był również przez wypicie 3 szklaneczek szampana pikolo,z kaszlu mokrego przeszło nam na suchy i tak pozostał juz prawie 3-tydzien.
Nic ta moja żaba nie chce łykąć pić ani pryskać tylko potrafi ładnie śpiewać jak widzi np.reklame stodatu albo bronchosolu w tv.
Co u mnie, w tym roku mamy zamiar rozpoczac remont mieszkania czyli kuchnia lazienka przedpokój i pokój ale nadal kasiuchy takiej jak by sie chcialo brak.Chce to już zrobić w tym roku bo dzidziusia drugiego chce.
Myślałąm o scianie w kuchni ze szkła z fototapetą,ale to takie sobie marzenie.
SZKŁO DO KUCHNI, PANELE KUCHENNE SZKLANE (2070597452) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Zimno u nas również dobrze ze jutro juz luty czyli krótki miesiac i marzec może wiosna do nas wczesniej przyjdzie.
A i mam dołą bo przez iedzacy tryb pracy przytyłam 8kg w 5miesiecy-katastrofa już sie boję ile zostanie mi po ciąży :(
najgorsze ze nie mam zaparcia i huk z mojego odchudzania....

Pozdrawiam pa no i miłego dnia :)

daisy, super że piszesz. Po pierwsze buziaki dla Adulki, po drugie fajnie że będziecie robić remont, zazdroszczę, u nas to za kilka lat się może kasa nazbiera na remont. A ta fototapeta jest super, ładnie ożywia kuchnię. Mi się takie wymysły bardzo podobają.

Ewcia, Wy to się macie z tymi chorobami, współczuję.

jest co raz zimniej, w pracy rano miałam 6 st:szok:

No i Tomi ma 39* gorączki :no: Adamo bez gorączki na razie. Na 13:00 wybieram się do pediatry z obojgiem. Niech osłucha też Adika.
A na 16:30 mam umówioną wizytę u laryngolog z Tomkiem... jak będzie w stanie to pojedziemy. Najprawdopodobniej da nam skierowanie na zabieg drenażu uszka, więc wolałabym jak najszybciej je dostać i się zarejestrować, bo pewnie będziemy troszkę czekać na termin.

To już 3-ci tydzień z rzędu jadę do pediatry (16, 17, 25 i dziś 31 stycznia) - MASAKRACJA!!! :no:

Widzę, że dzisiaj cisza. Wpadłam napisać, że szczęśliwie wróciłam z lekarskiego maratonu bez antybiotyku :-D

Walczymy na razie inhalacjami i mukosolvanem. Mam nadzieję, że damy radę. Poza tym jutro o 14 mam dzwonić do laryngolog i poznam datę zabiegu (drenaż ucha + ewentualne wycięcie 3-ego migdałka).

Buziaki! dobrej nocki!

ojj widzę, że ruch tu niewielki,
u nas zimy ciąg dalszy, mrozy niestety nie odpuszczają, ehh niech ta wiosna już przyjdzie,
Ewcia dobrze, że obyło się bez antybiotyku
Daisy pomysł na szło w kuchni super, bardzo mi się podoba, no i zdrówka dla córci
Beatko mam nadzieję, że dziś w pracy nie miałaś tak zimno
miłego wieoczorku

Witajcie!

Cóż za zimnica za oknem. Rano było -20!! :szok:

Chłopcy coraz lepiej. Kaszel jest coraz bardziej mokry. Inhalujemy się solą fizjologiczną, pijemy mukosolvan i oklepujemy.

Mamy datę zabiegu - 16-tego maja mamy się zjawić w szpitalu, 17-tego zabieg, a 18-tego rano wychodzimy.

Miłego dnia!

reklama
Ewcia współczuje tego zabiegu:-(

Adudźku, zimno miałam niestety, ale teraz to już przeginka. Rano 5 st, na szybach lód, na drzwiach lód. Napisałam do szefa o nowy grzejnik i bezrękawnik, to mam jutro dostać.

A Julka co raz bardziej wygadana nam się robi, wczoraj do tatusia jak nie chciał wyjść z łazienki, TATA NIE PRZECIĄGAJ STRUNY !! no wszystko co od nas usłyszy powtarza i to tak wyraźnie że szok. RRRRR też jej super wychodzi, a dziś rano mówi MAMUSIU A DZIADEK JANEK POWIEDZIAŁ ŻE JESTEM PRZEKUPKA ALE MU POWIEDZIAŁAM ŻEBY NIE MÓWIŁ DO MNIE TAK BRZYDKO BO KUPKA ŚMIERDZI :eek::-D:-D:laugh2:

Do góry