reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Witam
zrobilam drugi test z samego rana, normalnie w nocy spać nie mogłam i wyszly grube dwie kreski .. no nic takze zaczynam odliczanie do lutego..
szcerze mowiąć mogłoby to sie przydarzyc no niewiem za rok.. tymbardziej ze od lipca sie przeprowadzamy trzeba bedzie duzo nosic sprzatac itd, no i kacper ktory tez jeszcze bardzo duzo uwagi potrzebuje no i noszenia tez bo jeszcze nie chodzi, no ale dam radę muszę :)
Aniu teraz trzymam kciuki za Ciebie.
I za inne mamy tez,które chciałyby rodzenstwo dla swojej pociechy jakbyscie sie postarały to jeszcze na luty się może załapiecie :);-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ada-gratulacje, testy raczej się nie mylą!

Co do obaw czy pokocha się drugie dziecko tak samo jak pierwsze to słyszałam różne teorie. Mnie rodzice z bratem traktowali tak samo, równomiernie, i taką samą miłość otrzymywaliśmy. Natomiast u mojego M w rodzinie było inaczej. Jego i jego brata traktowano inaczej, miał ciężej, i odczuwał to. Ja natomiast wiem, że nie będę mieć problemu z pokochaniem drugiego dziecka. Podobno drugie się łatwiej wychowuje, bo nie popełnia się już takich błedów jak przy 1. Np lulanie do spania, tylko uczy się je od razu zasypiać w łóżeczku...itd.

Ale wydaje mi się że to u mężczyzn jest to rozgraniczenie, że któreś dziecko jest tzw ulubieńcem tatusia,

Adulko - ciesz sie kochana:tak: Tak myslałam, że drugi tez będzie pozytywny bo testy taraz raczej się nie mylą. Jak jest kreseczka, choćby blada, to dzidziuś jest i już.
Łykaj kwas foliowy i dbaj o siebie. Może jakies witaminki? Jesli piersią karmiłaś, to moze dobrze byłoby uzupełnić ewentualne niedobory:tak: Całuje Cie i przytulam z całego serducha!

Witamy i my :tak:

My już dawno po śniadanku, a Mała to już nawet po drzemce. Zaraz ide pranie wieszac, a rybka na obiad sie już rozmraża :tak: Zapowiada się ładna pogoda, więc aż chce się życ :-D

Dmuchawcu tort będzie na pewno śliczny, koniecznie pózniej wklej zdjęcia :tak:

Ada gratulacje :tak: Życzę dużo zdrówka :tak:

Lecę z tym praniem.

10 miesięczna panniocha .... :-):-):-)

dzieki basiunka za pamiec sto latek rowniez dla oskarka zyczymy :-):-):-)

Załączniki

• 042.jpg
    042.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 32
  • 052.jpg
    052.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 29
  • 024.jpg
    024.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 30
  • 012.jpg
    012.jpg
    23,1 KB · Wyświetleń: 32
tak tak kwas juz łykam od wczoraj znalazlam jeszcze z poprzedniej ciazy :)
Willsonka - masz racje z tymi błedami, ja już sama mysle o tym czego na pewno nie bede robila a dalej robie przy Kacprze.
Aniu czekam na Ciebie!!! i trzymam kciuki :)

Teraz mam zamiar nikomu nic nie mówic dopiero do takiego bezpiecznego okresu czyli od 2trymestru. Poza tym moja mama wyjezdza na 2 miesiace za granice i zostawia mojego brata u mnie pod opieką wiec by się bała i o mnie i ogolnie o wszystko. Tylko mam problem z lekarzem bo moja tesciowa jest rejestatorką w przych. w ktorej przyjmuje ten lekarz.. bede musiala się zapisac na jakies wieczorne godziny kiedy jej nie bedzie, i poprosic lekarza zeby jej nic nie mówil.

Czesć Dziewczyny :)

Nie odzywałam się dość długo ale tyle się dzieje że kompletnie nie miałam humoru i czasu żeby Wam odpisywac ! Przepraszam !! :(

Adaa ja Ci już gratulowałam ale zrobie to jeszcze raz !! Gratulacje kochana :) nie martw się na zapas. W lipcu będzie już drugi trymestr więc już ten lepszy i bezpieczny, Kacper do tego czasu może już zacznie dreptać sobie więc będzie łatwiej. Twój facet napewno Ci pomoże więcuszy do góry i dasz rade ! :) Ja dałam po cesarce z rozpieszczonym Jasiem więc Ty też dasz !! :) Trzymaj się ! Jak coś to zawsze możesz do mnie napisać... jestem na świeżo więc :) A jeszcze co do obaw to ja też miałam na początku teraz czasami też mam ale jesteśmy matkami napewno miłości starczy nam dla 2 a nawet dla 5 :)

Aniu Tobie też życze dwóch kreseczek i Jasia ( śliczne imie :p ). Mi pierwszy test też pokazał jedną kreske a następny zrobiony 7 dni później już pokazywał dwie .. :) Więc czekaj cierpliwie i daj mu się spokojnie zagnieździć :)) A mogłabyś mi jeszcze doradzić chuste? Najlepiej znajdz jakaś porządną dobrą wyślij a ja kupie ;P Bo jestem niezdecydowana i wszystkie mi się podobają ...
Pochwal się potem tortem !! Ty to zdolna Kobietka jesteś !! ;)

Daisy zdróweczka, szczęscia dla Twojej ślicznotki :)

A u nas średnio . Jasiolek ciągle charczy. Przechodziliśmy ostatnio zapalenie oskrzeli i kurcze non stop nam charczy. Oklepujemy go , dajemy syropki i nic charczy i charczy :( Nie wiem co mam z nim zrobić ;(
Ale już powoli nam chodzi. Na rękach nie bardzo mu się podoba więc mam akurat spokój z noszeniem. Bo nawet po schodach wchodzi sam :D
A ja się powoli powoli szykuje bo 14 czerwca mam cesarke. Chciałam rodzić normalnie bo lekarz nawet mi to zaproponował ale położna mi powiedziała żę w takim krótki odstępie po cięciu ja nie moge przeć i wtedy używają kleszczy albo Vacum... Hmmm wiecie coś na ten temat? Więc chyba wole mieć cesarke niż pluć sobie w brode żę przez moje widzi misie dziecku coś się stało ...
Ostatnio pisałam Wam o tym że stwierdzili małowodzie ale okazało się że wod jest na granicy normy ale wystarczająco. Mam kontrolować ruchy w razie czego jechać na IP. Ale na szczęscie maluszek się rusza non stop ;)
Jutro jade zrobić ostatnie zakupy to potem zrobie Wam zdjęcie miejsca dla malucha i wkleje na odpowiedni wątek ;)
Bedzie chyba Aleksander ! :)
Dobra uciekam bo wreszcie słonko świeci to pościel wyprałam i musze wywiesić na podwórko ! Trzymajcie się :* Buziaki ;)

addaaaa. GRATULUJĘ RAZ JESZCZE!!!!!!!! :-):-):-)

:happy2:100 latek dla naszych solenizantów !!!:happy2:

nocka ok, Jula właśnie poszła na spacer z teściową. Od wczoraj daje mi buziolki soczyste z języczkiem (zboczuch mały po mamusi :-D:-D:-D) oby tylko takich nie dawała tesiowej i innym obcym bleeeeeeee:eek:

po pracy predko idę do domku zjem obiad nakarmie małą i spacer co by korzystać z pięknej pogody bo jutro już ma się pogorszyć.

miłego dzionka kochane !

p.s. dmuchawcu, czekam na zdjęcie torta:-)

NO TO JA WITAM!
Może uda mi siecosik skrobnać.
Wczoraj WAS poczytałam ,ale tylko poczytałam,też nie należał do szczęśliwych dni ,byłam wściekła jak osa,ale dziś troszke lepiej.
MAŁy sie zrobił okrótną marudą ,w niedziele go wynosili i teraz nie mogę dać sobie z nim rady.Drze sie wniebogłosy .
A i tylko przy laptopie by siedział jak nie to histeria i rzuty wykonuje:szok:.

MELASZKU GRATULLACJE !!!
pierwsze kroki za sobą ,to bedziemy opijać działeczke;-)!
A co z ta pracą w firmie Masarskiej??

Dmuchawcu ja Tobie życzę JASIEŃKA !!!:-)
A o tych jo-jo nie słyszałam.
Powiem Ci ,że ja też mam ochote sama torta zrobić ,,ale nie wiem kiedy to będzie .:-)

ADA,pozwól ,że ja Ci pogratulluje po 1 trym.
A pełną obaw tez byłam tak jak EWA i TY,tylko u mnie było planowane wszystko.
Ale odwlekałam wczesniej tą decyzje o drugim bobo ze względu na to.
No,ale jakbym sie wczesniej zdecydowałam to nie miałabym takich fajnych PSIAPSIÓŁ jak WYYYY KOOOOCHANE !!!!;-):tak::-)

ASIU słów brakuje normalnie.
Może bandzory zlecenia dały chłopacą za pare groszy ,a oni działali.:wściekła/y::no:

Pewnie nie odpisze wszystkim ,ten już mi świruje.
Ide zaraz na dwór ,bo cieplutko.
w ogóle to mi czasu brakuje ostatnio na wszystko ,mam anioły do robienia i nie moge sie zabrać za nie !:eek:
Dziecka nie dają .

MIŁEGO DNIA KOCHANIEŃKIE .....!!!

reklama
Witajcie laseczki :-)
Oj widzę że się dużo dzieje kiedy mnie nie ma :-)
Ada gratuluję "fasolki" i trzymam kciuki za pomyslne 9 miesięcy :tak:
Daisy piękną masz córcię i jaką radosną :-D
Alusiu powodzenia w czerwcu, trzymaj się dzielnie!!

A u nas bez większych zmian. Bartusiowi rosną zęby jak grzyby po deszczu, ma już sześć i dolne dwójki w drodze. Na szczęście wszystko bez awarii. Pogoda nam się popsuła ale pierwszy spacerek zaliczony. U mnie egzamin za egzaminem, ucze się pilnie ;-)
Buziale

Do góry