reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
Witam się i ja:-)
U nas noc super. Spałam jak zabita, a mały obudził się o 6.

Beata u nas też było kilka takich nocy. Nie mam pojęcia dlaczego:confused: A potem samo przeszło. Podejrzewam słoiczek z gerberka z cukinią, szynką, brokułami i jakąś kaszką. Jak to zjadł, to się zaczęło w nocy. Dawałam mu nurofen, bo nie wiedziałam czy go coś nie boli... Może przejrzyj jadłospis? Bo skoro to bączki, to na pewno coś z jedzenia. Czasem ujawnia się jakaś alergia albo po prostu nadwrażliwość dopiero po zjedzeniu któreś porcji, a nie po pierwszej.

Ja też nie wiedziałam co wymyślić na dzień Babci i Dziadka. I postanowiłam wybrać jakieś ładne zdjęcie Mateuszka i wywołać. Muszę kupić ramki na zdjęcia i prezenty gotowe:-D Ale pomysł z własnoręcznie zrobioną kartką super. Chyba kiedyś zrobimy:tak:

Dziewczyny, a powiedzcie mi od czego może być ciemno zielona kupa. Mati wczoraj wieczorem taką miał i dzisiaj. W diecie z nowych rzeczy pojawiła się tylko kaszka na mleku modyfikowanym (czyli taka, do której dodaje się wodę). Podejrzewam u niego skazę, ale chciałam sprawdzić. Kaszę dałam mu w niedzielę rano, a w poniedziałek wieczorem pojawiły się takie kupy. Czy to może być po tym? Trochę się wystraszyłam:szok:

A ja chciałam dzisiaj zrobić lasagne na obiad. Ale jestem uziemiona w domu, bo Mati jest przeziębiony. Nie mam mięska i pomidorów:wściekła/y: I w ogóle nic nie mam w domu, co by się nadawało na obiad:baffled:

Mati właśnie zrzuca skarpetki i próbuje rozwalić na kawałki matkę edukacyjną:-p

Ewcia- kupiłam wczoraj te witaminki CebionMulti. Zapach i smak przypominają mi moje dzieciństwo:-D Mam nadzieję, że się wyleczymy:confused:

Witajcie kochane :-)
Wczoraj nie miałam siły nic napisać, bo mój Filip ma jakis kiepski okres, ciąglę jęczy, yyyyyyy, normalnie wymiękam,, w dzień prawie nie śpi, 2 x po pół godziny, ale kurcze nie wiem czy coś nie jest z nim nie tak, bo juz drugi dzien z rzedu, jak zasnął na noc, , to po godzinie obudził sie z takim płaczem, jakby mu ktoś krzywdę robił, przez godzinę nie mogliśmy z meżem go uspokoić, noramlnie nie wiem , dałam mu syropku, bo myślę że to zęby, ale pewności nie mam.
A nie wiem czy się Wam chwaliłam,że zaczęłąm chodzić na aquaaerobik, noramlnie rewelacja, taki przystojny pan prowadzi, i mam w koncu czas dla siebie, zajęcia trwaja 45 minut, i jest naprawde ciezko, ale fajnie sie czlowiek czuje,:-)

Maylah to co piszesz z tym budzeniem sie- u nas jest to samo. Do tego ok 24.00 pobudka, i bywa ze co pol godziny sie budzi az do rana. Masakra jakas! U nas to chyba nie zeby? Dziasła sa normalne.

Ewo zajrzyj, prosze na watek "nasze zainteresowania, hobby..."bo jestem ciekawa Twojej odpoiedzi...

Ostatnia edycja:
A nie wiem czy się Wam chwaliłam,że zaczęłąm chodzić na aquaaerobik, noramlnie rewelacja, taki przystojny pan prowadzi, i mam w koncu czas dla siebie, zajęcia trwaja 45 minut, i jest naprawde ciezko, ale fajnie sie czlowiek czuje,:-)

zazdroszcze...ja moze na weekend w jakis dzien pojde z malym na basen tez sie pochlupac...lece bo sie wlasnie obudzil:tak::tak: pewnie znow glodny....jak zawsze...

No Aniu masakra, a tak ładnie już nam spał, trzeba jakoś przeżyć,a le on się tak niemiłosiernie darł,że ja aż łzy miałam w oczach, a dziś rano wszystko dobrze;-) Teraz bawi sie na podłodze zabawkami, i pełzaaaaaa

Olcia, dzis dzwoniła do mnie znajoma, z która rodziłam, i właśnie mówi, że jej synka tak potwoernie wysypało, podałą mu wczoraj rosołek na cięlęcince, a wysypało go na buźce, na brzuszku i pleckach, no i wyobrazcie sobie ze lekarka kazala jej to elocomem posmarowac, a to jest na sterydach , ja nie wiem.
Ale Twoja córcia chyba nie ma skazy, u nas zielona kupka jest przez kilka dni jak podam cos nowego, a potem sie robi normalna, czasem tak sie robi. Nie martw się. teraz nasze dzieciaczki wszytsko do buźki biorą nie jesteśmy w stanie ich przed kurzem ochronic, czy jakimiś bakteriami, ja bym to obstawiała, Przy skazie też są zmiany skórne, nie można podawać kurczaka, cięlęciny zołtka, glutenu i takich innych. A ta kaszka byłą ryżowa czy inna?

Hej dziewczyny

ja tez marze o całej nocy przespanej ale gdzie tam u mnie to samo co u was.... mała przebudza sie i z zamknietymi oczami wierci...wczoraj nawet podalam jej juz 2 mleko i nic nie pomoglo bez zmian... tez mam juz dosc tym bardziej ze juz niedlugo do pracy czas:no:

reklama
Chyba wszystkie mamy problem z dzieciakami i nocami... Mój Jasiek dzisiaj w nocy stękał ... masakra praktycznie od 1 do 5 nie spałam ani minutki i teraz lece z nóg a dzisiaj go przenosimy do jego pokoju hmmm może to coś pomoże??

A i byłam dzisiaj u lekarza i jestem totalnie zdołowana ... :(( szyjka zamknięta i niby wsio ok ale ... właśnie głupie ALE ... główka niesymetryczna i złe przepływy i jest za mała ok16 tyg ... brzuszek ok .... nóżki niby jedna dłuższa druga krótsza .... ;(( ;(( jestem kompletnie zdołowana ...
ale to byłam u ginekologa ktory ma hmmm ... z 65lati potem dzwonilam do swojego to niby powiedział że on 2 tygodnie temu nic takiego nie zauważył więc mam się nie martwić bo pewnie jest wsio ok.... wizyte u niego mam w poniedziałek ... i sama nie wiem co mam myśleć ;((

Do góry