reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

olcia85 mi się wydawało, że lekarze przepisują witaminy właśnie dzieciom karmionym piersią, bo nie wiadomo jak odżywia się mama. Mleka modyfikowane są wzbogacane witaminami. W każdym bądź razie multiwitaminy nie są na receptę. Pytaj w aptece o CebionMulti (są też tańsze zamienniki :tak:). W okresie zimowym chyba warto podawać witaminki, bo w sklepach owoców i jarzyn tyle co kot na płakał... i do tego nei wiem czy teraz w nich jakieś witaminy są :no:

Później napiszę, bo dzieci mi jakąś awanturę robią :tak:

No i jestem... zaraz jakąś kawusię sobie zrobię... a tu widzę cisza jak makiem zasiał... Dmuchawcu odezwij się, bo chyba od piątku znać nie dajesz :) a wiesz jakie my tu jesteśmy wrażiwe na takie zachowania ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam wszystkie dziewczyny!
U Maksa katar taki ,że szkoda słów, biedny się męczy, mam cichą nadzieję ,że się skończy tylko na katarze!
Patra ja też mieszkam w pobliżu , ale na spacerek to chyba trochę za daleko , w każdym razie ja się na niego nie piszę. Ewentualnie was zapraszam. Życzę dużo zdrówka dla Kacperka!
Bym zapomniała przebija nam się trzeci ząbek tzn, prawa górna jedyneczka!

hej dziewczyny

weekend zleciał a ja mam mini doła,już niedługo do pracy a nie wiadomo co z maluszkiem moim.... niby maz ma siedziec ale jakos on bez entuzjazmu,moze moj tato ale nie zawsze czasowy.... ja juz sama nie wiem .....jak tylko pomysle ze musze ja zostawic to plakac mi sie chce..

nocki u nas jakies do dupy nie wysypiam sie mala budzi sie po 12 co 1.5 godz. niby oczy ma zamkniete ale sie strasznie rzuca dzis podam jej mleko 2 zobaczymy czy bedzie roznica w dlugosci snu......... mam juz dosc........a jak pomysle ze jeszcze taka niewyspana mam wrocic do pracy no napewno bede miala humor:-(...

narazie

Czesc dziewczyny. Ja juz mam czas, zeby z wami popisac to komp sie zepsul..moj P sieziajl caly weekend i go w koncu naprawil..
Kurcze i znowu wypadlam z tematow...:wściekła/y::wściekła/y:

Jezeli chodzi o dzisiejsza noc to bylo calkiem dobrze. Poszedl spac o 20..obudzile sie po 23 bo mial kupke. Przewinelam, nakarmilam i spalismy sobie tak do 9 rano. Zabkow jeszcze nie widac. Naszczescie tak mu juz nie dochuczaja bo jest spokojniejszy niz wczesniej. I do teho zrobil sie maly chichracz, nawet jak sie na niego spojrzysz to juz sie smieje.

Cześć Kochane!

Uffffffffff....ale m iałam czytania!:tak:
U nas wszystko ok. Cały piątek bylismy w Białymstoku. U neurologa tak, jak myśłałam--bzdura z tym wzmożonym napięciem. Mała rozwija się dobrze i nic jej nie dolega.
A u endokrynologa byliśmy dlatego, ze Zosia ma powiększone gruczoły piersiowe-w zasadzie od porodu. Zrobilismy badanie an poziom hormonów, w środę mają być wyniki-umówiłam sięna telefoniczna konsultacje z lekarzem, to bedziemy wiedziec co i jak. Podobno to sie teraz czesto zdarza u dzieci i prawdopodobnnie ma związek z odżywianiem sie. Mam nie jesc jajek sklepowych, nie sprawdzonych kurczaków, indyków i soi.
Kurczaki to ja rzadkojadłam, bo nie przepadam, poza tym cały czas pamietam, ze to straszne śwństwo, wiec nie mam na nie apetytu, ale jajek jadłam sporo.

Byłiśmy w Białym u znajomych, którzy mają 16 miesięcznego synka:-D Fajny chłopczyk!
Wczoraj oponki smazyłam-tzn. paczki z dziurką:tak:Wyszły nadspodziewanie smaczne.
Kalendarzy jeszcze (kurde!:wściekła/y:) nie ma.

Noc dzisiejsza była straszna!!!!!!!!! Zosia zasneła o północy, a o 2ej juz nie spała i budziła sie co 15 minut. Wytrzymałam tak do 4tej, a potem zabrałam ja do łóżka. :-(
Wiec dziś jestem połamana i wszystko mnie boli od spania na jednym boku. Co ja mam z niąrobić?
Może pomożecie, Mamuśki? Czekam na rady...

Pewnie na spacerek tzreba by sie wybrac, ale strasznie mi sie nie chce:no:. Padam na twarz i ledwo widze, co pisze, wiec wybaczcie ewentualane błędy.

Agnieszko, ponieważ u mnie nk działa tak wolno, ze szlag mnie trafia, to podam Ci moje namiary _Anna Lewczuk, Starachowice, Grajewo

Willsonka, Gabiaz, Beatka...moje dzieciątko tez jest malutki, 2 tygodnie temu ważyła 6kg. Cały czas przybiera na wadze i jest zdrowiutka, wiec ja sie tym zbytnio nie przejmuje. Lżej mi ją nosić:tak:. Teraz wchodzimy juz w 68, w 62 juz nie da rady sie wcisnąć, 74 jeszcze za duże.

Któraś z Was pisała o rzęsach Zosi- to po tatusiu. Ja tez mam długie, ale jasne i dopiero jak pomaluje, to widac, ze sa długie. Za to mój mąz ma długaśne rzęsy:tak:

To chyba tyle narazie. Ale jak to ja-bede tu zaglądać:tak:

My wrocilismy wlasnie od pediatry. Maly ma atopowe zapalenie skory. Dostalismy masc, miejmy nadzieje, ze pomoze :tak:

Co do mleka 2 mamy poczekac... do szczepienia [27ego] bedziemy na 1 AR. Jesli maly bedzie dobrze przybieral, to niekoniecznie musimy przechodzic na 2. No chyba, ze 2 + nutiton. Zobaczymy.

Pani doktor zabkow nie widzi... nby gorne dziaselka jakby cos przepowiadaly, ale to chyba jeszcze nie to.

W sobote bylam w lumpie i jestem zadowolona z zakpow niezmiernie :-D
Udalo nam sie kpic 3 pary jeansow i sliczne polo za jedynie 9zl. :-p
W niedziele zas bylismy na zakupach i znalezlismy sliczny dresik za 24zl i bluzeczke za 14zl. Oczywiscie w kolorze niebiesko-bialym.. bo uwielbiam mojego synka w tych kolorach :-p:-D
Zakupy dla moich facetow sprawiaja mi chyba wieksza frajde, niz mialabym kupowac cos dla siebie :tak: Tez tak macie?

Maly zasnal w samochodzie i dalej spi w pokoju przy otwartym oknie. Mam nadzieje,ze w tym tygodnie nie bedzie ciaglego 'yyyyy'. :confused:

no nic.. ide popracowac w exelu, bo trafila mi sie mini fucha.
milego, niemroznego dnia.

Witam się po wekendzie
Dziula a jak się to atopowe zapalenie skóry objawia? Bo moja mała ma suche policzki i często suchą skóre na brzuszku, ale nie zawsze, pytałam pediatry i powiedziała,że wszystko ok:confused::confused::confused: Zazdroszczę wam tych wycieczek do lumpków- może jak lepiej się poczuję dzisiaj sama się wybiorę na polowanie:-):-):-)
My ostatnio też mamy takie sobie noce
A muszę się pochwalić ze wczoraj Tosia skończyła 6 miesięcy i przeprowadziliśmy ją do jej pokoju. Myślałam że będzie gorzej, a ona nawet ładnie zasypia w łóżeczku, przy kołysankach Turnaua. Niestety od jakiejś 3-4 rano nie może spać, męczą ją bączki, do każdego napina się jak do kupki i ostatecznie ląduje u nas w łóżku.
Dzisiaj przychodzi opiekunka na rozmowę, w środę kolejne 2, zobaczymy którą Tosia wybierze. A mi aż ciężko sobie wyobrazić że ją zostawię z obcą babą, którą może polubić bardziej niż mnie:-:)-:)-(
Wogóle ostatnio mam doła, niby wszystko jest super a ja cały czas czuję się smutna. Nie chcę zostawiać Tosi sama już nie wiem czy chcę wracać do pracy...
Poza tym ostatnio czuję się brzydka i gruba, a nie mam za bardzo kiedy o siebie zadbać. Poza tym mam wrażenie, że nie podobam się już mojemu K. Cały czas mówi że jest super, że mu się podobam , kupił mi ślicznego złotego motyla na rocznicę ślubu i powiedział że jestem jego motylem i szczęściem. Ale jeśli mamy iść do sypialni to włącza telewizor, albo gra na gitarze, albo musi właśnie coś mega pilnego zrobić na kompie... Wiem ze pewnie uznacie że sie czepiam i ze jestem głupia, bo niektóre maja naprawdę powazne problemy a ja szuakam dziury w całym , ale nie mam komu opowiedziec o tym co czuję, wiec proszę wysłuchajcie mnie
zmykam bo mała się obudziła i nawołuje

witam Was
przylaczam sie do przezycia okropnej nocy.... normalnie nie mam sil. bylismy dzis na kontroli i dostalismy skierowanie do laryngologa,bo maly caly czas sie ciagnie za ucho, do tego czesto wlasnie lapie infekcje gardla wiec lekarz podejrzewa ze ta infekcja ucha juz jest dosc dlugo i tak sie przerzuca.. no niewiem zobaczymy, oby to nic groznego.
Poza tym lekarz przepisal nam takie czopki, ktore mozna stosowac gdy dzeiecko jest bardzo niespokojne m.in przez zeby, i w nocy gdy nie moze spac.Bo te czopki z paracetamolem czy ibuprofenem lekarz kazal mi poddawac w koniecznosci, tzn mocniejsze bole i goraczka.
nic usypiam malego i musze posprzatac troszke.

reklama
Vioreczka u nas wokol usteczek jest wszystko prawie zaczerwienione. Sucha skorka, czerwone plamki.

Pediatra powiedziala, ze u nas przyczyna moze byc nadmierne slinienie sie, a potem wyjscie z tym na mroz. Maly faktycznie non stop sie slini... ciagle wklada cos do buzki, a to raczki, a to zabawki. Wszystko co napotka na drodze laduje w buzce.

aaaa i rozumiem chyba co czujesz... ja tez zle sie czuje bardzo czesto. Moj mi ciagle powtarza, ze dla niego jestem najpiekniejsza, zelbi kobiety takie jak ja [tzn nieszczuple] itp itd.. ale ja w to nie wierze. :]

Wiadome jest, ze jezeli same nie bedziemy sie dobrze czuly we wlasnym ciele to zadne slowa tego nie zmienia. Bynajmniej ze mna tak jest. A mam zbyt malo silnej woli, zeby cokolwiek zmienic. Zwlaszcza, gdy jest sie uzaleznionym od slodkosci : )
Odnosnie dbania... to i ja czasu nie mam. A nawet jesli znajde to po co mam sie stroic, szykowac? i tak nigdzie nie wychodzimy w srodku tygodnia. Calymi dniami jestem praktycznie sama z malym... a on mnie kocha nawet w starych dresach i rozczochrana :))))

juz nie smece... same wiecie jak jest.

Ostatnia edycja:
Do góry