reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Powiedziałam że ja mam dość bycia zdradzaną. Że jeśli myśli sobie że ja będe od gotowania obiadków, stwarzania pozorów jaką to super jesteśmy rodziną i od opieki nad dziećmi to grubo się myli. Bo czuje do niego obrzydzenie i to są ostatnie chwile w tym domu z nim. Że zabronie mu kontaktu z dziećmi ale bede brać kase na siebie i dzieci. Zobaczymy :)

A ruchy cudne. Rok temu 2 dni przed ślubem poczułam czyli hmmm chyba o tym samym czasie :)

reklama
Alusia super że już czujesz pierwsze ruchy, normalnie się rozmarzyłam, fajnie było jak mały tak dawał mi kopniaczki. A co do Waszego związku, to ja bym poszukała dowodu, bo wiesz kobiety raz zdradzone są bardzo podejrzliwe i czasem może je ponosić wyobraźnia, czego Ci życzę, żeby Mąż CIę nie zdradzał oczywiście

Agnieszka, z Ciebie rzeczywiście super laska, a Jonathanek to mały model, no i te jego włoski boskie!!!!

ja ruchy poczulam jakos na poczatku lutego i to byl 14/15 t.c a pod koniec to spac nie moglam bo maly w nocy tak dawal czadu, i codziennie punkt 6 ja bylam przez to na nogach,caly brzuch mi falował a mialam taki malutki.. i nic sie nie zmienilo maly tez daje czadu tak tymi nozkami kopie. i to specjalnie jak trzymam go na moim brzuchu i oparty jest o moje kolana to tak mnie kopie byle by w no0s trafic, ja udaje ze zemdlalam i nagle robie jakas mine a on az krzyczy ze smiechu.

Cześć Dziewczynki!

Agnieszka- ja też jakoś inaczej sobie Ciebie wyobrażałam:-) Całkiem inaczej wyglądasz. A Twój synuś ma śliczne włoski, takie długaśne:-D

Alusia- a ja Ciebie nie mam na nk. Zaraz Ci wyślę zaproszenie. A właściwie to już wysłałam.

U nas też jakieś choróbsko się wkradło:wściekła/y: Mati miał mały katarek od kilku dni. Jakoś walczyliśmy z nim. Ale dzisiaj się pogorszyło... Jak tak dalej pójdzie, to jutro będę musiała urwać się z pracy i iść do lekarza. Mam nadzieję, że skończy się na katarku i nie pójdzie dalej. Bo ostatnio prawie skończyło się na zapaleniu oskrzeli.
Dziewczyny co robicie w takich sytuacjach oprócz walki z katarem? Dajecie jakieś syropki, witaminki czy coś innego? Boję się, że mały całkiem się rozchoruje...

Wiem, że kiedyś już padło to pytanie, ale chyba nikt nie odpowiedział... Więc zapytam jeszcze raz, bo jestem ciekawa! Czy czyścicie już ząbki maluszkom??? Bo nie wiem kiedy zacząć. Przepraszam, że na tym wątku. :baffled:

Dziewczyny czytuję Was systematycznie, tylko nie zawsze piszę, jakoś weny brak.

Alusia trzymaj się i zadbaj o dzieci. Ja przeszłam to, co Beata i do dziś nie mogę wybaczyć mamie, że nie odeszła od ojca.

Nie zgotuj dzieciom koszmaru zamiast dzieciństwa!!!

Olusia warto posmarowac klatke piersiowa i plecki mascią majerankowa bo rozgrzewa, a od 6 miesiaca - my teraz smarowalismy taka mascia specjalną dla niemowlat
Pulmex Baby maść rozgrzewająca - Strefa leków
lekarz nam polecil i jest bardzo dobra, ja tez sie nią smarowalam hehe;-)
my zabkow jeszcze nie mamy, ale sa takie slilkonowe szczoteczki na palec i my to gdzies mamy schowane

Agnieszka- ja też jakoś inaczej sobie Ciebie wyobrażałam:-) Całkiem inaczej wyglądasz...

no juz nie jestes pierwsza ktora pisze ze sobie tak mnie nie wyobrazala...to zle czy dobrze??:-D:-D
czyli jak sobie wyobrazalas??:szok::szok:

I mam maly problem ze skora Jonathana...na nozkach ma takie suche jakby plamki ale nie cale nuzki tylko w niektorych miejscach..i nie widac tego tylko czuc jak sie reka przejedzie...uzywam oliwki do ciala ale nie pomaga...dalej to samo i juz tak ok 2-3 miesiecy...nie wiecie co to i jak to wyleczyc ??

Ostatnia edycja:
Hej dziewczynki :-D

U nas dziś leniwa niedziela. Wczoraj też troszkę poleniuchowaliśmy, ale oczywiście odwiedziliśmy dinusie :tak: Tomcio był zachwycony i znów jeździł na dinozaurze :-D chciał na większym, ale jak wsiadł to stwierdził, że jednak woli na tym mniejszym :cool2:

Byliśmy dziś razem w czwórkę na spacerku... Tomasz pośmigał na nartkach i na sankach, a Adam spał w wózeczku grzecznie. Z podkurczonymi nóżkami jeszcze się w gondoli mieści :-D:tak: No i spał tak z 4,5 h aż wreszcie koło 16:30 go obudziłam :dry: wyrodna matka ze mnie... wiem :-p

olcia podajesz na codzień jakieś witaminki typu CebionMulti? są różne szkoły, dlatego pytam... my podajemy 5 kropli wieczorkiem codziennie, chyba, że się zapomni :-p Pomimo podawania multiwitaminy możesz też podać dodatkowo witaminkę C - 7 kropli na dobę miałam podawać jak był malutki więc może 2x po 5 kropelek bym teraz zafundowała dzidziulkowi :tak: (ale przeczytaj na opakowaniu ile można, bo ja tak na oko z pamięci ;-))... a na bezpośrednio katar to woda morska i na brzuch, przed snem kropelki dla niemowląt (często lekarze zalecają 3xdziennie dawać krople, właśnie po to, by nie zeszło niżej, ALE NIE DŁUŻEJ NIŻ 3-4 DNI!) i gruby mokry ręcznik na kaloryfer (najlepiej przykręcony do minimum - wtedy ewentualnie grubszy kaftafnik :tak:), To chyba tyle z moich doświadczeń.

Jutro ponadrabiam czego nie wyłapałam teraz...

Dobranoc :tak:

i jeszcze przy katarze mozna dziecku na poduszke kilka kropel olejku mietowego dac, lepiej się oddycha, nie tylko dziecku sobie tez mozna ;-) nic ide ogladac ten film ale najpierw ide sie myc i wskoczyc w pizamki bo pewnie w polowie usne jak zawsze ;-)
DOBRANOC!!!!!!!!!!!

reklama
Do góry