reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Annie nas z tym cycaniem tak samo,preważnie co 2 h.pierwszy sen tylko dłuższy,ale też nie koniecznie,ostatnio przez kilka dni wstawał po zasnieciu juz za pół góra godzinkę na cycocha,niekture nocki sa nieciekawe,ale i tak lepiej niz na poczatku co godzine:-)raz mu sie udało przespac bez cyca 8h i byłam w szoku

reklama
WITAM SIĘ PIERWSZY RAZ W NOWYM ROCZKU!!!

W SYLWESTRA pojechalismy jednak do szwagra.
DRogi białe i zamiast 1,5godz to jechalismy ponad2,5godz.
Wczoraj wróciliśmy i juz po 2 godz . szczesliwie bylismy w domku.Poznan chyba sobie odpuscimy dopuki drogi sie nie zmienia!!!
Dziwnie jakos, mieszka teraz na socjlnym po tym pożaże.Gmina dała i opłaca na3mies. musi robic stare do tego czasu.Za dużo nie zrobi ,bo sie nie opłaca .Przyzwyczaiłam sie ,że tam mieszka i już ,jakbym tam nie wjechała to bym niewiedziała,że wogóle byliśmy u Roberta!Karol mi sie rozryczał,bo zobaczył dziure wypalona w suficie,płakał,że wujek sie palił,teraz cały czas opowiada,że wujek sie palił ,komin sie palił ,straż była i wujek dzire zaklei.WRAŻLIWY JAK MAMUSIA!!Nie moglismy go uspokoić!!:-(
Też rusza z budowa w tym roku.
Domek stary i nie ma co robić.
Ogólnie to pomoc dostali z zakładu pracy sie zebrali ,kase przyniesli ksiadz w kopercie500zł przyniósł ,opieka dała,szef równierz i jeszcze pomoze.
W sumie mówił ze zebrał około 6 tys.
A i na budowe wójt daje piach i cement.
Także dziewczynki ,żeby zaczac sie pudowac trzeba sie troszke podpalić:-D:-D:-D:-D;-)!!(śmiejemy sie;-))
Dużo paniki a teraz tak zle to nie wygląda.

Julek tez ma katar ,Karol już kaszle ,a raczej odkaszluje te smary co mu naleciały.Daje mu syrop kazałam wypisac LEKARCE wrazie ''W''!
Juliusz gryzie mnie w cycki choć zebów :no:ma .Powiedziałam ,że bedzie pił z butelki jak bedzie mnie żar.I do tego szczypie.
boli jak szlak!!!!

Dmuchawiec ja też @ NIE DOSTAŁAM JESZCZE ,miałam 21 listopada,była to pierwsza sprzed ciąży.
Brzuch mnie boli jak ch...,do tego cała napuchłam jak zawsze,USTAWIAM MEZA JUŻ OD TYG. nerwy mna rzadzą ,żre słodkie z kwasnym jak zawsze a @ nie widać!!:szok::no::confused:

Dziewczynki jakbyscie miały tak WIEEEEEEEEELKI BRZUUUUCHOL JAK JA TO wtedy pozwalam WAM narzekać .
Tak więc nie narzekajcie,tylko sie pocieszajcie ,że macie malutkie sadełka ,a nie SADLISKO!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Jeszcze mialam cos napisac ,ale KAROL mnie molestuje.
poznej cos pisne ,poczytam ime watki jak mi da .:szok::szok::szok:

Justysia Ty jesteś niemożliwa:-D Nie da się nie śmiać, jak się Ciebie czyta:-D

A ja test już kupiłam, ale zrobie rano, zeby był bardziej wiarygodny. W ogóle mam przykre doświadczenia z testami. Jak się staraliśmy o Zosie, to wydałam na nie majatek i ryczałam jak głupia, gdy wychodziły negatywne. Teraz choc nie planowalismy jeszce następnego potomka, to tez będę zawiedziona...
Trzymajcie te kciuki, cioteczki...

Uciekam, bo dzis mam pracowity dzien, no mąż jest w domku, to czasu nie ma na bb.
Pa

witam noworocznie
u nas sylwester z teściami buuuuuuuu!!!!! i jeszcze wprosili sie na wypad na basen. była któras już z was z malenstwem na basenie? no i pojechali dopiero po 18 wczoraj wiec ich mam juz na caly rok dosc hehehehe.
adddaaa najwazniejsze jest zeby sie nie poddawac w swojej asertywnosci ja nadal twarda jestem chociaz mam wrazenie ze nieraz do nich to nie dociera. ostatnia ich madrosc to jest wyslanie malego na silownie jak zacznie chodzic, żeby za duzy nie rosl.
dmuchawcu ja rowniez 3mam kciuki za pozytywny tescik
mi tez sie spoznia @ ostatni mialam 26 listopada i to bylo 1 jedyny raz od porodu, ciekawe czy dostane ponownie.
udanego weekendiku jeszcze zycze

Mam mały zamiar od poniedzialku przez max 5 dni, ale mysle,że wytrzymam 2/3dni zamierzam zrobić sobie głodówke.Czyli zamiast jeść bede piła tylko wodę lub jakies herbaty oczywiscie bez cukru. Jak bede już bardzi głodna to bede jadla n.p ziarnka słonecznika,dyni lub otręby, a jak już bede baaaaardzo głodna to ewentualnie jabłko czy jakiś owoc lub warzywo. Zobaczymy jak beddzie mam nadzieje,że przy tym schudne jakies 2-3kg plus zmniejsze sobie zoładek i po tym mam zamiar odyżywiać się lepiej tzn, bez słodyczy,zero cukru,zero fast foodów, chipsów itd, oraz najpozniej jeść o 19.00 któraś z mam się przyłacza ???:-pwkońcu w grupie rażniej.

Olcia85.Cieszę się że smoczek zadziałał. Ja sama z siebie się śmiałam, że nakupiłam firmowych butelek i smoków a ona wolała najtańszą....Hehe:-) Mi wypija tak 60 ml kaszki jak jest głodna. Muszę kupic też smok do mleka z tej firmy. Myślę, że on jest dlatego dobry, że ta końcówka smoka jest idealna do buzi dziecka...i mi przypomina mojego cyca:tak: Tzn końcówka nie cały smok:) Ale ja się cieszę, że w końcu choć jednego smoka zaakceptowała bo 1 kwietnia wracam do pracy i mała musi umieć pić z butli.

Hej dziewczyny...... koniec strajku:tak:

Adulka przyłańczam się do odchudzania,moim noworocznym postanowieniem jest jeść tylko ciemny chleb zobaczymy jak mi to wyjdzie i juz niedlugo zaczne chodzic na aerobik bo otwieraja u nas nowy klub wiec moze wreszcie sie zmotywuje:-):-):-) zreszto przeszkadza mi te +10 kilo:szok:
Wczoraj skakałam na macie do tańczenia super rzecz,tak sie spocilam i dzis mam zakwasy.A oprócz tego 2 razy popusciłam siku:baffled:,czy wy też macie problem z nietrzymaniem moczu ja niby tylko czasem jak prychne to kropelka poleci ale zaczyna mnie to przerażac....
Co tam u nas jeszcze ciekawego sama nie wiem .....

narazie pozdrawiam i czekam na straż nocną:-):-):-)

\Deisy mi też nieraz sie kapke lub trzy popuści:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:,najczesciej przy kichaniu.
Po tej ciąży mniej ,ale po Karolu myslałam ,że to sie nigdy :no:skonczy!!
Ponoc tak bywa,i trzeba miesnie krocza ćwiczyć jak przed porodem i to dziala.
Mam nadzieje ,ze to minie.
a JA sie pisze na ten aqua aerobik,tylko musze jechać i sie dowiedziec co o jak!!
MAM Nadzieje ,że cała woda z basenu nie wyleci jak wejde!!!:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::shocked2:

DMUCHAWIEC TRZYMAM KCIUKI ZA PLUUUSIK!!!!
Ja mam nadzieje,że mnie nie złapał bocian !!
Tzn.chce 3 bobaska ,ale jeszcze ni teraz!!
JUż naprawde narazie nie mam miejsca na czwarte łóżeczko ,BOZIA chyba wie o tym!!!:tak::tak::tak::tak:

MELASZKU WŁAŚNIE ODCZYTAŁAM WIADOMOSC NA NK.
I JUŻ JESTEM!!!
TAM TO MNIE CHYBA Z 3 TYG .:no:BYŁO!!!:nerd:

Dziewczyny dzieki za rady.
Zaczelismy juz myc czesciej raczki - zobaczymy czy bedzie poprawa.
Co do kataru... tu tez walczymy. Gdybym czesciej nosek zakrapiala, pewnie efekt bylby widoczny, ale jak sie nie da przy tym wiercipiecie...

Milego wieczoru.

reklama
Witajcie dziewczynki :-)

My już wstanięci. Adaś jeszcze drzemie, ale Tomcio już wstał i nie dało się go przetrzymać nawet u nas w łóżku :no: A mi się tak oczy kleją, że ciężko mi wogóle czytać to co piszę :-D

Ostatni dzień świątecznej przerwy... znów wracają dni, gdzie nasi mężowie całymi dniami w pracy będą, a my dzielnie na straży BB będziemy stały ;-)

Miłej niedzieli :-)

Dmuchawcu czekamy z niecierpliwością na wynik :tak::-):-D

Do góry