reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
witam i ja,
dałam wczoraj Kacperkowi kaszkę,bananową alę taką co się mleko modyfikowane dodaję, bo mam teeż te na wodę, i myslalam ,że mały po spi dłuzej, a tu zonk, budził się ze trzy razy. i 2 razy dostał mleczko...i tak się zastanawiam jak to bedzie :
bo jutro Kacperek konczy 5 miesiecy wypija 140ml mlekA i to musze już wmusisc w niego i je co 3 max 4h a przeciez od 5 miesiaca dziecko powinno jesc 180ml co 6h...
już to widzę... co podawam w miedzy czasie w ogole i ile tego, jak jest/bedzie u Was ??

Patra jeśli chodzi o prezent dla 1,5 rocznego dziecka to ja bym zainwestowała w serię książeczek/wierszyków dla dzieci. Mój Tomcio uwielbiał od zawsze wszelkiego rodzaju wierszyki jak mu czytaliśmy, opowiadaliśmy co jest na obrazkach i sam oglądał. Do teraz bardzo lubi książeczki. Jest taka fajna seria "Klasyka Wierszyka" super obrazki i super wierszyki :tak:
Mój Tomcio jak miał 1,5 roku dostał super walizeczkę z wiertarką, kluczem płaskim i śrubokrętem, do tego 4 kształty do dopasowania, śrubki i zębatki, które przy przekręcaniu wydawały dźwięk i strasznie to lubi do teraz, więc jak chciałabyś zabawkę, to proponuję coś co wymaga już jakiejś precyzji w działaniu, ćwiczącego tak zwaną małą motorykę/sprawność manualną, ale nadal grające i świecące :-D
Zależy ile chcesz wydać, ale zawsze możesz kupić "Szczeniaczka uczniaczka"(do przytulania), taką gąsiennice do ciągnięcia za sobą lub inną edukacyjną zabawkę z FischerPrice'a, one są na prawdę fajne.
Moi znajomi kupili mniej więcej w tym wieku hulajnogę dla swojego synka. Są takie fajne różowiutkie, z tyłu mają dwa kółeczka, żeby się nie przewracała. Teraz może jeździć po mieszkaniu, a w lecie będzie jak znalazł na podwórko.

Mam nadzieję, że uda Ci się znaleźć coś odpowiedniego, co spodoba się małej ;-)

fajnych masz tesciow,a ja myslalam ze 4 miesieczne dziecko to juz chodzic powinno!!!:-p:-D
.......a jak skończy rok to autem bedzie jeździć:-D:-D:-D
Basieńka mam nadzieję, że się nie gniewasz ale tak mnie to rozbawiło, że musiałam coś dodać od siebie;-)Ja mam ciotkę, która nie ma dzieci a na dodatek jest starej daty i jak czasem słyszę jej "mądrości" to aż mnie skręca tyle, że ja pyskata jestem i od razu ją gaszę.Dziś np. panikowała, że ja z Zosią w taki mróz na dwór wychodzę i ze sto razy pytała czy aby nie jest jej zimno, a czy nóżki ma ciepłe a to a tamto-niedobrze się robi.Powiedziałam jej, że jestem Matką i najlepiej wiem czy dziecku jest ciepło czy zimno, a już na pewno nie będę Małej kisić w domu, bo potem ktoś tylko na nią dmuchnie i już chora będzie.Ciocia walnęła focha i poszła do domu-nie lubi kobita jak ktoś się z nią nie zgadza:-D

wiem basienka, jestem swiadoma tego ze ta sielanka moze sie skonczyc;)pediatra mowila mi ze moze tak byc np. jak pojde do pracy (czyli juz za miesiac:szok:), no albo zaczna jej wychodzic te nieszczesne zabki, albo w ogole sie cos malej odwidzi. Ostatnio np. zaczela strasznie plakac w zupelnie nowych miejsach. Jest normalnie przerazona, jak widzi ze obcy ludzie w obcym miejscu cos do niej mowia. Wczesniej tego nie bylo. Troche mnie to dziwi bo dosyc czesto gdzies z nia chodzimy. No a bidulka sie tak boi. Musze wziac ja na raczki, czyms rozsmieszyc i dopiero wtedy zrobic drugie podejscie w witaniu sie z nowymi cioteczkami i wujkami.
co do kawy to ja tez bylam bardzo sceptycznie nastawiona ale tak widzialam ze wy sobie kawke popijacie i pewnego dnia kiedy juz na prawde nie moglam stwierdzilam ze sprobuje. i nic... zero reakcji u zoski. wiec teraz na jedna mala kawke dziennie sobie pozwalam. basienka sprobuj i sprawdz czy twoj dzieciaczek jakos reaguje na kawe.
a my teraz po spacerku. zoska dosypia w wozku. nanioslam z wozkiem do domu blota i piachu:confused2:
ide gotowac cos dla mezulka bo chyba bedzie dzis wczesniej.

hej dziewczyny

moja dzisiaj strasznie jeczy ze mam juz dosc tylko raz spala miedzy 10-11 zdarzylam jedynie meble poprzestawiac w malym pokoiku.
Musze tez dla meza cos ugotowac ale chyba zaczekam az wroci bo Adulka tylko placze i placze pewnie te zeby jej dokuczaja bo piastki dzis strasznie namietnie pcha....
I wez tu posprzataj cale mieszkanie ..... jakos nie potrafie sobie zorganizowac........ dbrze ze jeszcze tydz.został.
uciekam bo mi na podloge z kocyka ucieka musze ratowac........
pozdrawiam

Kurde!

Własnie mi sie skasował post -pierwszy raz:wściekła/y:

Nie chce mi soie znow tak długiego pisac, wiec w skrócie:
byłysmy na spacerze 2 godzinki, małej sie snieg podoba- takie:szok:oczy robi:-D

Aniołkami na pewno sie pochwale. Juz je polakierowałam i jeszcze bede naklejac na deseczki. Maz mi wczoraj wyciał i wyszlifował.

Ja kawe pije mocna fusiasta z dwóch łyzeczek, bo najgorsze co moze byc to słaba kawa -bleee, fuj! Nic małej nie jest.

Któras pytała o zabawy - Zosia najbardziej lubi masaz Shantala i jednoczesne spiewanie piosenek:tak:Masaz jest super i wpływa pozytywnie na rozwój maluszka. Ja sie go nauczyłam na studiach, ale korzystam tez z tej stronki:
Masaż Shantala - krok po kroku - EKOdzieciak : Naturalnie ...wybór istnieje!

To tyle.
A takiego fajnego posta napisałam, kurnia olek!:wściekła/y:Trudno.
Buziak

reklama
wiecie co ja dzis wysiadam:confused2: mala strasznie marudna, oj glowa mnie juz boli, normalnie nie dala mi nic dzis zrobic, dopiero co zjadlam obiad. u nas leciutko pada i mialysmy nie wychodzic na dwor ale byla tak marudna ze ja zapakowalam do wozka i przykrylam wozek deszczakiem, wystawilam na werande i spi, no wreszcie. Troche jest zimno i powoli sie sciemnia wiec pewnie nie bedzie na dworzu dluzej niz 30-40 minut ale zawsze to juz cos. teraz ja mam choc chwilke na relaks.
Zalozylam jej album internetowy i dodaje zdjecia zeby dziadkowie i znajomi mogli na bierzaco sledzic jak mala rosnie..
no to tyle u nas

Do góry