reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Zapraszam na kawuśkę i trochę koślawe ciacho:-):-):-):-):-) ach i Adulka tez zaprasza :-):happy2:

Załączniki

• IMG_4350.jpg
    IMG_4350.jpg
    28,6 KB · Wyświetleń: 37
  • IMG_4346.jpg
    IMG_4346.jpg
    29,8 KB · Wyświetleń: 37
reklama
Witam w słoneczny dzionek. Chciałam wyjść na spacer ale dzieć zastrajkował. Zaraz jednak zmykamy:-)
Dziewczyny macie to pisane..... Dwa czy trzy dni i ciężko nadrobić.
A ja powoli odzyskuję nastrój. No i się rozglądam za prezentami. Jutro robię nalot na sklepy. Tylko nadal mam dylemat co kupić dla swojej chrześnicy na roczek???? Nic mi nie przychodzi do głowy. Może coś podpowiecie. Pierwszy raz mam taki problem:-) No i na pewno to nie będą ubranka, złoto itp. Chcę kupić coś co jej posłuży trochę nie wiem jakieś zabawki ale takie nie na chwilkę. Doświadczone mamuśki HELP!!!!
Zmykamy na witrzenie:-) Bo się domaga

witam sie i ja
Chora na maxa:-:)-:)-:)wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
wczoraj czulam sie dobrze, caly dzien wyglupialam sie z mala, a tu na wieczor nagle slabo mi sie zrobilo, gardlo zaczelo bolec, glowa i katar, jak sie obudzilam w nocy to grypa na maxa:szok:szok ze tak szybko sie to rozwinelo, teraz tylko boje sie ze mala moze zarazic sie ode mnie albo juz jej wczoraj nadawalam zarazkow jak ja wczoraj calowalam.Dzis same jestesmy bo maz nie ma juz urlopu ani nie moze wziac bezplatnego:no: wiec nie ma jak mi pomoc, ja trzymam sie jak tylko moge z dala od Mari no ale same wiecie ze przy dziecku ciagle cos trzeba robic. Ahhh te chorobsko:wściekła/y: :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:czekam az maz wroci z pracy wtedy ja do wyrka i spac
http://www.allegro.pl/item756138203_sniezna_kula_z_wlasnym_zdjeciem_super_prezent.htmlhttp://www.allegro.pl/item756138203_sniezna_kula_z_wlasnym_zdjeciem_super_prezent.html
znalazlam cos podobnego na allegro:-)
ehhh ta sama tylko o polowe tansza
Świat Książki - u nas zamówisz zdjęcia cyfrowe i inne fotoatrakcje | Kula śnieżna

Daisy twoje ciacha wygladaj apetycznie az mam ochote je zrobic, szkoda ze nie mam sily:-( ale moze jutro, musze poszukac tego przepisu:tak:

gabiaz mój Tomuś na roczek dostał tak:
- szczeniaczka uczniaczka z fisher price (jeżeli ma już szczeniaczka uczniaczka możesz wybrać coś innego, z FP jest np. taka gosienica do ciągnięcia za sobą czy inne edukacyjne stworzenia)
- jeździk (taki do odpychania się obiema nogami)
- dostał taki traktor z przyczepą, do któej wsadza się 4 zwierzątka i jak wstawi się je na właściwe miejsce to wydają swój oryginalny dźwięk ('muu' czy 'kukuryku')
- klocki typu Duplo
- konik (lub inne zwierzę) na biegunach
- dużą ciężarówę/wywrotkę (ale to nie prezent dla dziewczynki)
- jeżeli rodzice czytają jej bajki, to zamiast kartki z życzeniami możesz dedykacje wpisać na pierwszej stronie jakiejś fajnej księgi bajek czy baśni,
- mój Tomuś jest molem książkowym więc dla niego fajna była jakaś seria wierszyków (takie małe książeczki z tekturowymi stronami np. Na wyspach bergamutach, samochwała i inne).

Nie pamiętam już czym jeszcze się bawił jak miał roczek :-p Pewnie najlepsze zabawki to drewniana łyżka i sitko :-D
Jak będę miała chwilę to przejrzę zdjęcia i zabawki, bo aż sama jestem ciekawa co mu z tego zostało i czym chętnie się bawi... jeżeli nie jest to książka lub kredki/mazaki, bo w tym czuje się najlepiej - mój mały artysta :-D

witam sie poludniowa porą
takiego dlugiego posta pisalam a moj wkoncu wylukal ze pisze na jakims formu i byl ciekawy co tam takiego pisze, no i szybko wylaczylam nie wiem czemy komputer. teraz pojechal na 3 dni do mamusi- to taki maminsynek hehehe, ale czasami sama go wysylam do niej bo inaczej zagryzli bysmy sie razem, a tak po 2-3 dniach wraca kochany i steskniony. juz takie charaktery mamy razem nie mozemy i osobno tez nie:-)
u nas wkoncu nocka przespana huuuuuuurrrrrrrrraaaaaaaa!!!!!!! maly spal od 21.30 do 6.30. moze wkoncu znowu mu sie przestawilo, i oby tak zostalo.
vercik_86 ten Twoj maly to maly spiszek tez jest
dziuuula podobny widzialam miesiac temu w reserved albo h&m
daisy26 to ja chetnie wpadam ze swoim sernikiem, a co tam czasami mozna troche pojesc a tym bardziej ze niedlugo swieta i trzeba sprzatac wiec spalimy te kalorie
BeataZ zycze szybkiego powrotu do zdrowka

witam i ja u nas noc super mały spał od 20 jedna pobudka w nocy o 5, potem obudził sie juz o 7. na zaszczyk i o od 8 spalismy jeszcze do 10 :-D
Makro u nas jest tak ze za darmo jest jesli my pojdziemy do przychodni...:wściekła/y: tzn bysmy musieli 2razy dziennie latac z małym , a niby nie mozemy z domu wychodzic,poza tym tam bardziej by się dobił bo tyle dzieci chorych tam przychodzi..
kurczę czeka mnie smutny weekend mój ma zjazd na uczelni i go nie bedzie w piatek się nawet nie zobaczymy bo od razu po pracy do szkoly.. :-(
Daisy ale mi smaka zrobiłas a ja jestem taka leniwa nie chce mi się nic robić :zawstydzona/y:

Witam mamuśki , u nas nocka wole nawet nie wspominać , bo ten mały mleczny potwór to mnie tak wyssał, że rano szukałam piersi!
My dzisiaj dokonaliśmy ostatniego Mikołajkowo urodzinowego zakupu dla Stasia , po rodzinnej naradzie stwierdziliśmy ,ze wujkowie i ciocie się dorzuca i kupiliśmy mu PS2 i problem z głowy wszyscy zadowoleni, mały z pewnością też będzie! Szkoda ,że ja takich prezentów nie dostawałam! :wściekła/y: najlepsze jest to ,ze tatuś się cieszył jak dziecko!:-)
A Maksiu dostanie interaktywna zabawkę, która gra świeci ma grzechotki itp.
No nic muszę kończyć , bo trzeba iść po Stacha do przedszkola!

reklama
Cześc cioteczki
U mnie źle, bardzo źle :-( Byłam dzisiaj na tej okropnej rozmowie z prezesami. Niestety był tylko zastępca. I co usłyszałam? Że w styczniu będzie redukcja etatów. I że jestem na pierwszej linii do odstrzału. Jestem załamana. I wściekła. Wiecie co mi jeszcze powiedział? że on nie jest instytucją charytatywną, żeby tyle etatów trzymać :wściekła/y: A podstawą do zwolnienia ma być to, że gdy wróce z urlopu wypoczynkowego to po roku przerwy nie będe w stanie wszystkiego nadrobić i nauczyć się tego co powstało w czasie mojej nieobecności :wściekła/y: A wiecie jakie było najwieksze jego chamstwo? To już szczyt szczytów. Gdy powiedziałam, że chcę napisac wniosek o zmiane etatu to usłyszałam "Przeciez Ty dzisiaj jesteś na urlopie,więc nie mam podstawy aby ten wniosek przyjąć" I wyparł się tego, że na dzisiaj zaprosili mnie na rozmowę :wściekła/y: "On nic na ten temat nie wie" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jestem tak cholernie wściekła.. I bezsilna.. Nie zarabiam tam duzo, bo tylko 1300 na rękę, ale dla mnie i dla męża to majątek :-( Nie wiem co robić. Na przyszły czwartek jestem umówiona z prawnikiem. mam zamiar walczyć. Może nie o stanowisko, bo po dzisiejszej rozmowie straciłam całą swoja miłośc do tego zakładu, ale przynajmniej o satysfakcję. Tak na marginesie mam nagraną całą rozmowe na dyktafonie ;-).. Musimy tylko popracowac z bratem nad jego jakością, bo kiepsko słychać. A zaraz mam zamiar napisac ten cholerny wniosek o zmianę etatu i wysłac listem poleconym. Jak myslicie bedą musieli mi go uznać? Chcę mi sie płakać :sad:

Do góry