reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Właśnie wróciłam do domku, lecę czytać co u Was :))
Kurka mały mi nie daje nic odpisać, pewne zacznę pisać, jak on pójdzie spać :)
Ale z tego co doczytałam,
PATRA nie daj się, moja mama wygrała sprawę w sądzie z pracodawcą, który ją zwolnił w ciąży, a to było 18 lat temu:szok:, skoro przepisy tak mówią, mi tez się tak wydaje, ze mówiła mi kadrowa że przez rok mogę sobie wymiar czasu zmienić, to pisz wniosek o zmniejszenie wymiaru pracy, albo jak masz mozliwość idź na chorobowę na to koloano, a swoją drogą jakie to jest niesprawiedliwe Ty harujesz jak wół żeby firma sie prezenie rozwijała, a oni Ci coś takiego :crazy::crazy: Świnie jedne!!!!
Justysia, gratulacje, Twoi synusie to prawdziwe aniołki!!!!:-):-)
Dmuchawiec, jak już wróciłas ?? Czekamy na Ciebie!!!:-D:-D:-D
Adaa prędko prędko do doktora, może babacia z małym by została, albo tatuś, wiesz lepiej nie ryzykować, a słyszałyście , ze jakiś siedmiolatek zmarł na świńsską grypę??? SZOK
Vercik , juz jutro Wasz wielki dzień, super, szczęśliwej podrózy, rozumiem,że samolotem lecice? Daj znać po powrocie.
lecę, małego szykować do spania
Jeszcze wrócę:laugh2::laugh2::laugh2:

Ostatnia edycja:
reklama
nic ja lecę spać, a z małym nie ma kto zostać moja mama pracuje długo bo mniej wiecej do 17-18, mój w pracy jest zawsze do 4 zanim przyjedzie itd,to przychodnia zamknieta.. teściowie chorzy, w ogóle to ich nie chce o nic prośić.. pewnie przejdzie jak nie to przy okazji jak bede w poniedzialek z małym u pediatry to zapytam o siebie.
DOBRANOC!!!!!!!!!!!!!!!

Patra - nie jestem specjalista od prawa pracy ale z tego co wiem to pracodawca MUSI przyjac Twoj wniosek o zmniejszenie wymiaru pracy i nie musisz prosic o 1/2 ale np. prosisz o zmniejszenie etatu o 1/80 :) Wiec praktycznie nie ma roznicy a juz na pewno prawie nie ma roznicy w wynagrodzeniu :) Plus taki status mozesz utrzymac (a pracodawca MUSI sie na to zgodzic) przez 54 tygodnie czyli rok! Mysle ze warto isc w takie rozwiazanie a w miedzyczasie szukac innej pracy - na znalezenie jej bedziesz jednak miala nie kilka dni a 54 tygodnie w miedzyczasie zas moze uda ci sie zdobyc nowe kompetencje, wiedze, cos co sie liczy na rynku pracy :)

Ja wrocilam do pracy dwa miesiace temu (mam taka prace ze nie pracuje 5 dni w tygodniu wiec moj maly nawet czasami za mnie nie zdazy zatesknic) a psychicznie czuje sie super (bo trzeba sie ubrac, umalowac, wyjsc z domu, pogadac z ludzmi i jakos humor od razu inny :) Plus w koncu wrocilam do wagi sprzed ciazy a piersia nie karmie wiec czuje sie jak przed ciaza :) Wszystkim odchudzajacym sie polecam diete Protal dr Duncana (ta ksiazka z listy bestselerow Empiku "nie moge schudnac") u mnie na serio podzialalo i nawet nie chodzilam glodna w wyniki krwi tez super :)

U mnie ok, podczytuje was ale nie zawsze mam czas i sile pisac, moj maly wstaje dzien w dzien o 4.45 i nie chce spac dalej, ja czasami wiec jak zombi chodze, w pracy ludzie nie wierza ze sypiam 4 godziny na dobe :) Nie jesc nadal jesc mleka ale lekarka pozwolila w takim razie dawac kaszki, kleiki i inne takie, od jutra wprowadzmy powoli miesko wiec zobaczymy jak bedzie :)

Wszystkim chorusom zycze szybkiego powrotu do zdrowia - czosne dziala cuda, jak czuje ze mnie lamie to zjadam glowke czosnku z chlebem, zapijam szklanka mleka z miodem i nasteona dnia jestem zdrowa plus nie smierdze ;)

Milej nocki - oby nasze szkraby daly nam dzis pospac ;)))

Patra współczuje pracodawcy ale walcz o swoje
Ja dziś jestem padnięta rano Wiki do przedszkola później byli teście jak pojechali ogarnęłam mieszkanie i poszłam na spacer z Zuzią bo była piękna pogoda i od razu po Wiki później obiad a jak chciałam się położyć z Zuzią i odpocząć to przyjechała do nas znajoma i dopiero co niedawno pojechała nawet nie kąpałam dziewczyn całe szczęście że szybko pozasypiały

Mój JULA :no:śpi.
Zasnał w bujaku po kąpieli,a teraz sie obudził pocycał i oczka wielkie paczą .
Karolek lula ,mąż też kima pewnie już bedzie spał!!
Dziś sie męzulek śmiał ,że ja jak ten glonojad do kompa przyczepiony i pacze czy któras napisała ,czy nie,heehee!!!:laugh2:

Juluś jak narazie dobrze po szczepieniu i mam narazie ,że tak zostanie.

Oj,słyszałam o tym chłopczyku!!!
Baaardzo smutne to ,że nikt nie zaóważył!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ADA TY spylaj do lekarza, jak coś to ja zostane z maluszkiem!!!:tak:;-)
Kurcze tylko za daleko troszke!!

maylah a TY jak z tym pęcherzem??

Beatko Ty też chorowitka !!JAK TAM???

DMUCHAWIEC PROSZĘ O MELDUNEK!!!:tak::tak::tak:
PEWNIE ZMĘCZONA PO PODRÓŻY!!

DEISY JAK TAM ŚWIETOWANIE ??:rofl2:;-):-p

VERCIK chciałam powiedziec ,że fajna ta kula .
To TY o niej pisałaś??!!nie?:cool:
I MIŁEJ PODRÓŻY ,też daj znać jak bedziesz na miejscu!!:tak:

Też przejde sie do tego rossmana,mam kupe zdjęć do wywołania.Ja tylko wgrywam ,na kompa ,a nie wywołuje.
Te aparaty na klisze najedno były dobre bo zmuszały do wywołania jak chcialo sie wywołać!!:tak::tak::tak:

KOBITKI mam pytanie ?!!
Jak sie wystawia przedmiot na allegro to jest tam groszowa opłata, i jak to się płaci.????...
Szukam ,szukam i nie moge znaleść!!Jakaś nie kumata jestem!!:no::no::no:

Witam , dzisiaj humor nie za bardzo, niestety i do naszego miasta dotarła sławną grypa i mamy jedna ofiarę śmiertelną, prawdopodobnie jest to młoda mama w wieku 26 lat, młoda mama mało powiedziane. Ponoć niedawno urodziła !:-:)-:)-(

A ten 7-letni chłopiec który zmarł w poniedziałek to z miejscowości mojej babci... :-( dzieciaki z mojej rodziny prawdopodobnie już przechorowały tę świńską grypę bo rozłożyły się w piątek, ale na szczęście już im przeszło...
Miałam tam jechać na Święta ale teraz chyba zrezygnuję... :-( wystarczy mi moja angina...

Witam , dzisiaj humor nie za bardzo, niestety i do naszego miasta dotarła sławną grypa i mamy jedna ofiarę śmiertelną, prawdopodobnie jest to młoda mama w wieku 26 lat, młoda mama mało powiedziane. Ponoć niedawno urodziła !:-:)-:)-(

NIUTA normalnie ryczeć sie chce !!!
CO to sie robi??!!!!!!!!!:-:)-:)-:)-:)crazy::crazy::crazy:

reklama
Do góry