reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Jestem ponownie.
DZIŚ spacer zaliczony no i panie wyprasowane i gyros który miałbyć zrobiony na imieniny,leży w lodówce.
Nikt nie przyszedł to nie robiłam.
Jak coś to zapraszam i jakieś winko swojskie też sie znajdzie!!!;-)

A jutro znowu prasowanie,trzy pralki i jeszcze by sie uzbierało.
Ja niewiem skad to sie bierze,jakiś kosmos:szok::szok::szok:!!!

deisy a gdzie pracujesz??
Jeśli moge zapytać ,oczywiście?!!!
Co wymyśliłaś na urodzinki dla męża ,mój ma 16gr. i sie cały czas zastanawiam!!!

vercik MÓJ też pokaszluje,ale myśle ,że to od zębów,cały czas slinotok ma i sie wkurza o byle co!!!:szok::eek:
Jutro mamy 3 szczepienie wiec sie okaże co to !!

DZIEWCZYNKI TRZYMAM KCIUKI ,ABY UDAŁO SIE WAM Z TA PRACA!!!

JUtro DMUCHAWIEC do nas wraca!!!!heehee..:-)...;-)

maylah i jak sie czujesz .Współczuje CI ,oby szybko CI te dziadostwo przeszło!!!!:wściekła/y:

coś jeszcze miałam napisac ale jak zwylke z rozumu mi wywiało!!!

A mi w DUPE JEŻA, NIETOPERZA DALEJ NK NIE CZYTA!!!
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Jestem ponownie.

deisy a gdzie pracujesz??
Jeśli moge zapytać ,oczywiście?!!!
Co wymyśliłaś na urodzinki dla męża ,mój ma 16gr. i sie cały czas zastanawiam!!!

!
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Tu pracuję.....a wiadomo ze szewc w dziurawych butach chodzi i czesto prosze was o porade bo akurat moze cos wiecej wiecie a pracuje juz 6 lat:-) i to moje 2 miejsce pracy:-)pracuje nas 10 kobit i mamy 5 okienek oczywiscie bez szybek wiec wszystkie zarazki hop siup i łap....
Chyba zrobie ciasteczka z przepisu dmuchawca bo uwielbiamy wiórki kokosowe...obiadek i moze bede milsza jak niz zwykle :-)no i moze spudnice założe hihihihih bo on ma fiola na punkcie rajstop lub ponczoch hihihihi

Załączniki

• praca.jpg
    praca.jpg
    43 KB · Wyświetleń: 44
Dobry wieczór dziewczynki:-)
Zakupy sie udały,kurteczka kupiona,prezenty dla dzieciaczków,został mi prezent dla chrzesnicy meza i bratanka ale jemu to dam kaske bo 12 latkowi to nie wiem co kupic,a kasiuty wydałam ze ho ho,dobrze ze kaska z macierzynskiego wpłyneła to miałam co podebrac z bankomatu:-)bo pieniadze na eko groszek przebimbałam i bym nie miała czym zapłacic.
Mały był podobno grzeczny,babcia sie nie zaliła:-)za to w nocy od 3 spał na moim przedramieniu bo u siebie nie chciał juz spac,psotnik.
Oj widze ze musze w koncu załozyc profil na NK,do tej pory jakos nie czułam takiej potrzeby,bo czasu jakos ciagle i tak mam mało,no ale jak koleżanki z bb uciekaja na nk to profil by sie przydał bo sama tu zostane:eek:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO I 100LAT DLA DZIECIACZKÓW 5 MIESIECZNIACZKÓW I DLA NASZEJ KAMLOTKI:-):-):-)

Witam Was dziewczyny wieczorem :tak:
zaraz kladę się spać bo nie za dobrze się dziś czuję,poza tym, mam straszne zakwasy bo chcialam troszkę poćwiczyć... ehh w ogole to leń jestem, nic mi się nie chce, dobrze,że mam na kogo zwalać jak mi się sprzatac nie chce "ahh przez te ząbki Kacper caly czas marudzi muszę go nosić nawet czasu zjeść nie mam" :-Dchodz często tak jest... :-p

Fajnie Was poogladać na zdjeciach!! Daisy super pomysł ;-)inaczej sobie Was wyobrazałam!

mały już ululany spi jak aniołek ;-)
zawsze piszecie o sposobach na usypianie ja mam jeden zawsze skuteczny ;-)tzn:
wkladam malego do bujaczka daje mu smoka pieluche na głowę i huśtam, dzieki temu mały spi co dwie godziny, a na noc żeby dłuzej pospał do mleczka daje mu dwie miarki kaszki bananowej, i spi pierwsza pobudka mniej wiecej o 4-5 potem spi jeszcze dokladnie do 6.50:tak:wiec nie ma aż tak żle.Potem kladzie się jeszcze o 9 na godzinke i ja razem z nim:-ppotem je bawi się przez godzinkę i znow spac i tak caly dzien:-p
Wczoraj byłam u pediatry na kontroli i mały musi jeszcze przez 6 dni brac antybiotyk domieśniowo, kurcze ta pielegniarka niezle sobie na nas zarobi jeden zaszczyk dycha,przychodzi 2 razy dziennie juz 6dzien i jeszcze 6 dni 240 zł, jeszcze ponad 150zł na leki poszło.Masakra a mielismy odlozone na prezenty ....:-(wiec kupimy pewnie nieco skomniejsze,
Małemu na świeta kupujemy FISHER PRICE KUBUS PUCHATEK Z MAGICZNĄ GRZECHOTKA (802595396) - Aukcje internetowe Allegro
widziałam reklame i jestem pewna że mały się ucieszy.

Mam nadzieje ze na nk nikt nie ucieknie a jedynie bardziej bedziemy sie udzielac na bb bo kazda mniej wiecej wie ktora jak wyglada i juz nie jestesmy az tak bardzo anonimowe :-):-):-):-) ja napewno stąd nie uciekne .....
Wszystkie jestescie sliczne i dzieciaczki przesliczne !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Uciekam bo mąż wzywa a Adulka smacznie spi narazie:-):-):-)
Zegnam sie już dzisiaj DOBRANOC.

beatko-Z NESTLE ta samą paczke dostałam ,też zieram gerberki !!!:-D
A nie ma ktoś 4 kodów z mleczka nan2 ,nan2aktiv,nan2ha!!
Też jest konkurs i zbawka z chicco do wygrania,a my mleka z puchy nie pijemyi kodów :no:mamy!!:-)

\maylah-a wogóle nie dostałaś ,czy nie wypełniłaś????!!
Własnie nie ma ktoś tych kodów??? :-D:-D:-D
powiedzcie, co trzeba zrobić, żeby dostać taką paczkę? bo my nie dostaliśmy...:-(

W moim szpitalu, to nic nie było, żadnych paczek ,żadnych próbek, pieluch, normalnie, jak to mój 18-letni brat mówi, żal.pl
u nas dawali ankiety do wypełnienia, ale można też się zalogować na stronie Zdrowy Start w Przyszłość – zadbaj o zdrowie Twojego dziecka! Portal parentingowy. i też można coś dostać :-) heh moja 14 letnia siostra non stop mówi Żal.pl :laugh2:
My przynajmniej nie mamy z tym problemu,czy za mała ,czy za duża,heeeeehe!!!
no to ja mam z tym problem :-( nie lubię swojej choc M ją uwielbia, a ja uważam ze jest wielka :-(
Posty mi też nie raz się skasują, ale wtedy robię EDYCJA i wybieram COFNIJ i mam z powrotem to co nabazgrałam ;-)
Nie pamiętam która z Was o tej kuli pisała, ale pomysł cudny, sama bym sobie taką kupiła. Proszę napisz gdzie to można kupić pleaseeeeeeee:rofl2:
Wilsonka masz przystojnego męża, taki śmieszek chyba z niego, więc nie dziwne że Twoja mała taka słodka:-)
U nas noc masakra. Od 24:30 do 7:30 z małą w łóżku i ja nie spałam tylko małą a to za rączkę a to za nożki do brzuszka trzymałam. A dopiero po 7 sie skojarzyłam ze ją nie bączki męczyly tylko przesikana pielucha i mokro w plecki i pupę:crazy::eek::wściekła/y: że też ja taka głupia ślepota jestem niedomyślna
Spacerek zaliczony, choć zmarzłam, a mała dziś jakaś nie w sosie. Mało się uśmiecha i wogóle taka apatyczna się zrobiła. Do tego krostki z pupki zrobiły się3 nowe koło pituni . Smaruję tormentiolem bo mi tak poradzono , ale chyba pójdę do apteki po coś lepszego.
A Julia dziś dostała coś nowego, innego i bardzo się zajadała a jaka złość i nerw że tylko 2 łyżeczki. Dostała jabłuszko z morelką. Mama jej troszkę pomogła takie to pyszne było:-D
a skoro mowa o NK to to jestem ja :-) Logowanie do nasza-klasa.pl
hmmm coś miałam napisać, ale mi uciekło.
aaaa mąż zajmuje się córcią, a jak mu powiedzialam że chcę żeby w lutym wziął cały miesiąc urlopu a ja wroce do pracy to szok w oczach i mowi ze on nie da rady itp itd. Mowię no wiesz kotku, nie żartuj, co to dla Ciebie ugotować obiadek, wstawić pranie, posprzątać mieszkanie, zrobić zakupy i oczywiście zając się córcią:-D prawie zielony się zrobił biedaczysko.:laugh2::-D:laugh2:
a ja niestety muszę wrócić do pracy ok 15 stycznia, ale może jakieś zwolnienie się uda załatwić i troszkę przedłużyć pobyt w domku z maluchem. Marzę o tym żeby pobyć z nią do roku, a najlepiej do 3 lat póki nie pójdzie do przedszkola.
Dobra zmykam, bo dziś jestem wycieńczona, a Julka wogóle poszła spać o 19:20 i o 20:30 juz nie spała i do teraz bawi się z tatusiem.
aaa wiem co chciała, adddaaa dzięki za namiary na tego puchatka, byłam bardzo ciekawa ile kosztuje. Wczoraj widzielismy z M reklamę tego miśka i bardzo nam się spodobał.
Wszystkim dzieciaczkom wszystkiego naaaaajjjjj z okazji mini urodzinek
taaak to właśnie miałam napisać:sorry:

Olcia, ja zaproszenie przyjęłam,:-):-):-) a co do pracodawców do szkoda gadać, ja nie widzę tej polityki prorodzinnej, dają tysiąc złotych becikowego,zamiast gwarancji możliwości powrotu do pracy.:no: Ja np, pracuje w banku, i moja managerka nie jest w stanie mi powiedzieć, czy jak będę chciała we wrześniu wrócić, czy będzie dla mnie m-ce. To zależy jak będzie sie rozwijać bank, poza tym na moje m-ce zatrudnili inna dziewczynę, a w naszej placówce mogą tylko 4 pracować, więc nie wiem, co zrobią, jak bym wróciła, przecież 5 nas nie moze pracować, mogą mnie wysłąć do innego miasta, ale to mi za bardzo nie odpowiada, bo dłuzej bym była bez małego. :no:Ja tez pytałam u nas o żłobek i u nas przyjmują dzieci do złobka, jak skonczą 15 m-cy, prędzej nie:crazy: ja wzięłam podanie i złożę, ale czy nas przyjmą to nie wiem, bo tylko jeden żłobek w m-cie. Ehhh trudne życie młodych mam:crazy:

Maylah, może się mylę, ale nie mają prawa nie przyjąć Cię na Twoje stanowisko. W momencie kiedy jesteś w ciąży i przyjmują kogoś musi to być umowa na zastępstwo, która automatycznie wygasa jak wracasz do pracy, jeśli na Twoje stanowisko przyjęli jakąś babkę na inną umowę niż na zastępstwo to chyba możesz iść do sądu, ale to sprawdź bo jestem pewna na 98%

ja z kolei nie mam gdzie wracać bo likwidacja mojego stanowiska i szukam pracy, ale idzie jak po grudzie :-( nie mogę być w domu bo mamy zabójczy kredyt na jeszcze 28 lat :-(

reklama
Do góry