reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Witam się również. Trochę późno ale tak jakoś ten dzień leciał. Z babcią nie ma poprawy ale nie chce o tym pisać, bo dość mam tego tematu. Co do spania z dzieckiem to na pewno nie razem w łóżku, bo znam takie historie ale na pewno w łóżeczku ale w pokoju razem z nami. Mam tylko nadzieję, że do narodzin znajdziemy coś do wynajęcia bo ja tu w domu się się wykończę pod każdym aspektem życiowym. Dzisiaj pilnowałam Antosia na szczęście jest grzeczny choć trzeba go nosić na rękach ale to tylko 8kg miłości to daję radę. Byliśmy razem na spacerku i u znajomych a potem zrobił big kupke i jak przed ciążą się nie brzydziłam tak teraz pawia bym puściła ale byłam twarda. Żon pod koniec tygodnia przyjeżdża na trochę, fajnie, bo mi już tęskno za nim:happy::happy::happy::happy:

reklama
Fela jak od kiedy zaszłam w ciąże mam problem nie trzymania moczu i czasem nawet leci mi taki śluz. Już się przyzwyczaiłam zmieniać ze 2 razy dziennie gacie, bo wkładka czasem przemaka. Także nie masz się czym martwić. A i trzymam kciuki za Ciebie.

dzieki bardzo za pocieszenie, mój M twierdzi, że jak nie mam sie czym martwic to sobie wyszukuje bo inaczej jestem nieszczęśliwa. Może i ma racje, w pierwszej ciąży uroiłam sobie, czy aby dziecko nie będzie miało rozszczepu kręgosłupa. na każdym USG męczyłam lekarza, żeby sprawdził. Nigdy nie widziłam nikogo z rozszczepem kręgosłupa i do dzis nie wiem skąd mi sie to wzięło.

Przypomniało mi sie, że Valija pisałas kiedyś, że twój dzielnicowy rozpyttuje sąsiadów o Twojego męża poniewaz jest obcokrajowcem. Uspokoje Cie, to nie wymysł dzielnicowego, takie mamy durne przepisy. Każdy dzielnicowy musi miec rozpoznanie gdzie na jego dzielnicy mieszkają obcokrajowcy, czy mają aktualne zezwolenia na pobyt itp.

helo :-)

ale się dziś rozpuściłam! po pysznym śniadaniu u mamy pojechaliśmy do mojego brata na kawę, zrobił tak pyszny deser że mało co nie dostałam orgazmu :-D
zrobił pieczone jabłuszka, moje ukochane i zapomniane danie z dzieciństwa, robiła je nam św. pamięci babcia. Pokroił w 8-mki, polał ciepłym karmelem a na środek gałka lodów. Oczywiście zjadłam dokładkę i po prostu czułam się jak w niebie! Dodam że mój brat jest kucharzem i wie jak zrobić żeby było pyysznie :-) do tego podane estetycznie jak w knajpie, aż ślina mi cieknie na samo wspomnienie. Dopełnieniem rozpusty była pizza bo nie chciało Nam się robić obiadu :zawstydzona/y: Teraz ledwo siedzę ale tego deserku to bym jeszcze zjadła! Mąż twierdzi ze brat tym deserem nie tylko trafił w mój smak, ale też przywołał bardzo miłe wspomnienia, przez co mnie uszczęśliwił. Heh niech mu będzie i tak - dzięki Ci braciszku!

Ja tylko na chwile - Fela o czym ty na Boga mowisz z tym wypychaniuem tylozgiecia macicy??? Ja tez mam tylozgiecie macicy (jak chyba z 30% dziewczyn na tym forum i w ogole w zyciu) i nigdy nie slyszalam o tym by cos z tym robic a juz na pewno nie na sile (w ciagu ostatniego miesiaca zmienilam lekarza prowadzacego moja ciaze, teraz jest to ordynator patologii ciazy i tez nic nie robimy z tym tylozgieciem). A mokra wkladka sie nie przejmuj - moze to byc wlasnie nietrzymanie moczu albo zwykle "ciazowe" uplawy (choc ja ciagle lece na luteinie dopochwowo wiec nie czuje sie ekspertem w tym temacie ;)))

Milej nocki dziewczyny ;)

Fela, ja nie wiem po co Ci ginka robi takie dziwne zabiegi, ale nie wiem czy osobiscie bym sie na to zgodzila:baffled: Szkoda, ze wczesniej nie wiedzialam o czyms takim, bo zapytalabym mojego lekarza o takie cuda (ja tez mam tylozgiecie).

Anika_79 dokładnie dokładnie, szczególnie teraz marzy nam się przywołanie rozkoszy podniebienia z dzieciństwa, ja to nawet wpieram sobie że zwykła jajecznica na śniadanie jest właśńie tą którą babcia mi robiła na wsi...ach mniam mniam, a dla ruskich pierogów jadę normalnie na tydzień do mamy bo nie wytrzymam już dłużej:-pco to się robi z nami w tej ciąży i jakie sentymenty przychodzą...

Witam was dziewczynki, trochę mi zajęło, aby nadrobić 2-dniowe zaległości.
Jeśli chodzi o temat kosciola, to ja sie wypielam na tradycje, chociaz rodzina pewnie bedzie ubolewac nad brakiem chrztu;)
Na szczescie katolicyzm nie jest ostatnim wyznaniem na tej ziemi.

Fela_76 życzę dużo zdrówka, dzidzia na pewno urodzi się zdrowiutka i śiczna! I kciuki bede mocno trzymac. Ja również mam tyłozgiecie, ale z tego co slyszalam to nie jest zadna wada, tylko "uroda"...

Valija, dobrze, ze jest z nami taki ekspert;) Jak tylko znajdę sie w jakims parku,wyprobuje te metody

Matylda, Twoja propozycja mnie rozbroiła, nie chcesz spróbować sił w polityce?:-D przydałby się ktoś z takimi pomysłami:)

Agorana, ale Ci zazdroszcze;) ile kosztuje takie cudenko do podsluchiwania?

Od dwoch dni non stop jem sledzie:-D robi sie ze mnie stereotypowa ciężarówka.
Oczywiscie potem zgaga mi nie daje spać, ale coz poradzic kiedy czlowiekowi sie chce;)
A co do ubranek, mam straszną ochotę kupować, ale cała rodzina dookoła powtarza, że nie można, że za wcześnie Stwierdziłam,że lepiej posłuchac i wytrzymać niż potem (tfu!) słyszeć "a nie mowilem"...Na razie tylko chodzę po sklepach i wielkimi oczami oglądam te wszystkie śliczności:-D

Ostatnia edycja:
[/IMG]Czesc dziewczyny.Na wstepie pozdrowionka dla was i waszych fasolek.Jestem tu nowa i troche sie gubie(tz bardzo sie gubie),chetnie bym z wami popisala ale jakos mi to nie idzie, moze troszke pomozecie?Moze dodam jeszcze tylko ze termin mam na 16 lipca :))
img-01012009018.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry