reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam niedzielnie! Znowu mam zaleglosci, ale dzis nawet nie probuje czytac, nie mam na to sily, jestesmy po kolejnej imprezie, spalam tylko dwie godziny, masakra.
Mam nadzieje, ze wszystko u Was i fasolek w porzadku.
Pozdrowionka:happy:

reklama
Dziewczyny - właśnie przed chwila udało mi się po raz pierwszy wysłuchać przez detektor tętna SERDUCHO mojego Maluszka :) ....ale jestem przeogromnie szczęśliwa :)))

Z tymi zarobkami to ja jednak nie do końca rozumiem. Chyba, że chodzi o to, że w zależności od miesiąca dostaje się inną kasę i teraz średnia wyszła większa. Ja mam stałe pobory od ponad roku, więc na zwolnieniu spodziewam się dostać dokładnie tyle samo.

Agorana super, że mogłaś posłuchać maluszka.

Sam nie koniecznie, ja tez mam stałe dochody, ale u mnie do średniej dochodzi np "13" , która zwiększy mi zasiłek o jakieś dobrze ponad 100 zł miesięcznie, przy czy odpadną dojazdy do pracy ok. 200 zł czyli summa summarum jestem 300 na plusie :)))

Agorana to ja będę do przodu jakieś 25 zł. Premię mam jak do tej pory stałą w wysokości 10% poborów miesięcznie. Dojazdy to właśnie te 25 zł, bo mam dofinansowanie do miesięcznego z pracy.

Witam Was Lipcóweczki w niedzielny wieczór:-):-):-)

Ja dzisiaj spędziłam cały dzień u rodziców:-) Ach, jak ja lubie jak mają wolne. Chociaż jesteśmy z siostrą już stare krowy roddzice i tak rozpieszczają nas jak małe dziewczynki:-) Pół dnia przeleżałam pod kocykiem:tak::tak:

Agorana prawda, że cudownie tak posłuchac serduszko:-) Ja to się oderwac od tego nie mogę:-D No i jak szybko bije:szok::szok:
Powiedz mi na jakiej wysokości najlepiej słyszysz, bo u mnie jest to dosyc nisko i zastanawiam sie czy nie za nisko:baffled:

Valija ja stosuję Twoją metodę przy moim malcu:tak: Może nie okładnie tak samo ale zawsze wychodzę zatykam uszy i liczę do 10, potem biorę głęboki odech i wracam:-D Bardzo mi to potrzebne bo czasami cierpliwosc ludzka się kończy a nie chciałabym zrobic czegoś głupiego:sorry2:

Robaczek_25 ja mojego Marcela miałam u siebie w sypialni do 8 misiąca. Było mi tak wygodnie bo jak się budził to ja brałam go do siebie, dawałam cyca i mogłam kimac dalej:-) Rozstanie przebiegło bez większych żali:-) Teraz jak maluszek sie urodzi to tez przez kilka miesięcy będzie u nas:tak:

Sylwia rzeczywiście jest niżej niż przypuszczałam :) poniżej pępka może 8 cm i tak mniej więcej pośrodku :) i faktycznie bije szybciutko - u mnie detektor pokazał 128 ale ta wartość się raczej zmieniała i tak właściwie to nie wiem na ile to urządzonko jest wiarygodne - najważniejsze, że słychać, a dokładne pomiary zostawię lekarzowi :)

...a odnośnie dziecka w sypialni - moja córę odzwyczajałam jak miała chyba 8 lat :))) ale była histeria - ale faktycznie wcześniej nawet nie próbowałam i mi samej było wygodnie i miło spać z dzieckiem :)

Sylwia, Agorana u mnie też na ostatnim badaniu u Ginki serduszko było wyczuwalne poniżej pępka.:happy: Mniej więcej między środkiem a prawą stroną. W domu jak M. próbował znaleźć serducho stetoskopem to szukał bardzo długo ale udało mu się.... I też było nisko - z tym ze bardziej po prawej stronie brzuszka:-)

U mnie bardziej po lewej stronie. Uspokoiłyście mnie:tak: Nie wiem czemu ubzdurałam sobie że jest za nisko:zawstydzona/y: Wiecznie szukam jakis powodów do zmartwień:baffled:

Agorana mój nie liczy tętna ale słychac było, że bije baaardzo szybciutko:tak:

reklama
witam wszystkich

mam prośbe, trzymajcie za mnie jutro kciuki bo ide do gina i az mnie brzuch boli ze strachu. Moja pani doktór meczy mnie co wizytę bo mam tyłozgiecie macicy i uparła sie ze musi mi ja wypchnąć. Funduje mi zatem cholernie bolesne zabiegi (od której strony nie musze mówić), boje sie ze to moze zaszkodzic dzidzi a jestem głupia i jakos nie umiem powiedziec stanowczo nie.
Mam jeszcze do Was takie pytanie: po czym poznac ze sączą się woody płodowe? dzis wybrałam się na krótki spacer i kiedy wróciłam do domu, wkładka była mokra. Mąz twierdzi ze się spociłam,bo dawno nie chodziłam i to z wysiłku ale bez przesady, nie bieglam w maratonie. Teraz jest niby ok, co o tym sądzicie?

Do góry