reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

laski a mi się nic nie śni :rofl2: heh może śni ale nic nie pamiętam po przebudzeniu

kasia więc leci herbatka, nie za mocna ale uwaga ciepła ;-) jak masz niskie ciśnienie a nie pijesz kawy zjedz sobie cukierka Kopiko - w pierwszej ciązy miałam ciśnienie niczym trup i moja gin mi dawała te cukierki na wizycie. Ale ja kawy nie lubie ani niczego o samku kawowym więc przewaznie lądowały w koszu :zawstydzona/y:

reklama
Anika herbatka pyszna, dziękuję;-) próbowałam Kopiko, ale nie podchodzą mi, więc ciśnienie mam też jak trup, słyszalam , że dobry jest tez prysznic raz ciepla raz zimna woda, tak na zmiane, ale też u mnie to nie przejdzie, bo ja nienawidzę zimna, coć prawdziwa zimę, taką ze śniegiem, lubię:-)

ja zamiast kawy pozwalam sobie na szklaneczkę pepsi, w pierwszej ciąży to był mój niezbędnik i teraz chyba zapowiada się to samo :-)

Oj ja mam sny i to jakie...... Dzisiaj miedzy innymi snil mi sie moj tato ze stal w przedpokoju z kieliszkiem wina a ze byl juz bardzo wgiety, przewrocil sie i tym zbitym szklem odcial sobie ucho p czym ja to ucho wzielam i trzymalam w reku pozniej przyjechalo pogotowie i lekarz mnie opierdzielil ze go nie zamrozilam. Nastepnych nawet nie opisuje bo to juz wogole jakis horror by powstal

Wiecie co, chyba wszystkie śnimy w ciąży realistyczniej i mocniej.
Pamiętam, że w ciąży z Julką miałam prawdziwe horrory, ciągle śniły mi się małe dzieci, chore, brudne, non stop jakieś wypadające zęby i brudna woda.
Teraz co raz częściej śni mi się mój nieżyjący tato. Zazwyczaj we śnie jest umiejący, wychudzony, no po prostu mam koszmary:crazy:

ja pewnie szybciej moglabym napic sie kawy niz coli. moj m strasznie jeczy jak w domu jest cola. zakaz, zakaz, zakaz, tylko jedno wtedy slysze. a od kawy mnie odrzucilo od poczatku ciazy. dzis czuje sie jakby powietrze ze mnie spuscili. prubowalam nastawic sie na kawe ale jakos nie moge.

co snów to rzeczywiscie sa bardziej realistyczne i w moim przypadku glupie. w tym snie ktory juz opisywalam ze na wizycie u gina mylam u niego w gabinecie okna to potem zjawila sie moja babcia i namowila mojego gina zeby przepisal jej recepte na waleriane!? kompletnie nic z tego nie rozumiem.

witajcie kochane!!!

zdrówka dla Was!!!!!!!!!

przepraszam,ze do wszystkich osob nie odniosę się, ale jest tyle tego :)
co do snów, oj ... tez mamy zakaz sexu, a ja wyjatkowo jestem tak napalona, wiec chyba to przez sen spelniam swoje potrzeby ;) mam wtedy mega "orgazmy", tylko, ze ... mysle ze to sa skurcze macicy i raczej nadmierna ilosc nie dobrze wplywa na ciaze, w ubiegla noc mialam az 5 takich skurczów, następnie caly dzień brzuch mialam napiety, w ta noc byl jeden skurcz ale rano brzuch twardawy, nospa skutkuje. dzis dzwonialm do gina, i kazał pojawić się dziś na wizycie
także ta wstrzemiężliwość od sexu nie ma dobrego wpływu na mnie ;-)

reklama
Zauważyłam, że sny w ciąży stają się bardziej wyraziste. Dość mocno odczułam to dziś w nocy, aż wstałam z płaczem. Dobrze,że było się do kogo przytulic;)

Do góry