mam taką propozycję - nie wiem czy Wam się spodoba - odnośnie nowego wątku na naszym forum. Widzę, że jest wśród nas trochę mam doświadczonych i myślę, że swoją wiedza możecie podzielić się teraz z nami - nowicjuszkami. A chodzi dokładnie o to CO I W JAKIEJ ILOŚCI potrzebne będzie dla maluszka na start. Prawdę mówiąc nie mam zielonego pojęcia ile potrzebne jest buteleczek, smoczków, kocyków i innych mniejszych lub większych drobiazgów. Jak wspominałam czeka nas spore zamieszanie związane z budową i tego typu zakupów akurat nie mogę odkładać na ostatnią chwilę czyli np. na czerwiec i myślę, że zacznę się rozglądać na wiosnę ale... no właśnie... od czego zacząć? POMOCY!!!
reklama
Jak dla mnie na taki temat jest jeszcze o wiele za wcześnie ale to moje skromne zdanie. Rozumie że każda kobieta chciałaby sie przygotować, w jakiś sposób nastawic na to co przed nią ale sądzę że na to przyjdzie jeszcze czas. To jest tak jakbysmy juz teraz zastanawiały się nad wyprawką do szpitala.....
Przepraszam ale pierwszy trymestr jest taki jaki jest.....
Przepraszam ale pierwszy trymestr jest taki jaki jest.....
sylwia.m
Szczęśliwa Mamusia:))
Ale ja mam dzisiaj beznadziejny dzień:-( Ten mój "starszak" nieźle daje mi popalic. Ech, co to będzie jak już będą dwa maluszki
Goteczka ja uważam, że taki wątek jak najbardziej może powstac Przecież prędzej czy później i tak będziemy o tym rozmawiac a jeżeli niektóre z nas mają potrzebę żeby wcześniej kompletowac wyprawkę to czemu nie:-)
Dwa dni temu jak wymiotowałam to narzekałam a dzisiaj jak czuję się dobrze to mam już schizy Ale te zmienne nastroje to są też typowe dla ciąży
Goteczka ja uważam, że taki wątek jak najbardziej może powstac Przecież prędzej czy później i tak będziemy o tym rozmawiac a jeżeli niektóre z nas mają potrzebę żeby wcześniej kompletowac wyprawkę to czemu nie:-)
Dwa dni temu jak wymiotowałam to narzekałam a dzisiaj jak czuję się dobrze to mam już schizy Ale te zmienne nastroje to są też typowe dla ciąży
sylwia.m
Szczęśliwa Mamusia:))
Ale tu cichutko Pewnie wszytskie w ramionach swoich ukochanych Ja na mojego jeszcze chwilkę muszę poczekac a tymczasem słucham sobie spokojnej muzyczki i oglądam zdjęcia ze ślubu i z ciąży z Marcelem Ach, już nie mogę się doczekac tego brzuszka dużego:-):-)
Ja przez kilka miesięcy tak strasznie za brzuszkiem tęskniłam że szok. To jest coś wspaniałego i strasznie się cieszę, że znów mogę to przeżyc:-)
Hehe ale mnie wzięło na wspominki
Jak będziemy miały dział zamknięty to pokażę Wam zdjęcia z brzucholem
Ja przez kilka miesięcy tak strasznie za brzuszkiem tęskniłam że szok. To jest coś wspaniałego i strasznie się cieszę, że znów mogę to przeżyc:-)
Hehe ale mnie wzięło na wspominki
Jak będziemy miały dział zamknięty to pokażę Wam zdjęcia z brzucholem
ja dziś pracowałam i teraz odpoczywam polegując a mój luby siedzi przy komputerku. Ale... wcale nie mam mu tego za złe bo właśnie wyklikał mi monitor ciążowy dzięki któremu będziemy mogli podsłuchiwać maleństwo a także będziemy mogli raczyć je muzyką. BARDZO SIĘ CIESZĘ!
a tak a propos wpatrywania się w zdjęcia to.. właśnie Sylwia - poowpatrywałam się w Twojego Marcelka i jest CUDNY!!! Piękność nad pięknościami!
a tak a propos wpatrywania się w zdjęcia to.. właśnie Sylwia - poowpatrywałam się w Twojego Marcelka i jest CUDNY!!! Piękność nad pięknościami!
Ostatnia edycja:
slodziutka_e
Fanka BB :)
evausa - jeśli na 5tc2 dzień to nie jest za "mało" ciąża jest jeszcze bardzo wczesna i nie zawsze jest widoczna na USG. Nie martw się. Wszystko napewno dobrze się rozwija. Najlepiej jak zapiszesz się na usg za 1,5-2tyg. Wtedy już powinnaś zobaczyć bijące serduszko. Główka do góry. Ciesz się. A jeśli bardzo Cię to martwi. Możesz zrobić sobie badnie z krwi na poziom betyHCCG dwukrtonie w odstępnie 48h. Jak przyrośnie ładnie o min 66% to znaczy że ciąża rozwija się prawidłowo!. Trzymaj się dzielnie.
Jeśli chodzi o podróż samolotem - nie jest to wskazane i tym bardziej zmiana klimatu. Ale to już Wasz wybór.
Wszystkim lipcóweczką szczególnie milgak i Selence (Andzi) życze wspaniłaych książkowych miesiecy ciąży! Oraz szczęśliwego rozpakowania ale to dopiero w LIPCU
Buźka
Jeśli chodzi o podróż samolotem - nie jest to wskazane i tym bardziej zmiana klimatu. Ale to już Wasz wybór.
Wszystkim lipcóweczką szczególnie milgak i Selence (Andzi) życze wspaniłaych książkowych miesiecy ciąży! Oraz szczęśliwego rozpakowania ale to dopiero w LIPCU
Buźka
Ostatnia edycja:
reklama
Sam
Lipcowe mamy'09
Hej, spać nie mogę. Chyba czas się wybrać do lekarza, bo z kataru zrobił się kaszel:-(.
U nas dziś biało, ciekawę tylko jak długo.
W piątek dopadł mnie pawik. Mam nadzieję, że jednorazowy wybryk;-).
Antkowa ja jeszcze nie brałam zaświadczenia o ciąży, ale mam zamiar zrobić to na następnej wizycie.
Tomtom ja wczoraj kupiłam prezenty gwiazdkowe dla wszystkich dzieciaków z rodziny i na małego mikołaja dla córki. Ciastolinę kupiłam dla siostrzeńca 2,5 letniego. Moja Ulka bawi się nią tak gdzieś odkąd skończyła 2 latka. Tylko ostrzegam przed zabawą nad dywanem. Jak się powbija to jest tragedia;-).
U mnie dalej nikt nie wie o ciąży, ale nie wiem, czy nie powiem w przyszły weekend. Mama na zaprosiła na obiad, będzie cała rodzinka. Będzie też pewnie wino do obiadu i myślę, że jak zacznę się migać to mogą się domyśleć. Może więc sama na wstępie powiem.
Mój mąż naprawdę się teraz zmienił, wczoraj sam z siebie pomógł mi posprzątać mieszkanie. Jak na mojego męża leniucha to dużo;-).
Selena wow, jaki już duży Twój maluszek:-).
Goteczka na pewno dacie radę z budową. Jak trzeba to trzeba. Najwyżej trochę wam się czas wydłuży;-).
Fajny temat wymyśliłś, ale ja to chyba nie pomogę za bardzo. Cztery lata minęły i ja już dużo pozapominałam. Chętnie sama sobie przypomnę;-).
Joan83 witaj, gratuluję.
Magduska dziękuję za przepis na pierniczki:-). Wczoraj kupiłam z córcią foremki do wykrajania pierniczków. Także jesteśmy w pełni przygotowane;-).
Izabell96 gołąbki wczoraj przygotowałam, dziś będziemy wcinać;-). Kartaczy nigdy nie robiła. Najlepsze na świecie robi mój tata i jem tylko u niego.
Zmykam robić śniadanie, bo normalnie słyszę jak mi brzuchy burczy;-).
U nas dziś biało, ciekawę tylko jak długo.
W piątek dopadł mnie pawik. Mam nadzieję, że jednorazowy wybryk;-).
Antkowa ja jeszcze nie brałam zaświadczenia o ciąży, ale mam zamiar zrobić to na następnej wizycie.
Tomtom ja wczoraj kupiłam prezenty gwiazdkowe dla wszystkich dzieciaków z rodziny i na małego mikołaja dla córki. Ciastolinę kupiłam dla siostrzeńca 2,5 letniego. Moja Ulka bawi się nią tak gdzieś odkąd skończyła 2 latka. Tylko ostrzegam przed zabawą nad dywanem. Jak się powbija to jest tragedia;-).
U mnie dalej nikt nie wie o ciąży, ale nie wiem, czy nie powiem w przyszły weekend. Mama na zaprosiła na obiad, będzie cała rodzinka. Będzie też pewnie wino do obiadu i myślę, że jak zacznę się migać to mogą się domyśleć. Może więc sama na wstępie powiem.
Mój mąż naprawdę się teraz zmienił, wczoraj sam z siebie pomógł mi posprzątać mieszkanie. Jak na mojego męża leniucha to dużo;-).
Selena wow, jaki już duży Twój maluszek:-).
Goteczka na pewno dacie radę z budową. Jak trzeba to trzeba. Najwyżej trochę wam się czas wydłuży;-).
Fajny temat wymyśliłś, ale ja to chyba nie pomogę za bardzo. Cztery lata minęły i ja już dużo pozapominałam. Chętnie sama sobie przypomnę;-).
Joan83 witaj, gratuluję.
Magduska dziękuję za przepis na pierniczki:-). Wczoraj kupiłam z córcią foremki do wykrajania pierniczków. Także jesteśmy w pełni przygotowane;-).
Izabell96 gołąbki wczoraj przygotowałam, dziś będziemy wcinać;-). Kartaczy nigdy nie robiła. Najlepsze na świecie robi mój tata i jem tylko u niego.
Zmykam robić śniadanie, bo normalnie słyszę jak mi brzuchy burczy;-).