reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Cześć dziewczyny :))

Czy któraś z was ma problemy ze skurczami w łydce? Często łapie mnie to w nocy i nie wiem jak sobie poradzić, a raczej zapobiec tym skurczom.

Pozdrawiam,
P.

Witam,
ja na skurcze brałam magne B6 i pomagało.

Dziewczynki mam do Was małe pytanko, jakich kosmetyków dla dzidziuśków zamierzacie używać? ja się zastanawiam nad nivea ale wszystkie są hipoalergiczne i nie wiem czy to dobrze czy nie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
hipoalergiczne to znaczy nieuczulające... przynajmniej w teorii, więc dobrze :-)
ja jeszcze się nie zdecydowałam na markę, wiem tylko [jako alergiczka] że będę szukać rzeczy jak najmniej składnikowych - bez środków barwiących i zapachowych, bo te najczęściej uczulają

Marlena _25 - dla syna używałam johnson's i nie uczulały go z tej firmy do tej pory kupuje mu szampon i płyn do kompieli a i były dosyć wydajne, a teraz mam już kupione z nivea dla córeczki ale to tylko dlatego że jak zamaiałam z allegro inne przednioty to sprzedawca miał też kosmetylki (tylko nivea) więc dopiero teraz się przekonam jakie one są.

Ja jeszcze nie wiem od jakich kosmetyków zacznę, z pierwszym dzieckiem wyszło, że jest atopowcem i musieliśmy kupować kosmetyki dla alergików (Oilautm - świetne ale drogie). Teraz jak już podrósł bardzo mu służy seria Johnsons Naturals, więc chyba kupię te Johnsona, jeśli okażę się że niestety młodsze też ma AZS to przynajmniej zurzyję je na starszaku.

Dziewczynki mam do Was małe pytanko, jakich kosmetyków dla dzidziuśków zamierzacie używać? ja się zastanawiam nad nivea ale wszystkie są hipoalergiczne i nie wiem czy to dobrze czy nie.
Ja zamiast oliwki kupiłam parafinę w aptece, na pewno nie uczuli, a resztę kosmetyków tzn mydełko i krem na odparzenia mam z Nivei. Polecam zakupić także linomag!

Witam
Dopiero połowa dnia a ja już padnięta pakowaniem ale bardzo się cieszę jutro przewozimy wypoczynek (prezent od teściów) i Wiki łóżko i chyba jutro już na nowym będziemy spać jak się urządzę to wrzucę parę zdjęć

Słonce gratuluję przeprowadzki no a zdjęcia to koniecznie załącz:-):-):-):-)
Ja chyba też kupię małej kosmetyki z Nivea. Jakoś sama po sobie widzę jakie one są i mam nadzieję, że u Hani też się sprawdzą. A Linomag to podstawa na odparzenia pupki ale mam nadzieję, że za dużo ich nie będzie tym bardziej, że lipiec jest gorącym miesiącem.
Mój małżon chory. Leży w łóżku i teraz jeszcze chyba temperatury dostał a ja robię za pielęgniarkę.

Biegne sie przywitac :tak: Dzisiaj zakonczylam moj prawie 2-tygodniowy pobyt w szpitalu. Dzieciatko ulozylo mi sie na nerce co doprowadzilo do ostrego zapalenia, ale szczegoly calej historii pewnie jeszcze zdaze opisac... Tak wiec zmykam do lozka jeszcze kompletnie dobita zmeczona i zrezygnowana (do konca ciazy musze byc na antybiotykach i z przywiazanym do nogi workiem) co nie poprawia mojego nastroju wogole. Nadrobic nawet nie probuje poczytam was jeszcze kiedys :tak: A narazie zmykam, choc sie bardzo za wami stesknilam :tak:

Annie22 mam nadzieję, że już wszystko będzie dobrze. Do lipca musisz wytrzymać. Trzymam kciuki za Was, żeby wszystko było w porządku.

reklama
Witam
Dopiero połowa dnia a ja już padnięta pakowaniem ale bardzo się cieszę jutro przewozimy wypoczynek (prezent od teściów) i Wiki łóżko i chyba jutro już na nowym będziemy spać jak się urządzę to wrzucę parę zdjęć

czekamy na relacje :-)

Biegne sie przywitac :tak: Dzisiaj zakonczylam moj prawie 2-tygodniowy pobyt w szpitalu. Dzieciatko ulozylo mi sie na nerce co doprowadzilo do ostrego zapalenia, ale szczegoly calej historii pewnie jeszcze zdaze opisac... Tak wiec zmykam do lozka jeszcze kompletnie dobita zmeczona i zrezygnowana (do konca ciazy musze byc na antybiotykach i z przywiazanym do nogi workiem) co nie poprawia mojego nastroju wogole. Nadrobic nawet nie probuje poczytam was jeszcze kiedys :tak: A narazie zmykam, choc sie bardzo za wami stesknilam :tak:

zdróweczka!

Do góry