reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

reklama
Witam sie po dluzszej przerwie :-)
Niestety ale nie jestem w stanie nadrobic tego co napisalyscie, ale mam nadzieje ze wszystko u Was dobrze i dzieciaczki rosna :tak: Ja bylam w czwartek na wizycie a co i jak opisze na odpowiednim watku. Pozatym pogoda dopisuje czasami gorzej z nastrojem ale jakos sie kulam do przodu :tak:
Pozdrawiam wszystkie serdecznie i zycze milego popoludnia :-)

cześć wszystkim. ja tylko na chwilke, tak mi sie leje katar z nosa, ze nie moge siedzieć a jutro ide na komunie.
Ja tak z obserwacji przestrzegam wszystkie dziewczyny, w zaufanie, ze karmienie piersia to metoda antykoncepsji. Znam wiele przypadków, ze dziewczyny karmiące regularnie i wyłącznie piersia nagle dowiadywały się ze sa w ciązy. Jeden z przykładów mieszka piętro niżej. Jej 1 dziecko ma 11 miesięcy a wkrótce urodzi 2 dziecko...

No niestety nie wiadomo skąd się wzięła informacja że karmienie piersią to doskonały środek anty. A to przecież nie jest prawdą.... Podobno jak się karmi tylko i wyłącznie piersią bez dodatkowych "wspomagaczy" to organizm może hamować owulacje ale czy wierzyć temu?? Chyba nieee....

piekna dzis pogoda prawda???
wlasnie wrocilismy z mezusiem z dlugiego spacerku. troche zdycham teraz ale warto bylo.
Beatka sliczna ta Twoja Roxanka.
Gustlicek witamy po dlugiej przerwie, co tam u Ciebie ciekawego???

No niestety nie wiadomo skąd się wzięła informacja że karmienie piersią to doskonały środek anty. A to przecież nie jest prawdą.... Podobno jak się karmi tylko i wyłącznie piersią bez dodatkowych "wspomagaczy" to organizm może hamować owulacje ale czy wierzyć temu?? Chyba nieee....

wierzyć można... tylko że dość łatwo przegapić te pierwszą owulację i wpadka gotowa... jak dla mnie zbyt duże ryzyko ;-)
poza tym wydaje mi się że organizm jest dość rozregulowany hormonalnie po ciąży i się mogą dziać cuda wianki...

Przykład antykoncepcji piersi:
Moja koleżanka urodziła Karolinkę, gdzie mała była z "wpadki" i nie chciała dzieci na ten czas....niestety 2 miesiące później była w ciąży. Bo nie zdążyła iść do ginekologa po prawdziwą antykoncepcje.
A że nigdy nie miała regularnego cyklu to nie trudno było:baffled:

heh no i właśnie tak wygląda praktyka, chociaż teorii tak fajnie się słucha ;-)
jak dla mnie podobną skuteczność wykazują metody na termometr - w teorii ślicznie pięknie, a w praktyce wychodzi różnie
słyszałam o kobiecie, która pracowała w kościelnej poradni planowania rodziny... z pracy zrezygnowała po piątej wpadce ;-)

reklama
.... po 5 wpadce??!!

No to Pani powinna dostać wielki dyplom od proboszcza. :-D:-D:-D

Ale wiesz, coś w tym jest bo kiedyś chodziłam na dziwne wykłady, które prowadziła właśnie kobieta świecka ale kościelna...:sorry: Strasznie umoralniała kobiety w sprawach seksu, miłości i wiary....:angry: I miała ze mną problem bo na każdym kroku jej wypominałam że ma 4 dzieci z przypadku.:-p Zresztą okazało się że wiedzę życiową ma kiepską... :-) Ale ja po tych wykładach miałam przechlapane u swojego opiekuna grupy.:-D:-D:-D

Do góry