reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Lipiec 2009

Już mam, masz racje w życiu nie bralam tylu tabletek , w zyciu nie byłam tyle razy kuta (zaszczyki, pobieranie krwi) jak w ciązy ale mus to mus :] wszystko dla maluszka :-)
swoją drogą na prawde dużo lekarstw masz wspólczuje, a ja tu tak narzekam :zawstydzona/y:

reklama
Co do rocznic i okazji to u mnie w sumie podobnie bo rocznice ślubu mamy 13. czerwca... mój M. urodziny ma 24 lipca a termin porodu na sam początek lipca...:-) Będzie wiele okazji do świętowania. :-D:-D:-D
Ciekawe kiedy ja to nadrobię jakimś dobrym winkiem??:baffled::-p

Dziewczyny niestety czasy się zmieniają i o ciążę bez powikłań coraz trudniej!:no: I za chwilę będzie się znowu mówić że ciążą to CUD!!! :confused2::-(;-) Mimo, iż medycyna idzie do przodu, mimo że wszystkie zmierza ku lepszemu to nasze organizmy jakoś się dziwnie cofają.:no: Szybciej o infekcje i choroby....
Teraz rak to już choroba cywilizacyjna a kiedyś??!!

Cieszmy się, że potrafimy i chcemy walczyć o swoje nienarodzone maleństwa. :-):-):-)

czasem kazdy musi sie wyzalic i ponarzekac, to tez dobrze robi
poza tym gdzie jak nie tu ;-) wszystkie jestesmy mniej wiecej na jednym etapie, mamy mniej wiecej takie same badania i co powiesz facetowi, ze cos cie niepokoi, to najczesciej w ogole nie zrozumie o co chodzi, a tu i wyzalic sie mozna i dostac troche wsparcia i zrozumienia i w razie watpliwosci porownac wyniki zalecenia
poza tym przepraszam jesli odnioslas wrazenie ze bagatelizuje twoj problem, bo to nie jest tak, czasem po prostu trudno wyrazic w necie to co chce sie powiedziec, niestety emotikony nie wyraza wszystkiego
ja zdaje sobie sprawe ze kwestia problemow czy chorob to rzecz bardzo relatywna - dla mnie tragedia moze byc zlamany paznokiec, a dla kogos reka ;-)

Witam was moje drogie.
Dzisiaj wstalam z super humorkiem, ale jakos mi sie juz zepsol...:eek::eek::eek::eek: ide sie chyba polozyc.Od jakiegos czasu nie moge po nocach spac,ide ok 3 spac a wstaje ok 9!! Ale za to w dzien bym caly czas spala. Cos mi sie poprzestawialo.Poza tym bola mnie strasznie plecy:-:)-:)-:)-( a tu lato przed nami! Co to bedzie...

Witam.
Od rana byłam z dziadkiem i mamą w Zus-ie a teraz muszę się wziąć za porządki a poza tym przyjaciółka ma do mnie zajrzeć więc muszę pogarnąć.
Dawid zakłada sufity także i tak nie mam z niego żadnego pożytku.
Ja chyba też zacznę brać magnez ale trochę na własną rękę się boję. Chyba poczekam tydzień bo 29 mam wizytę także lepiej by było.
Spadam się wziąć za te porządki.:-):-):-)

A zapomnialam dodac ze wczoraj mialam STUDNIOWKE !!!!! :-):-):-):-):-):-):-):-):-) Nie bylo mnie na bb i nie moglam sie pochwalic wiec pisze dzisiaj! Jeszcze tylko 99 dni i dzidzia bedzie z nami!!

stopi69 kaaasiulka zdrówka :-) zdrówka :-) i jeszcze raz zdrówka kochanie dla Was i bebisiów :-)
dosia24 mój gin powiedział, że te wszystkie za i przeciw różnym porodom to jedna wielka bzdura... Zawsze ponad wszystko liczy się dobro matki i dziecka i w zależności od potrzeby w taki a nie inny sposób przychodzi bebiś na świat ;-)
slonce1 zdróweczka i oby już wszystko było dobrze :-)
fela_76 brawa dla siostry :-):-):-) cosik te pielęgniareczki takiego mają, że w warunkach szpitalnych muszą wyglądać ładnie :-)
goteczka kochanie niedenerwuj się narazie, bo to i Tobie i dzidziuni nie służy :tak: Po porodzie będziesz na macieżyńskim a potem wszystko się jakoś ułoży :-)
agnieszka...24 co do wagi ja też stanełam na 10 do przodu i od czterech tygodni trzymam się tej wagi :tak: Gin powiedział, że wystarczająco duży zapasik dzidzi już zrobiłam i narazie nie ma się czy denerwować :-):-):-)
juluszka wspieram z całego serdusia ... ciężkie dni przed Wami ... co do kremów na mocno przesuszoną skórę to polecam apteczny cerkoderm 15 lub na bardzo suche miejsca 30 (bez kwasów owocowych) to krem dermatologiczny który teraz na okres ciąży stosuję na łuszczycę jest rewelacyjny .
stopi69 fotorelacja rewelacyjna :tak: jestem pod wrażeniam :-) a Twoja siostrzyczka to faktycznie urodzonka gwiazda wybiegów :-) pogratuluj jej od nas :-)
Panegiryka ooo_nata SERDECZNIE WITAMY NOWE LIPCÓWECZKI :-):-):-)
fioletowa gratuleczki ogrodowej laby i wyżerki :-) należało Ci się po takiej abstynencji :-):-):-)
mamusiaM odpoczynku kochanie i więcej wolnego czasu dla Ciebie i dzidziuni :-):-):-)
Kasiurek1983 widocznie tak miało być :tak: napewno znajdziecie lepsiejszą sztukę tak chciał los :-):-):-)
willsonka kochanie maxik zdrówka dla Ciebie i bebisia :-):-):-) oszczędzaj się troszkę i zwolnij do lipca jeszcze troszkę czasu zostało :tak:
madziolka Valija ja jestem też całkowicie za CC i mam nadzieję, że Roxanka nie wytnie mi numeru i nie pośpieszy się na ten świat bo prywatnie tną dopiero od 35 -36 tygodnia wcześniej tylko szpitale ...
bezsenna adddaaa SERDECZNIE WITAMY NOWE MAMUŚKI I GRATULECZKI SYNUSIÓW :-):-):-)
AsiaJan86 warto się miesiąc przemęczyć na walizkach by potem z Haneczką zamieszkać w swojm wyremontowanym królestwie :-):-):-)

robaczek_25 GRATULECZKI KOLEJNEJ ROCZNICY I WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NA NASTĘPNE LATA :-):-):-)
Anika_79 zdolna kobiałka z Ciebie jak już wcześniej pisałam i napewno nie dość, że z wszystkim dasz sobie radę to i na weselichu bawić się będziesz znakomicie :-):-):-)
madziolka MAKSI śliczne imię :-) brawa za wybór :-):-):-)

Dzieki kobiałeczki za przypomnienie o 100 :-) wszystkiego naj naj dla zaległych 100 dniówek bo czy jest jakaś mamusia z terminkiem na 31 lipca czy to nasza czwórka zamyka licznik :-):-):-) teraz już tylko pozostaje cierpliwie czekać na egzamin z życia :-):-):-) Co do magnezu i innych leków to po szpitalu mam fuul wypas , a teraz dodatkowo hormonik tarczycy ;-) żyć nie umierać :-):-):-)
Wkońcu udało mi się Was choć troszkę nadrobić w tym temaciku ... może wieczorkiem podczytam inne dzialiki.
Życzę Wam milusieko dzioneczka i buziaczki :-):-):-)

witajcie dziewuszki! ja właśnie jestem po wizycie u ginka (ale o tym na odpowiednim wątku). Powiem tylko tyle, że wszystko wskazuje na to, że będę jednak czerwcówką niż lipcówką ale mam nadzieję, że i tak nie wyrzucicie mnie z forum ;-). Mam zalecenie żeby leżeć tylko, że zwolnienia nie mam więc.. sama nie wiem jak mam to zrobić i czy szef pozwoli mi leżeć w pracy ??? :baffled:
A tak poza tym to... idziemy dzis po dyplom ze Szkoły Rodzenia. Dziś mamy ZAKOŃCZENIE :-D - czy powinnam się ubrać w białą bluzeczkę i granatową spódniczkę?
pozdrawiam słonecznie

witam wszystkich...dzis zaliczyłam wizyte u ginki (szczegóły na odpowiednim wątku).Potem na szybciocha kupiliśmy rower na komunie dla chrzesniaka mojego małżona. W niedziele zaliczamy jedna komunię a za miesiąc następną...ufff.
My w tym roku mamy juz 13 rocznice slubu:)...wcześniej chodziliśmy ze soba 4 lata i mój M twierdzi, ze po tylu latach to juz kazirodztwo:)
Madziolka- cudne imię. Też chciałam tak nazwać mojego synka, ale jak juz pisałam moja teściowa ma psa Maxa i mój M nie chce nawet słyszeć o tym imieniu. Póki co jest pomysł na Artura ale nie jestem do konca przekonana:(

reklama
Do góry