reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Po wizycie- na odpowiednim wątku szczegóły.
Jak czytam jak piszecie, ze sprzątacie, myjecie okna to mi wstyd, bo ja się niczego nie łapie. Za dużo ważę i jest mi coraz ciężej z brzusiem coś zrobić. Tak sobie ubzdurałam, że chyba nawet nie będę karmić piersią tylko od razu na jakoś dietę ze wspomagaczami a z drugiej strony wiem, że moje mleko jest najzdrowsze dla Hanusi i mam teraz problem. Chyba pozostawię podjęcie decyzji matce naturze.:-):-):-)

reklama
Wybij sobie z głowy ten pomysł!!!!:wściekła/y::szok: Jak będzie czym to masz karmić.... Nie pozbawiaj Hani takiego dobrego pożywienia:tak:;-):tak:

A na dietkę przejdziemy w większości i grupowo będzie raźniej:rofl2::happy::rofl2:

No jeśli będę tylko mogła karmić, bo mi się zdaję że mam za małe sutki a po za tym nawet trochę mi piersi nie urosły. W miejscu stoją i nie pojawiły się jeszcze te kanaliki z mlekiem. Moja siostra miała je od razu jak zaszła w ciąże. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Asiu mnie biust poszedł w górę tylko o rozmiar!!! I wcale sie tym nie przejmuję.... Mam nadzieję, że będzie tylko dużo mleczka...

Asia- nie ma lepszej diety niz karmienie piersia!!! ja w I ciązy byłam 22 kg na plusie. karmiłam przez 9 miesięcy a w I urodziny mojego syna ważyłam 3 kg mniej niz przed ciążą. Taki mały ssak sciąga wszystko. Oczywiście pod warunkiem, że nie przesadza sie równolegle z jedzeniem.
A kształtem piersi sie nie martw. Sprawa indywidualna. W szpitalu pokażą Ci jak przystwaic maleństwo, żeby ssało.

Ostatnia edycja:
Po wizycie- na odpowiednim wątku szczegóły.
Jak czytam jak piszecie, ze sprzątacie, myjecie okna to mi wstyd, bo ja się niczego nie łapie. Za dużo ważę i jest mi coraz ciężej z brzusiem coś zrobić. Tak sobie ubzdurałam, że chyba nawet nie będę karmić piersią tylko od razu na jakoś dietę ze wspomagaczami a z drugiej strony wiem, że moje mleko jest najzdrowsze dla Hanusi i mam teraz problem. Chyba pozostawię podjęcie decyzji matce naturze.:-):-):-)

Asia ja takiego samego zadnia co fela_76 niema to jak mała przyssawka :-p wyssie wszystko i zbędne kg też ja karmiłam dosyć długo i myślę że dzięki temu tak szybko straciłam te zbędne kg :tak:;-)

hihi dziewczynki, ale zakupowe szalenstwo sie zaczelo. ja poluje na ikee. fajne maja komplety pośscieli i inne rzeczy dla dzieci. juz zrobilam sobie liste zakupów i planujemy na weekend jechac do Krakowa...

Tylko "uważaj" z Ikeą ;-) bo jak kupisz tam pościel to tylko na kołdrę również stamtąd. Mają inną rozmiarówkę niż normalnie. Wiem, bo ja kupiłam tam 200x200 kołdrę do sypialni, a jak chciałam gdzieś indziej kupić drugą poszwę to już nie mogłam, bo standard dużej kołdry to 200x220.

Asia, podzielam zdanie dziewczyn!!! Jak tylko będzie czym, a raczej będzie to trzeba karmić!!! I potwierdzam, że przy karmieniu i normalnym jedzeniu (a czasem to też jest dietka, kiedy dziecko miewa kolki itp) dobrze się chudnie!

No! Zrobiłam sobie nowy suwaczek i w końcu liczy mi dobrze i tygodnie i dni :)

Ostatnia edycja:
Asia co to za pomysły:szok::szok::szok: tak jak piszą dziewczyny nie ma lepszej diety niż karmienie piersią, niedość że musisz uważać co jesz zeby maleństwo kolek nie miało, to na dodatek dzieć wszystko z ciebie wyssie:-D:-D:-D

Aniszka ja też używam tego kremu już dlużej, od grudnia, pierwszy raz też kupiłam taki dwupak, z tymże nie aż tak korzystnie, jak ostatnio pytałam w aptece to jedno opak. 108 zl kosztowało, więc uważam to za niezłą okazję:tak::tak::tak:

reklama
Do góry