reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam, właśnie zjadłam placki na obiad i teraz męczy mnie zgaga. No, ale pyszne były. Na szczęście na mnie jeszcze reni działa, więc zaraz zażyję.

Anika najlepszego dla męża.

Izabell również życzę szybkiego remontu. Ja już zaczęłam szukać mebli dla Uli, a dopiero gdzieś w styczniu przyszłego roku będziemy ją przenosić do większego pokoju. Zboczona jestem;-).

Fela dobrze, że koleżanka nie zażyła tego leku. Czasem mamy za duże zaufanie do lekarzy. Przyznam się, że nie zawsze czytam informacje o danym leku:zawstydzona/y:.

Ja z tych co nieźle znoszą picie glukozy, więc nigdy nie stosowałam cytryny. Też nie wiem co się z nią robi.

reklama
Witam Laseczki :)
Ja dziś musiałam uzupełnić braki jedzeniowe w lodówce, więc byłam na dużych zakupach. Wczoraj cały dzień leniuchowałam, za to dzisiaj już trochę ogarnęłam, chatę, obrałam ziemniaczki, przygotowałam rybkę na obiad, więc nie mam aż takich wyrzutów sumienia :)

A ja dzis nie wytrzymałam i poszlam na zakupy dla siebie!!! Kupilam sobie dwie pary butów. (...)
Kupiłam sobie tez sliczny płaszczyk i kurcze bylam w szoku, bo ten sam rozmiar co przed ciążą. Fajny ma krój, bo jak w koncu bede mieć taki prawdziwy brzuch to tez sie w niego zmieszcze.
Wiecie co ja znów dzis tak mam , ze wogóle nie czuje że jestem w ciązy. Szok!!!! Mam rewelacyjne samopoczucie.:tak:
...co do włosów to ja z bardzo ciemnego brązu przeszłam na jasny blond dwa razy w zyciu . Pierwszy raz – balejażem, a raczej dwoma. Drugim razem musiałam zrobić ta zmiane szybko, wiec miałam ściągany kolor.

Stopi oj marzą mi się takie zakupy - ja już niestety nie dopinam się w żadną kurtkę, a i buty jakieś jakby przymałe się porobiły.
Zazdroszczę Ci samopoczucia - ja czuje się już baaardzo wielka i ciężka i pot ze mnie spływa.
...a odnośnie tych włosów to który sposób polecasz? Bo ja mam teraz bardzo ciemne, a chciałabym taki średni karmelowy brąz i raz już próbowałam u fryzjera, ale nie wyszło nic jaśniej, a trochę obawiam się tego ściągania koloru - czy po tym zabiegu można od razu farbować na nowy kolorek?

e_mamo ja tez ostatnio spijam litry mleczka - widać zapotrzebowanie wzrosło :)

A od wypica coli to mi Maluda tak zaczela brykac w brzuszku ze mnie obudzila rano i nie moglam zasnac od tego fikania :-D:-D:-D Cola pobudza dzieciaczki :tak:;-)

U mnie działa identycznie :) - jak za długo nie czuję Julka wypijam dużą szklanę coli i zwykle efekt w postaci zadymy w brzusiu jest :)

izabell fajnie, że poszło Wam wreszcie z tym mieszkaniem i życzę super efektu po remoncie. Niestety ten etap wciąż przede mną i nie wiadomo kiedy ruszymy, a chata ledwo sie trzyma. Na razie zrobilismy to co najważniejsze - łazienka, instalacje + wymiana dachu - zawsze coś :)

Dosia trzymaj się na tej wizycie - ja zwykle nie mogę się doczekać wizyt i wyszukuje coraz to nowych lekarzy i umawiam się gdzie się tylko da :)Trzymam kciuki za Was!!!!

hi hi:-p
I co, dobre było?:-D:-D;-);-);-):-p
Ja mam w poniedziałek powtórkę z rozrywki, ale tym razem 75g nie 50g, więc będzie jazda:baffled:;-)
Zabieram ze sobą cytrynę i książkę, żeby nie zanudzić się później w poczekalni.

...oj to badanie jeszcze przede mną - dobrze, że dzięki waszym doświadczeniom wiem, że można się wspomóc cytrynką :)
20 minut temu przyszła astronomiczna wiosna :-):-):-):-)
Iwonko oby więcej tak dobrych wieści :)))

czesc dziewczyny witam sie z wami i szybciutko spadam moj Patrys bardzo chorutki :-:)-( wczoraj dzwonili z przedszkola ze ma goraczke i przez cala noc bardzo wysoka prawie 40 caly czas nic mu nie spadla, podawalam na spadek goraczki tempre itp wszysko co mozliwe ale nic nie spadala i wymitowal biedniutki - teraz ta cholerna grypa zoladkowa , dwa tygodnie ja , mieisac temu maz a teraz patrys:no: strasznie taki biedniutki groacy zmyka ide do lekarza z malym sirki ale nie mialam czasu poczytam dzisiaj buska i milego weekendu;-):-)

u mnie w tym remoncie to jedyny plus tego że sie wyprowadzam z synkiem i mie bedziemy m,ieszkac w brudzie :tak: mąż raczej też ale do swoich rodziców i mam nadzieję że w maju sie wprowadzimy :tak:
więc miesiąc daję dla męża a później bedzie miał mnie na głowie :-p
ja chcę już do domu a tu jeszcze pół godziny tezba odsiedzieć :sorry2:

Monia zdrowka dla synka :tak::-):tak:Na zbicie temperatury najlepiej zimne oklady robic :tak:
Jejciu kiedy ja pojde na zakupy???:-( Tez przydaloby mi sie kupic pare rzeczy :tak: Chodze w kurtce mamy i bluzach meza a buty juz mnie cisna od miesiaca :szok: Milego weekendu i pogody przede wszystkim :tak::-D

Kochane, ja sie tylko witam i zmykam zabrac sie za porzadki w domu i jakis obiad, a pozniej do polskiej szkolki lece. Moze w miedzyczasie uda mi sie tu zajrzec, ale nie obiecuje...

Pozdrawiam goraco:-)

Monia, zdrowka dla Patryczka:happy:

chyba nie doczytałam dokładnie ale możecie mi wytłumaczyć co robicie z tą cytryną jak pijecie glukozę, dajecie ją do tego czy jecie już po wypiciu??

Cytrynę można wcisnąć do kubka z roztworem glukozy, całość jest podobno znośniejsza do wypicia:baffled:

e_mamo ja tez ostatnio spijam litry mleczka - widać zapotrzebowanie wzrosło :)

U mnie działa identycznie :) - jak za długo nie czuję Julka wypijam dużą szklanę coli i zwykle efekt w postaci zadymy w brzusiu jest :)

Widać chłopaczki lubią mleko hihi:-p:-p
Rano wypiłam szklankę do śniadania, na obiad była kwaśna ogórkowa i czuję że na kolację znowu będzie mleko, może tym razem z bułsem jakimś:-p:tak:;-);-);-)
A teraz chyba sieknę szklankę coli bo od wczoraj maluch się w ogóle nie rusza:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Nawet zjadłam dziś coś słodkiego, żeby go zmotywować no i nic jak do tej pory:-(

czesc dziewczyny witam sie z wami i szybciutko spadam moj Patrys bardzo chorutki :-:)-( wczoraj dzwonili z przedszkola ze ma goraczke i przez cala noc bardzo wysoka prawie 40 caly czas nic mu nie spadla, podawalam na spadek goraczki tempre itp wszysko co mozliwe ale nic nie spadala i wymitowal biedniutki - teraz ta cholerna grypa zoladkowa , dwa tygodnie ja , mieisac temu maz a teraz patrys:no: strasznie taki biedniutki groacy zmyka ide do lekarza z malym sirki ale nie mialam czasu poczytam dzisiaj buska i milego weekendu;-):-)

Monia, zdrówka dla synka!!! Przy jelitówce najważniejsze jest nawadnianie dziecka. Jak moja to przechodziła to lekarze kazali podawać 0,5l płynów po każdym wypróżnieniu. Jezu to była prawdziwa masakra. Ona nie chciała w ogóle pić, walczyłam o każdy łyk i podawałam jej wodę strzykawką.
Trzymajcie się jakoś!!!

No cola wypita, czekam teraz na efekty;-):zawstydzona/y:

reklama
A teraz chyba sieknę szklankę coli bo od wczoraj maluch się w ogóle nie rusza:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: Nawet zjadłam dziś coś słodkiego, żeby go zmotywować no i nic jak do tej pory:-(

No cola wypita, czekam teraz na efekty;-):zawstydzona/y:

E-Mamo, u mojego Janka też cisza, wczoraj mało co się "odzywał", a dziś to chyba wcale...Też próbowałam go "słodkim" przekupić (a może się przyzwyczaił, bo od 'tłustego czwartku' tak mi smakują pączki - których nigdy nie lubiłam -, że jem je codziennie), ale na niego to nie zadziałało. Mam colę w lodówce, może i ja wypróbuję...

Do góry