reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Skonsultowałam z kolezanka co trzeba kupic, a co jej zdaniem jest zbedne. Po co wydawac nie potrzebnie kaske.
to podziel się wiedza na odpowiednim wątku proszę, bo ja tez chętnie sie dowiem co mam tak na prawdę kupic:tak:, bo to co znajduje w poradnikach to jakies orgomne ilości wszystkiego, na pewno sie wszystko nie przyda...szczególnie jeżeli chodzi o ciuszki.:tak:

Moje pierwsze postanowienie: dostałam okolo 8 szt body 56 i chyba wiecej w tym rozmiarze nie kupie, bo przecież dzidzia może wieksza sie urodzic...

reklama
ja mogę powiedzieć jedno, że dla mnie niepraktyczne były pajacki. Jeden dwa ok, ale takie bez stópek to juz wogóle porażka. Zdarza się że maluch przesika pampersa(pójdzie bokiem) i wtedy zamiast spiochów trzeba zmieniać całego pajacyka a co za tym idzie rozbierac całego malucha. Z kolei jak nie maja stópek to trzeba zakładac skarpetki a jak to dzieciaczki szybko potrafia zrzucic to mamy już wiedzą....ale to tylko moja uwaga. Pajacyk ok, ale do spania.

właśnie może by tak założyć wątek "nie warto wydawać kasy"
bo jak się patrzy na wybór i reklamy to każdemu wmówią że jest złym rodzicem jak się nie będzie miało czegośtam

mnie ostatnio artykuł odstraszył od banku krwi pępowinowej - bo już prawie uwierzyłam że to konieczne, a tu się okazuje że nie koniecznie, bo jest niewielka szansa że dziecko będzie mogło wykorzystać własną krew, a nigdzie nie jest powiedziane że to musi być własna krew...
to był w ogóle artykuł o naciąganiu ciężarówek... jak znajdę to podlinkuję

edit: link

Ostatnia edycja:
to podziel się wiedza na odpowiednim wątku proszę, bo ja tez chętnie sie dowiem co mam tak na prawdę kupic:tak:, bo to co znajduje w poradnikach to jakies orgomne ilości wszystkiego, na pewno sie wszystko nie przyda...szczególnie jeżeli chodzi o ciuszki.:tak:

Moje pierwsze postanowienie: dostałam okolo 8 szt body 56 i chyba wiecej w tym rozmiarze nie kupie, bo przecież dzidzia może wieksza sie urodzic...

Jak tylko znajdę czas to konkretnie wszystko napiszę na odpowiednim wątku.

Hej kobitki. Spacer nie wyszedł bo zaczęło się chmurzyć:no: Ale za to drzemka poobiednia wspaniała była i smakowita, śniły mi się żelki takie jak kiedyś były w kształcie malinek:yes: Ale mam sny i marzenia....

ja kupilam na 63 cm body bo nawet jak bedzie za duze to i tak zdazy dorosnac do nich :] pozatym to lato wiec ...
u nas słoneczko ślicznie grzało cały dzień:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

u nas padało :(

no i tak pozatym to witam serdecznie po dwoch dniach nieobecnosci

Witam wieczorową porą. Wczoraj mnie nie było ze względu na imprezkę męża. Pół dnia w kuchni, a później reszta przy stole. Ale było bardzo sympatycznie;-).
U nas nadal kiepsko ze zdrowiem. Jutro idę do ogólnego po jakieś leki i zwolnienie dla siebie.

Anika ja mam ten sam zestaw, feminatal, magvit, wapń plus jak Kasiakom hormony. Waga też mi ostatnio zaczęła szybciej wzrastać, ale witamy biorę już długo, więc myślę, że to nie od tego.

Fajne macie obawy dziewczyny. Na pocieszenie powiem, że dużo robi tu jednak instynk i warto mu zaufać. Matylda wierz mi, że nie upuścisz dziecka. Wiecie a ja chyba teraz najbardziej boję się, ze będę musiała kiedyś puścić córkę samą na podwórko. Teraz wszędzie jest z nami i myśl, że może chcieć inaczej przeraża mnie:szok:.

Izabell też mam takie obawy, że nie będę potrafiła traktować dzieci tak samo. Pamiętam jak koleżanka opowiadał mi, że jak wróciła ze szpitala z synkiem, to wydawało jej się, że 3 letnia córka jest taka bardzo duża. Zaczęła od niej nieświadomie więcej wymagać i dopiero jej mama zwróciła jej uwagę, że jak była w szpitalu to minęły 3 dni, a nie lata;-).

Willsonka gratuluję córeczki.

wiecie co dziewczynki, właśńie mi się przypomniało, że chyba zapomniałam wam napisać o moich witaminkach, otóż tutaj w Irlandii ceny sa tak ok20eu za miesięczne opakowanie więc jak pojechałam do Polski to pomyślałam że kupię sobie tam więcej bo zawsze to taniej, okazało się że większość kosztuje ponad 47zł więc mała różnica, wpadł mi w łapki falvit mama ale mieli ostatnie opakowanie. No i jakie było moje zdziwienie kiedy porównałam skład, otóż tuta bardzo duzo się trąbi o uważaniu na wit.A, że jej przedawkowanie może być skutkiem uszkodzenia układu nerwowego u dziecka wiec absolutnie wykluczyć wątróbkę z jadłospisu i część pasztetów, w codziennych posiłkach jest jej tyle że nie potrzeba żadnych dodatkowych suplementów. A w falwicie oczywiście 100% dziennego zapotrzebowania, więc co kraj to inne normy? czy to przez to że my słonka nie mamy? Dziwne. Tak samo z dzienną normą kwasu foliowego-tu we wszystkich witaminach przyjmują 400mmmg a w Polsce połowę tej dawki. Hmmm dziwne prawda, no i które teraz warto stosować?

reklama
Olivca ja biorę prenatal classic i tam mam w składzie napisane ile procent dziennego zapotrzebowania. W zależnosci od diety wchłaniają się witaminki i te które są niezbędne mam ponad dzienne zapotrzebowanie, a te potencjalnie "niebezpieczne" dla dzidzi i występujące w normalnej diecie w większej ilości są poniżej zapotrzebowania dziennego. Biorę te witaminki od jakiegoś miesiąca i nie tyję po nich a jutro idę zrobić badania krwi przed piatkową wizytą to się okaże wszystko:tak:
Życzę spokojnej nocki i słonecznego poranka wszystkim. Zmykam spać bo muszę być dosyć szybko w laboratorium coby z pustym żołądkiem nie czekać zbyt długo bo padnę. Ostatnio coś mi się kręci często w głowie jak nie zjem śniadania:sorry2: Mhm.... chyba jestem w ciaży:confused:
Buziaczki i słodkich snów:-)

Do góry