reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Beatko - sliczne imie wybraliście dla córci . Nie wiem, czy nie zauwazyłam wczesniej , czy dopiero teraz napisałaś Roxanka :tak::tak::tak:
Ja to sie boje, żeby Lenka sie nie wdała w mamusie. Bo jak przypomne sobie swoje imprezki, to na pewno jej na nocne eskapady nie puszcze!!!

stopi69 milutko mi że imię małego terrorysty Ci się podoba :-):-):-) mieliśmy dylemat między Zuzią, a Roxanką ale został szybko rozstrzygnięty ;-) Zuzie są takie delikatniutkie jak aniołki, a po nas raczej to mały zamachowiec będzie (tata motocyklista, mama kocha terenówki i błocko) więc Roxanka później Roxi będzie odpowiedniejsze dla dzidzi żyjącej z dwoma wariatami i dwoma buldogami :-):-):-) Co do wdawania się w mamusię ;-) chm... jak by to powiedzieć ... jak ja bym była moją mamą a Roxanka mną to chyba bym ją musiała ukatrupić (oczywiście w przenośni) to tylko moją mamę można było podejżewać o tyle cierpliwości i wyrozumiałości dla mojch wybryków ... Dzięki kredytowi zaufania u mojej kochanej BABCI która niedawno odeszła w wieku 13 lat pojechałam na pierwszy koncert i tak już póżniej zostało, ale nigdy jej nie zawiodłam. Słowo dane jej było prawie święte ...
gabiaz pozazdrościć takich smakuśnych snów :-):-):-) wiem o których żelkach mówisz :tak: pychotka :-)
Ostatnio coś mi się kręci często w głowie jak nie zjem śniadania
sorry2.gif
Mhm.... chyba jestem w ciaży
confused.gif
Brawa kobietko tekścik miesiąca :-):-):-)

Sam kobiałeczko kochana wracaj szybciutko do zdrówka razem z córcią !!! Szkoda czasu na chorowanie :-):-):-)

Ostatnia edycja:
reklama
Olivca ja biorę prenatal classic i tam mam w składzie napisane ile procent dziennego zapotrzebowania. W zależnosci od diety wchłaniają się witaminki i te które są niezbędne mam ponad dzienne zapotrzebowanie, a te potencjalnie "niebezpieczne" dla dzidzi i występujące w normalnej diecie w większej ilości są poniżej zapotrzebowania dziennego. Biorę te witaminki od jakiegoś miesiąca i nie tyję po nich a jutro idę zrobić badania krwi przed piatkową wizytą to się okaże wszystko:tak:
Życzę spokojnej nocki i słonecznego poranka wszystkim. Zmykam spać bo muszę być dosyć szybko w laboratorium coby z pustym żołądkiem nie czekać zbyt długo bo padnę. Ostatnio coś mi się kręci często w głowie jak nie zjem śniadania:sorry2: Mhm.... chyba jestem w ciaży:confused:
Buziaczki i słodkich snów:-)
Ja tez biore Prenatal Classic,wczesniej po odstawieniu foliku bralam Prenatal Complex,bo on ma w skladzie imbir i zurawine,ktore ponoc dzialaja na mdlosci.A mdlosci mialam naprawde niewiele,zadnych wymiotow i nie wiem czy to zasluga tego Prenatalu czy tak po prostu:-)A co do badan,to od samego poczatku ciazy mam wrecz wzorowe,ostatnie robilam 3tyg temu i nawet lekarz zdziwiony,ze zadnych odstepstw od normy,wszystko wrecz idealnie.I ja uwazam,ze to nie jest zasluga tego,co jem,bo jem w zasadzie wszystko,na co tylko mam ochote(oczywiscie w jakis granicach zdrowego rozsadku),witaminki tez na pewno robia swoje

No to moze tylko na ten folik nieszczęsny wpadłam, dobrze że z tymi co bierzecie wszystko w orządku no i uspokoiłyście mnie troszkę, ufff ile jeszcze podobnych stresów nas czeka? Ale dzisiaj już można spokojnie spać. Więc kolorowych snów i miłego buszowania dla maleństw hihihi
One ponoć mogą buszować w nocy bo wreszcie mamusie nie mają tyle zapotrzebowania na tlen co w dzień więc czas aby dzidzia się dotleniła a co za tym idzie pobrykała:)

Dzień dobry poniedziałkowo :]

Ja tez biore prenatal, sa w przystepnej cenie i maja dobry sklad , do 19 tygodnia bralam jeszcze dodatkowo kwas foliowy, ktory zreszta bralam 3 miesiace przed ciaza ! wyniki tez mam oki

Ostatnia edycja:
Hej Babki!
A ja zaraz uciekam z Emi na jakiś spacer, może zakupy, słoneczko nieśmiało wygląda zza chmurki, a ja mam wolne, nie zamierzam przesiedzieć w domu. :tak:
mloda póki co zapatrzona w bajki, więc mam czas postudiować trochę BB

Hej, my dalej w domu. Na 16 idę do lekarza, bez wspomagaczy raczej się nie wyleczę.

Beata wiem, że na chorowanie szkoda czasu, ale co począć;-).

Witam :) U mnie ciezkie chmurki zaslonily wszystko i tak ma zostac przez caly tydzien... Ehh a slonka mielismy tylko troszke w sobote. Na dodatek wlaczyl mi sie system snu zimowego, wczoraj ucielam sobie 2 drzemki a i tak cala nocke przespalam jak zabita :tak:

Sam duzo zdrowka
Lorien milego spacerku

A wszystkim milego dnia :-)

Witam sie poniedzialkowo :-)
U mnie po wczorajszym przeplatancu pogodan calkiem fajna. Wczoraj to co chwila deszcz, a dzisiaj to jak narazie widze sloneczko. Zapowiada sie ladny dzionek i takiego Wam zycze. Buziam :-):tak:

dzień dobry, kochane to jak u was tak ładnie się robi to zlitujcie się nade mną i pomyślcie że to co wczoraj było to tutaj u mnie średnio z 300dni w roku:tak: To może jakas zrzutka na wiaderko słoneczka do irlandii?:-)
Miłego dna i korzystajcie z pogody, dzidzia będzie się cieszyć bo przez słonko więcej endorfinek od razu:happy:.

reklama
Witam sie po weekendowo :-)
Ja tez biore prenatal classic, ale nie codziennie i tez mam dobre wyniki :-) wiec chyba niezle sa te witaminki.
Beatka Roxanka to sliczne imie, gratuluje wyboru :-)

Do góry