reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Witam :]
dzis jestem u mojejmamuni no i robi mi wąłsnie krzywa cukrowa, pierwszy wynik na czczo 80 wiec zoabcyzmy jak bedzie za godiznke :]

pozatym czuje sie juz lepiej i wmawaiam sobie ze lekarz sie pomylil diagnozowując .

reklama
Cześć ja na chwilkę
Zdróweczka dla wszystkich chorowitek!
Agoranka super że mała w domu, mam nadzieję,że teraz już będzie tylko lepiej
MamusiuM a ja właśnie kocham te 3 godziny u fryzjera, odpoczywam strasznie od dziecka od męża:-) tylko teraz troszkę niewygodnie się siedzi tyle czasu;-)
Zmykam pakować torbę bo jutro wyjazd do siostry doo Stolicy :-)

witam sie i ja w ten paskudny dzien. Boze jak chce slonca...:-)
Sam Anika zdrówka dla dzieciaczków...
Agorana dobrze ze rodzinka juz w komplecie w domku.
ja dzis zmykam na urodziny chrzesnicy, choc strasznie mi sie nie chce, lenia mam strasznego ostatnio i do tego jakis podly nastroj...
buziaczki

Witam witam:-)

Anika i Sam zdrowka zdrowka i jeszcze raz zdrówka dla Was i Waszych pociech

Juluszka jakbys mnie opisała:-) u mnie też anemia, niskie cisnienie, non stop twardniejący brzuch i te kłucia pod żebrem:szok: te klucia to podobno zgaga, więc u mnie od wczoraj ranigast w użyciu, poza tym dzidziuś cisnie na jelitkai inne narządy, a jeżeli chodzi o twardniejacy brzuch to moja ginka się zaniepokoiła, i to mocno, z tym że na razie badań nie moge porobic ze względu na grzybka ktory mi sie przypalętał:-( ale z szyjką macicy wszystko ok, więc powiedziala żeby nie panikować, a jakby się coś dzialo to do szpitala, no i nospa oczywiście na rozkurczenie:tak:

Mamusiu M
dołaczam się do ciebie, bo dzis też mam fryzjera:-) w końcu będę wyglądać jak ludź:-D

no tyle dziś będzie odpięknionych lipcóweczek, że liczę na zdjęcia po "tuningu" :-)
ja wprawdzie do fryzjera na razie nie idę ale mam już pomysł na kolejną metamorfozę, ja to za długo nie wytrzymam w jednej fryzurze :-D

monia przygotuj się mentalnie więc, jako mieszkająca z teściową (choć na szczęście mieszkania mamy oddzielone) wiem że trzeba się uzbroić w cierpliwość :-)choć może wcale nie będzie tak źle jak myślisz :-)
dosiu czasem jak się nie ma ochoty wyjść, potem się okazuje że było super fajnie :tak:
mamusia ja wręcz przeciwnie, mogłabym mieszkać w salonie hehe zresztą dążę do tego żeby pracować w takim właśnie miejscu :-)

Ja tez bardzo lubie kiedy ktos sie mna zajmuje :-D Dlatego uwielbiam wszelkie panie fryzjerki, kosmetyczki, masazystki... Najcudowniejszym wspomnieniem jest weekend w Spa w Nałeczowie, gdzie mialam okazje byc kilka lat temu. Musze to powtorzyc po porodzie... tylko czy wtedy znajde czas?

witam mamuski...ja właśnie wróciłam z kolejnego testu obciążenia glukozą tym razem 70. Oczy mi z orbit wychodziły jak to piłam a potem dwie godziny męczarni, żeby nie wróciło ta sama drogą. We wtorek jade do lekarza więc do wtorku nic nie będę wiedziała. Od jutra ostra dieta i 6 razy dziennie pomiar cukru a juz mnie palce bola od kłucia.
Kasiurek- czyśbys tez miała problem z cukrem?...ja mam koszmarny po 50 glukozy 234!...najdziwnieszje jest to, że ja nie mam żadnych objawów cukrzycowych, może poza tym że spac mi sie che, ale zawsze tak miałam i zwalałam na karb niskiego cisnienia. Mój M stwierdził, ze ja to wogóle jakis ewenement medyczny jestem i powinni mnie brac do doświadczeń.
Argorna- ciesze sie, że mała w domku. Zawsze teiwrdziłam, że w domu człowiek szybciej zdrowieje:)
dzięki wszystkim za słowa otuchy...ja tez mam nadzieje, że będzie dobrze..musze tylko to wszystko przetrawić.

Dzięki za życzenia zdrówka dla mnie i małej. Dzisiaj córka doprowadza mnie do szału. Złośliwa się jakaś zrobiła przy tej chorobie. Normalnie robi mi na złość. Przed chwilą chciałam jej posmarować kremem zajd to mi zwiała:angry:.

Juluszka słyszałam coś wczoraj w wiadomościach, że 7% vat na pieluchy jest niezgodny z przepisami unijnymi i że się do nas o to czepiają. Tyle co mi wpadło w ucho, szczegółów nie znam, ale opcja zwiększenia vat-u istnieje. Rzeczywiście może warto coś poszukać na ten temat i się trochę opkupić w razie czego.

Fela trzymam kciuki za wyniki.

reklama
Znalazłam taką wzmiankę. W sumie nie wiadomo kiedy sprawa się rozstrzygnie.

Komisja Europejska jest gotowa wszcząć postępowanie przeciwko Polsce w sprawie utrzymywanej niezgodnie z prawem unijnym obniżonej, 7-procentowej stawki podatku VAT na pieluchy dziecięce. Decyzja ma zapaść w przyszłą środę - poinformowała we wtorek PAP rzeczniczka KE Maria Asimakopulu.

Decyzja miała zapaść już na wtorkowym posiedzeniu KE w Strasburgu, ale została przesunięta z powodów proceduralnych.

KE jest zdania, że Polska nielegalnie stosuje obniżony, 7- procentowy VAT na pieluchy dziecięce i powinna objąć ten produkt stawką podstawową podatku, wynoszącą w Polsce 22 proc.

Polska argumentuje, że zgodnie z prawem unijnym, preferencyjna, obniżona stawka VAT może być stosowana na wybrane grupy towarów, w tym. na artykuły medyczne i za takie uznaje pieluszki. Komisja jest innego zdania.

"Pieluchy dla dzieci to nie są artykuły medyczne - podkreśliła w rozmowie z PAP Asimakopulu. - Dlatego nie mogą stać się wyjątkiem w unijnych przepisach o standardowej stawce podatku VAT".

KE zgadza się na 7-procentowy VAT jedynie w przypadku pieluch dla osób dorosłych. Są one używane m.in. przez osoby starsze mające problemy z kontrolowaniem czynności fizjologicznych.

Problem pieluch dziecięcych dotyczy także Czech, Węgier, Malty i Portugalii. W przyszłym tygodniu KE wyśle do Polski i pozostałej czwórki listy, w których zwróci uwagę na problem i "wezwie do usunięcia uchybienia". Kraje będą mieć dwa miesiące na odpowiedź. Jeśli KE uzna wyjaśnienia za niewystarczające, wyśle kolejne listy, a potem będzie mogła skierować sprawę do Trybunału Sprawiedliwości UE w Luksemburgu.

Do góry