reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Witam :]
dzis jestem u mojejmamuni no i robi mi wąłsnie krzywa cukrowa, pierwszy wynik na czczo 80 wiec zoabcyzmy jak bedzie za godiznke :]

pozatym czuje sie juz lepiej i wmawaiam sobie ze lekarz sie pomylil diagnozowując .

reklama
Cześć ja na chwilkę
Zdróweczka dla wszystkich chorowitek!
Agoranka super że mała w domu, mam nadzieję,że teraz już będzie tylko lepiej
MamusiuM a ja właśnie kocham te 3 godziny u fryzjera, odpoczywam strasznie od dziecka od męża:-) tylko teraz troszkę niewygodnie się siedzi tyle czasu;-)
Zmykam pakować torbę bo jutro wyjazd do siostry doo Stolicy :-)

witam sie i ja w ten paskudny dzien. Boze jak chce slonca...:-)
Sam Anika zdrówka dla dzieciaczków...
Agorana dobrze ze rodzinka juz w komplecie w domku.
ja dzis zmykam na urodziny chrzesnicy, choc strasznie mi sie nie chce, lenia mam strasznego ostatnio i do tego jakis podly nastroj...
buziaczki

Witam witam:-)

Anika i Sam zdrowka zdrowka i jeszcze raz zdrówka dla Was i Waszych pociech

Juluszka jakbys mnie opisała:-) u mnie też anemia, niskie cisnienie, non stop twardniejący brzuch i te kłucia pod żebrem:szok: te klucia to podobno zgaga, więc u mnie od wczoraj ranigast w użyciu, poza tym dzidziuś cisnie na jelitkai inne narządy, a jeżeli chodzi o twardniejacy brzuch to moja ginka się zaniepokoiła, i to mocno, z tym że na razie badań nie moge porobic ze względu na grzybka ktory mi sie przypalętał:-( ale z szyjką macicy wszystko ok, więc powiedziala żeby nie panikować, a jakby się coś dzialo to do szpitala, no i nospa oczywiście na rozkurczenie:tak:

Mamusiu M
dołaczam się do ciebie, bo dzis też mam fryzjera:-) w końcu będę wyglądać jak ludź:-D

no tyle dziś będzie odpięknionych lipcóweczek, że liczę na zdjęcia po "tuningu" :-)
ja wprawdzie do fryzjera na razie nie idę ale mam już pomysł na kolejną metamorfozę, ja to za długo nie wytrzymam w jednej fryzurze :-D

monia przygotuj się mentalnie więc, jako mieszkająca z teściową (choć na szczęście mieszkania mamy oddzielone) wiem że trzeba się uzbroić w cierpliwość :-)choć może wcale nie będzie tak źle jak myślisz :-)
dosiu czasem jak się nie ma ochoty wyjść, potem się okazuje że było super fajnie :tak:
mamusia ja wręcz przeciwnie, mogłabym mieszkać w salonie hehe zresztą dążę do tego żeby pracować w takim właśnie miejscu :-)

Ja tez bardzo lubie kiedy ktos sie mna zajmuje :-D Dlatego uwielbiam wszelkie panie fryzjerki, kosmetyczki, masazystki... Najcudowniejszym wspomnieniem jest weekend w Spa w Nałeczowie, gdzie mialam okazje byc kilka lat temu. Musze to powtorzyc po porodzie... tylko czy wtedy znajde czas?

witam mamuski...ja właśnie wróciłam z kolejnego testu obciążenia glukozą tym razem 70. Oczy mi z orbit wychodziły jak to piłam a potem dwie godziny męczarni, żeby nie wróciło ta sama drogą. We wtorek jade do lekarza więc do wtorku nic nie będę wiedziała. Od jutra ostra dieta i 6 razy dziennie pomiar cukru a juz mnie palce bola od kłucia.
Kasiurek- czyśbys tez miała problem z cukrem?...ja mam koszmarny po 50 glukozy 234!...najdziwnieszje jest to, że ja nie mam żadnych objawów cukrzycowych, może poza tym że spac mi sie che, ale zawsze tak miałam i zwalałam na karb niskiego cisnienia. Mój M stwierdził, ze ja to wogóle jakis ewenement medyczny jestem i powinni mnie brac do doświadczeń.
Argorna- ciesze sie, że mała w domku. Zawsze teiwrdziłam, że w domu człowiek szybciej zdrowieje:)
dzięki wszystkim za słowa otuchy...ja tez mam nadzieje, że będzie dobrze..musze tylko to wszystko przetrawić.

Dzięki za życzenia zdrówka dla mnie i małej. Dzisiaj córka doprowadza mnie do szału. Złośliwa się jakaś zrobiła przy tej chorobie. Normalnie robi mi na złość. Przed chwilą chciałam jej posmarować kremem zajd to mi zwiała:angry:.

Juluszka słyszałam coś wczoraj w wiadomościach, że 7% vat na pieluchy jest niezgodny z przepisami unijnymi i że się do nas o to czepiają. Tyle co mi wpadło w ucho, szczegółów nie znam, ale opcja zwiększenia vat-u istnieje. Rzeczywiście może warto coś poszukać na ten temat i się trochę opkupić w razie czego.

Fela trzymam kciuki za wyniki.

reklama
Znalazłam taką wzmiankę. W sumie nie wiadomo kiedy sprawa się rozstrzygnie.

Komisja Europejska jest gotowa wszcząć postępowanie przeciwko Polsce w sprawie utrzymywanej niezgodnie z prawem unijnym obniżonej, 7-procentowej stawki podatku VAT na pieluchy dziecięce. Decyzja ma zapaść w przyszłą środę - poinformowała we wtorek PAP rzeczniczka KE Maria Asimakopulu.

Decyzja miała zapaść już na wtorkowym posiedzeniu KE w Strasburgu, ale została przesunięta z powodów proceduralnych.

KE jest zdania, że Polska nielegalnie stosuje obniżony, 7- procentowy VAT na pieluchy dziecięce i powinna objąć ten produkt stawką podstawową podatku, wynoszącą w Polsce 22 proc.

Polska argumentuje, że zgodnie z prawem unijnym, preferencyjna, obniżona stawka VAT może być stosowana na wybrane grupy towarów, w tym. na artykuły medyczne i za takie uznaje pieluszki. Komisja jest innego zdania.

"Pieluchy dla dzieci to nie są artykuły medyczne - podkreśliła w rozmowie z PAP Asimakopulu. - Dlatego nie mogą stać się wyjątkiem w unijnych przepisach o standardowej stawce podatku VAT".

KE zgadza się na 7-procentowy VAT jedynie w przypadku pieluch dla osób dorosłych. Są one używane m.in. przez osoby starsze mające problemy z kontrolowaniem czynności fizjologicznych.

Problem pieluch dziecięcych dotyczy także Czech, Węgier, Malty i Portugalii. W przyszłym tygodniu KE wyśle do Polski i pozostałej czwórki listy, w których zwróci uwagę na problem i "wezwie do usunięcia uchybienia". Kraje będą mieć dwa miesiące na odpowiedź. Jeśli KE uzna wyjaśnienia za niewystarczające, wyśle kolejne listy, a potem będzie mogła skierować sprawę do Trybunału Sprawiedliwości UE w Luksemburgu.

Do góry