reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

reklama
O właśnie! ;-) Dobrze powiedziane, nie obrzezać się, hihih. :-):-):-)

Wiesz jak powinno być:
W tym okresie nie powinno się ograniczać tylko do trzech posiłków na dobę. Powiedzenie jeść za dwoje oznacza ni mniej ni więcej jak spożywanie mniej obfitych posiłków ale za to 5 - 6 razy na dobę.:tak:

Zapożyczone z netu, dieta w 2 połowie ciąży:

• pełnoziarniste pieczywo, makaron i brązowy ryż, które są źródłem węglowodanów. Produkty te dostarczają energii, witamin, składników mineralnych, a także błonnika;

• świeże owoce i warzywa, które również są bogatym źródłem witamin, minerałów i błonnika

• mięso, ryby, jaja, orzechy, rośliny strączkowe, mleko i jego przetwory. Dostarczają nie tylko białka, ale także żelaza i wapnia;

• tłuszcze roślinne (oliwa, olej), najlepiej w postaci dodatku do sałatek.

Ogranicz spożywanie tłuszczów zwierzęcych i słodyczy. Nadmiar produktów zawierających tłuszcze i cukier sprzyja powstawaniu nadwagi.

Szczególną uwagę trzeba też zwrócić na witaminy i składniki mineralne. Należą do nich przede wszystkim: żelazo, wapń i witamina C.

Pozna porą witam się i ja. Znow przestawił się mój zegar biologiczny- tz wrocił do normy – spanie do 10 - 11 i długie siedzenie w nocy J Znacznie lepiej tak funkcjonuje, niż wstawanie o 8 rano do pracy i saie już o 21-22.

Cały dzień spędziłam po za domem . Byłam u koleżanki, co urodziła 2 msc temu sliczną, dużą!!! córcie.. A ona taka drobna kobitka i taki duzy bobas!!
Potem , ah rzy okazji bycia na drugim końcu Warszawy zajechałam do fajnej taniej odzieży. No i obkupiłam Lenke – 28 ciuszków hehe Na szczescie na różny wiek, ale za to same dobre firmy i w bardzo dobrym stanie. Wiem, ze musze przystopowac z zakupami dla niej, bo zaraz dostane kolosalny rachunek za ogrzewanie gazem. Ale nie umiem się powstrzymać !!!!! Wszystko dla niej!!!

Sam - duzo, duzo zdrówka dla córeczki!!!!

NataliaSe - zdrowiej szybciutko!!!

juluszka - odpoczywaj, odpoczywaj. Trzeba docieniac uroki L4 , to taka jedyna, niepowtarzalna okazja dodatkowego płatnego urlopu :-):-):-)

Impresja Wiosenna - gratuluje córci!!! Doganiamy już lipcowych chłopców :-):-)

fela_76 – gratulacje chłopaczka !!!! Mi krzyknęli przez tel. za takie dokładne usg 250zl. Taka cena niestety jest!!!

monia1021 – moja mama jak była z moja siostra w ciazy to do 4msc!! Nie wiedziała, ze jest w ciąży. Normalnie maila miesiączkę, zero tycia i zero mdłości. A jak jej zaczeły się mdłości i wymioty pod koniec 5 msc , to do konca ciąży je miała !!! Raczej Cie ie pocieszyłam, ale glowa do gory. Kazda z nas inaczej przezywa i odczuwa ciążę. Ja zdychałam na początku heehhe

Nathi - witaj !!

agnieszka...24 - to zalezy jak liczone sa miesiące wg. kalendarza księżycowego (pelne 4 tyg) czy tak jak ma mieciac ponad 4tyg . I wg. tego drugiego kalendarza 6msc zaczyna się w 22,5tyg. A wg. księżycowego – 21 tydz. to już 6 msc.

AAA a kiedy ja obrączki się doczekam!!!:confused::confused::confused::confused::confused: Chyba dlugo jeszcze będę panna , a teraz panna z corcią heheh

EMamusiu ja w życiu nie zjadłam tyle słodyczy co teraz podczas ciąży a przecież nosze synusia pod serduszkiem:szok::-D:-D:-D
Który daje mi ostatnio zresztą niezłe popalić:tak::tak:
Nio podobno na chlopaka to slodkie, ale mnie cos cala ciaze na kwasne slodkie i slone naraz :-D:rofl2: hehe:tak::-) a tez na 80% chlopak :D:D
Pojade do Polski na usg 4D to sie dowiem na bank :-p

Heh... ja tak pozno bo mnie synus skopal:sorry2:, Narzeczony obudzil wchodzac zimnym cielskiem do lozka:wściekła/y:, nio i znowu mam pospane na nastepne 30, 40 minut, wiec buszuje po kuchni....kanapeczki :tak::-):-D!!!
Milej Nocki Moje Panie :-)

Witam Piekne Panie,
dzis w Dublinie pogoda okropna!!:crazy: ale dla mnie to i tak czas pakowania bo jutro jadę do Polski na prawie miesiac:-D wiec niewiem jak bedzie z moim dostępem do sieci w tym czasie ale postaram sie cos skrobnąć do Was Laseczki :):tak:
a Tymaczasem dzis zycze milego dzionka :blink:

dzień dobry

U mnie pogoda nie śliczna tylko deszczowa od rana, jak będzie tak siopało to ja zwariuję w domu z niewyżytym 2 latkiem :-D

Stopi gratuluję zakupów, ja nie mam ani jednej rzeczy dla dzidzi choć już mnie kuszą zakupy to powstrzymuje mnie sprawca-dawca (jemu do zakupów nigdy nie spieszno) no i 17-go marca USG to się może płeć ujawni :-)
Edytko ja mam teraz zupełnie inne smaki niż w ciąży z Tymkiem, ale to i tak reguły nie ma - co ma być to będzie ;-)

reklama
cześć lipcóweczki kochane!!!:-)
wszystkim rodzicom, którzy znają od wczoraj płeć dziecka gratuluję z całego serducha. :-)Oczywiście zawsze podczas porodu może być niespodzianka, ale ufajmy,że lekarz sie nie myli i możemy pod płeć dziecka kompletować wyprawkę i meblować pokoiki.
Ja niestety nie mam tej wygody i dzidzia będzie skazana na jeden pokój z rodzicami, ale ten Stasiowy kącik można i tak urządzić w sposób dziecięcy co nie???;-)

Iwon3004 ma racje co do odzywiania, moja Pani doktor też mi radziła odżywiać sie własnie w ten sposób. :tak:

Stopi69 dzięki za te słowa, bo mówiąc szczerze cały czas miałam wątpliwości czy dobrze robie,że siedze w domu zamiast iśc do roboty:zawstydzona/y:, ale kilka osób juz mi powiedziało,że mam teraz ostatnią niepowtarzalną okazję poodpoczywać bez konsekwencji finansowych. Więc od dzis ciesze sie :-Dtym zwolnieniem i odpoczywam, szczeólnie ,że dzis rano miałam jakieś lekkie skurcze:szok:

Pogoda u nas też beeeee:crazy:

miłego dzionka:-)

Do góry