reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
O właśnie! ;-) Dobrze powiedziane, nie obrzezać się, hihih. :-):-):-)

Wiesz jak powinno być:
W tym okresie nie powinno się ograniczać tylko do trzech posiłków na dobę. Powiedzenie jeść za dwoje oznacza ni mniej ni więcej jak spożywanie mniej obfitych posiłków ale za to 5 - 6 razy na dobę.:tak:

Zapożyczone z netu, dieta w 2 połowie ciąży:

• pełnoziarniste pieczywo, makaron i brązowy ryż, które są źródłem węglowodanów. Produkty te dostarczają energii, witamin, składników mineralnych, a także błonnika;

• świeże owoce i warzywa, które również są bogatym źródłem witamin, minerałów i błonnika

• mięso, ryby, jaja, orzechy, rośliny strączkowe, mleko i jego przetwory. Dostarczają nie tylko białka, ale także żelaza i wapnia;

• tłuszcze roślinne (oliwa, olej), najlepiej w postaci dodatku do sałatek.

Ogranicz spożywanie tłuszczów zwierzęcych i słodyczy. Nadmiar produktów zawierających tłuszcze i cukier sprzyja powstawaniu nadwagi.

Szczególną uwagę trzeba też zwrócić na witaminy i składniki mineralne. Należą do nich przede wszystkim: żelazo, wapń i witamina C.

Pozna porą witam się i ja. Znow przestawił się mój zegar biologiczny- tz wrocił do normy – spanie do 10 - 11 i długie siedzenie w nocy J Znacznie lepiej tak funkcjonuje, niż wstawanie o 8 rano do pracy i saie już o 21-22.

Cały dzień spędziłam po za domem . Byłam u koleżanki, co urodziła 2 msc temu sliczną, dużą!!! córcie.. A ona taka drobna kobitka i taki duzy bobas!!
Potem , ah rzy okazji bycia na drugim końcu Warszawy zajechałam do fajnej taniej odzieży. No i obkupiłam Lenke – 28 ciuszków hehe Na szczescie na różny wiek, ale za to same dobre firmy i w bardzo dobrym stanie. Wiem, ze musze przystopowac z zakupami dla niej, bo zaraz dostane kolosalny rachunek za ogrzewanie gazem. Ale nie umiem się powstrzymać !!!!! Wszystko dla niej!!!

Sam - duzo, duzo zdrówka dla córeczki!!!!

NataliaSe - zdrowiej szybciutko!!!

juluszka - odpoczywaj, odpoczywaj. Trzeba docieniac uroki L4 , to taka jedyna, niepowtarzalna okazja dodatkowego płatnego urlopu :-):-):-)

Impresja Wiosenna - gratuluje córci!!! Doganiamy już lipcowych chłopców :-):-)

fela_76 – gratulacje chłopaczka !!!! Mi krzyknęli przez tel. za takie dokładne usg 250zl. Taka cena niestety jest!!!

monia1021 – moja mama jak była z moja siostra w ciazy to do 4msc!! Nie wiedziała, ze jest w ciąży. Normalnie maila miesiączkę, zero tycia i zero mdłości. A jak jej zaczeły się mdłości i wymioty pod koniec 5 msc , to do konca ciąży je miała !!! Raczej Cie ie pocieszyłam, ale glowa do gory. Kazda z nas inaczej przezywa i odczuwa ciążę. Ja zdychałam na początku heehhe

Nathi - witaj !!

agnieszka...24 - to zalezy jak liczone sa miesiące wg. kalendarza księżycowego (pelne 4 tyg) czy tak jak ma mieciac ponad 4tyg . I wg. tego drugiego kalendarza 6msc zaczyna się w 22,5tyg. A wg. księżycowego – 21 tydz. to już 6 msc.

AAA a kiedy ja obrączki się doczekam!!!:confused::confused::confused::confused::confused: Chyba dlugo jeszcze będę panna , a teraz panna z corcią heheh

EMamusiu ja w życiu nie zjadłam tyle słodyczy co teraz podczas ciąży a przecież nosze synusia pod serduszkiem:szok::-D:-D:-D
Który daje mi ostatnio zresztą niezłe popalić:tak::tak:
Nio podobno na chlopaka to slodkie, ale mnie cos cala ciaze na kwasne slodkie i slone naraz :-D:rofl2: hehe:tak::-) a tez na 80% chlopak :D:D
Pojade do Polski na usg 4D to sie dowiem na bank :-p

Heh... ja tak pozno bo mnie synus skopal:sorry2:, Narzeczony obudzil wchodzac zimnym cielskiem do lozka:wściekła/y:, nio i znowu mam pospane na nastepne 30, 40 minut, wiec buszuje po kuchni....kanapeczki :tak::-):-D!!!
Milej Nocki Moje Panie :-)

Witam Piekne Panie,
dzis w Dublinie pogoda okropna!!:crazy: ale dla mnie to i tak czas pakowania bo jutro jadę do Polski na prawie miesiac:-D wiec niewiem jak bedzie z moim dostępem do sieci w tym czasie ale postaram sie cos skrobnąć do Was Laseczki :):tak:
a Tymaczasem dzis zycze milego dzionka :blink:

dzień dobry

U mnie pogoda nie śliczna tylko deszczowa od rana, jak będzie tak siopało to ja zwariuję w domu z niewyżytym 2 latkiem :-D

Stopi gratuluję zakupów, ja nie mam ani jednej rzeczy dla dzidzi choć już mnie kuszą zakupy to powstrzymuje mnie sprawca-dawca (jemu do zakupów nigdy nie spieszno) no i 17-go marca USG to się może płeć ujawni :-)
Edytko ja mam teraz zupełnie inne smaki niż w ciąży z Tymkiem, ale to i tak reguły nie ma - co ma być to będzie ;-)

reklama
cześć lipcóweczki kochane!!!:-)
wszystkim rodzicom, którzy znają od wczoraj płeć dziecka gratuluję z całego serducha. :-)Oczywiście zawsze podczas porodu może być niespodzianka, ale ufajmy,że lekarz sie nie myli i możemy pod płeć dziecka kompletować wyprawkę i meblować pokoiki.
Ja niestety nie mam tej wygody i dzidzia będzie skazana na jeden pokój z rodzicami, ale ten Stasiowy kącik można i tak urządzić w sposób dziecięcy co nie???;-)

Iwon3004 ma racje co do odzywiania, moja Pani doktor też mi radziła odżywiać sie własnie w ten sposób. :tak:

Stopi69 dzięki za te słowa, bo mówiąc szczerze cały czas miałam wątpliwości czy dobrze robie,że siedze w domu zamiast iśc do roboty:zawstydzona/y:, ale kilka osób juz mi powiedziało,że mam teraz ostatnią niepowtarzalną okazję poodpoczywać bez konsekwencji finansowych. Więc od dzis ciesze sie :-Dtym zwolnieniem i odpoczywam, szczeólnie ,że dzis rano miałam jakieś lekkie skurcze:szok:

Pogoda u nas też beeeee:crazy:

miłego dzionka:-)

Do góry