reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Hej kobitki witam się w niedzielny wieczór.
Widzę, że temat ciuszków przebija:-) Ja mam szczęście bo moja sister urodziła w grudniu i przejmę od niej co nieco. A ona część podostawała nowych, część używanych a część się kupiło więc jest w czym wybierać:tak:I ja na razie nie kupuję nic z ciuszków. Poza tym moje dziecię jeszcze nie ujawniło jakiej płci jest:-:)-( więc jeszcze się troszku wstrzymam. Co do ruchów to wciąż i nadal nie czuję nic szczególnego.... na razie sobie tłumaczę,że jeszcze zdążę poczuć, ale czasami łapię się na myślach czy aby wszystko ok w brzuchu. Ale powoli zaczyna się okraglejszy robić więc dziecię rośnie . A wizyta dopiero 20 a USG 27.... Poczekam i zobaczę. W sumie wytrwa lość powinna zostać wynagrodzona;-)
Pozdrawiam serdecznie i zmykam nadrobić pozostałe wątki...:tak:

reklama
No i ja się żegnam już. Trzeba spać bo jutro z rana do pracy.
Mam nadzieję,że jutro dzień będzie równie przyjemny i słoneczny. Tylko moje kochane Słoneczko( moja siostrzenica 11 tyg.) pojedzie z rodzicami do domu:-(
Zobaczymy się dopiero na święta pewnie.... Ale czas szybciutko leci a w lipcu będzie już własny szkrabik:-D:-D:-D
Slodkich snów mamusie&dzidziusie!!!:tak:

Witam poniedziałkowo :tak:;-)

Ja też dzisiaj nabyłam kilka sukienusiek:tak: Śliczniaste bardzo:-)Dziewczyny mam pytanko do Was:sorry2: Jak częśto czujecie ruchy Waszych maluszków?? Czy to jest co jakiś czas czy może raz dziennie???
Ja też chce już wiedzieć i kupować sukieneczki :-p
sylwia co ja do swoich ruchów to ja bardzo często czuję chyba jakieś aktywne te moje dziecko z 4 -5 razy dziennie to na pewno rano wieczorem i prawie zawsze po jedzeniu :tak:
.

Cześc Dziewczyny! Obroniłam się.... na 5 :-) hurrrrrrraaaaaa!!!!!
Gratulu :tak:;-):tak:
Bo te ciuszki z ciucholandów zazwyczaj są firmowe przynajmniej w większości przypadków. Ja mojej siostrze dużo rzeczy kupowałam i na prawdę jest z nich zadowolona także ja pewnie tez będę buszować, bo na prawdę warto.
ja zadowolona ogółem jestem z tych z ciucholandu bo te teraz to większość z h&m a takie śliczngo pajacyka mama kupiłą biał cudo ;-)

Zgrzeszyłam, zrobiłam na kolację domowe hot-dogi i wciągnęłam dwa, teraz czuję że spuchnę i nie będę mogła się ruszać :-D
Jak to przeczytałam to chyba na śniadanie sobie zrobie :tak:

Ja idę na dietę od jutra. Serio będę jeść tylko wtedy jak będę głodna. Zakupię sobie suszone owoce, żeby nie jeść słodyczy. Serio wiem, ze przytyłam gdzieś 1,5 kg od początku ciąży ale muszę się ogarnąć, muszę bo koza u ginekologa pode mną się zarwie.
A gdybym miała jeśc kiedy jestem głogna to w buzi bym musiała zawse coś mieć :zawstydzona/y::-p

Ja mam kilka takich zestawów zaznaczonych z allegro. I przy dobrej sposobności od przyszłego tyg. zacznę się dokładniej wgłębiać z zakupowe szaleństwo. I tak ajk mówicie oryginalne, firmowe, słodkie i w ogóle cudne a za nie wielkie pieniądze można kupić.
Ja też mam oko na te zestawy bo się opłaca dać 4 -5 zł za sztukę a większość firm których są ubranka są naprawdę dobre, ale że nie wiem kogo noszę w brzuszku to mało jest zestawów bez podziału na płec a praktycznie ich nie ma ;-):-(
No mi te zestawy się strasznie podobają. Takie cudowności ale te kobitki co licytują
to szaleją, tak podbijają ceny, że czasem chyba chyba serio się nie opłaca choć wiem, że markowe i w ogóle ale zawsze używane więc wiadomo, że mogły by być tańsze. No ale jak się ktoś uprze to pewnie cena nie gra roli.
Ja od 5 dni licytuję książkę i bez skutku zawsze ktoś w ostatniej chwili podbija cennne

Ale po 3 kęsie i małej przegrzebce sałatki widzę czarnego pięknego włosa!!!!!:wściekła/y::angry:Odechciało mi się wszystkiego!!!

Ale wtopili!!! ja bym tam pojechała i narobiła im wstydu! fuuj!!!
To chyba jednak pikuś przy sałatce greckiej którą kiedyś zamówiłam sobie do pracy, wyszedł z niej żywy pająk!!!!!:szok::szok::szok:

my musiałybysmy załozyc wątek z wymianą ubranek, w sensie jak ktoras cos znajdzie fajnego w lupmku obojetnie czy dla dziewczynki czy dla synka to wystawi i wymieni sie z inna :] bo wiadomo ze w lumpkach czasem naprawde ładne rzeczy znalesc mozna:]

chcesz mnie puścić z torbami :-D:-D:-D

Goteczka te firmy są angielskie. Nexta i Mothercare mogę polecic ale Early Days to nie wszystko:baffled: Bodziaki są super ale np.sweterki czy bluzki dla maluchów w wieku mojego Marcela mają dużo za duże rękawy co jest bardzo denerwujące. Ogólnie są ze sklepu PRIMARK w którym wszytsko jest tanie jak barszcz:tak: więc ja mam tego na potęgę:tak:

Prawda!!! Jest jeszcze Georges w Azdzie i ja wolę tam kupować niż na Primarku, chociaż jak są z dobrej bawełny (co czujesz w dotyku) to i z Primarku można kupić

Asia to zapraszam:tak:
Mam dwie kuzynki które przynajmniej raz w roku do nas na shopping przyjeżdżają.
Wyobraźcie sobie, że nawet pampersy tutaj są tańsze niż w PL:szok:
Znowu prawda! :-) ja jestem kilka razy do roku w Anglii i nie ma mowy żebym nie ruszyła na shopping hehe, właściwie 99% wyjazdów było służbowych właśnie na shoppingi ale klient docelowy inny. Zawsze jednak udawało się urwać jeden dzień na prywatne zakupy. Ostatnio musiałam kupić większą walizkę na powrót :-D W październku byliśmy natomiast odziwedzić kuzynkę i chce przed porodem wybrac sie do nich jeszcze raz i tam zakupić wyprawkę dla bejbisia bo ceny są piękne, ubranka piękne i wybór wielki :tak:

Anika_79 z tego co wiem to chyba po 28-30 tyg trzeba miec zaswiadczenie od lekarza ze nie ma przeciw wskazan na lot
A tak po zatym witam wszystkich po weekendzie wypijam kawke i zmykam do miasta rozejrzec sie za materialem na sukienke

reklama
Czesc! Nie wiem co sie stalo - dotychczas mialam suwaczek i nagle on zniknal :baffled: Wydawalo mi sie, ze wstawienie nowego nie sprawi mi klopotu i ... pomylilam sie. Ktory adres trzeba skopiowac: BBcode, HTML, czy ezCode???? Help!!! :unsure:

Do góry