reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

Ja idę na dietę od jutra. Serio będę jeść tylko wtedy jak będę głodna. Zakupię sobie suszone owoce, żeby nie jeść słodyczy. Serio wiem, ze przytyłam gdzieś 1,5 kg od początku ciąży ale muszę się ogarnąć, muszę bo koza u ginekologa pode mną się zarwie.
zartujesz chyba 1,5 ?? to chyba powód do dumy hyht tez bym chciala 1,5 kilo przytyc
Ty bo Ci brzydko powiem!!!! :wściekła/y: Nie pierdziel takich głupot...:wściekła/y:
Jak dojdziesz do mojej wagi to pogadamy:-):-)

Dobrze prawisz :tak:

reklama
witam Was wieczorową porą!
ja dziś najedzona jak mały (albo całkiem spory prosiak) bo obiad dwudaniowy to u nas tylko od święta a dziś rodzicielka tak własnie nas podkarmiła i jeszcze ciasto było... i jak tu nie utyć?

gratuluję świeżo obronionym dwupaczkom!

dzięki dziewuszki za info o piłce bo takową mam i już od jakiegoś czasu powietrze z niej spuszczone, piłka schowana, a widzę, że czas ją odświeżyć. No to jutro małża zagonię do 'nadymania' piłki :tak: - niech się wykaże ;-)

jeżeli chodzi o syropy dozwolone w czasie ciąży to mam dość świeżą wiedzę po mojej ostatniej chorobie - więc jeszcze spokojnie można homeopatyczny STODAL i SYROP PRAWOŚLAZOWY. A jeżeli kaszel jest suchy i są problemy z odksztuszaniem to z całego serca polecam tabletki SINUPRET (bez recepty) - są ziołowe, rozrzedzające hmmm jak to nazwać - no tę 'wydzielinę' oskrzelowo płucną i naprawdę pomagają przy uporczywym kaszlu (z którym ja nie mogłam sobie dać kompletnie rady przez 2 tygodnie) i chwilami autentycznie już się dusiłam nie wiedząc czy mam się trzymać przy kasłaniu za płuca, brzuch czy za oczy które wychodziły mi z orbit.

a jeżeli chodzi o ciuszki to ja też znakomitą większość zgromadziłam w ciucholandach - wyglądające jak nowe body NEXTa czy MOTHERCARE albo EARLY DAYS (czyli chyba dobrych marek) pokupowałam za 1-2 zł i za niewiele więcej nabyłam rampersiki, pajacyki i różne bluzeczki. Zaoszczędzoną kasę wolę wydać na inne rzeczy, które są i będą potrzebne dla maluszka. A takie ciuszki... no cóż... to przecież wiadomo że na jakieś 2 maksymalnie 3 miesiące i ... po ptokach!
to teraz nie wiem czy moge brac DROSETUX on w sumie tez homeopatyczny jest hmmmm

Goteczka te firmy są angielskie. Nexta i Mothercare mogę polecic ale Early Days to nie wszystko:baffled: Bodziaki są super ale np.sweterki czy bluzki dla maluchów w wieku mojego Marcela mają dużo za duże rękawy co jest bardzo denerwujące. Ogólnie są ze sklepu PRIMARK w którym wszytsko jest tanie jak barszcz:tak: więc ja mam tego na potęgę:tak:

Asia to zapraszam:tak:
Mam dwie kuzynki które przynajmniej raz w roku do nas na shopping przyjeżdżają.
Wyobraźcie sobie, że nawet pampersy tutaj są tańsze niż w PL:szok:

Kasiurek no skoro można homeopatyczny STODAL to chyba i DROSETUX spokojnie można!

a wracając do ciuszków to ja na przykład wolę te używane markowe ciuszki niż takie no-name kupowane w byle jakich sklepach czy na bazarkach. Takowe kupowała moja bratowa dla swojej córeczki i jak teraz zaoferował mi brother bym wybrała sobie to co mi pasuje z ciuszków po ich córeczce to ... z ręką na sercu - nie znalazłam tam NIC co by się nadawało. Wszystko jakieś porozciągane, wyblakłe, sprane i ... podziękowałam. Wzięłam jedne spodenki bojówki które jak się okazało były... właśnie kupione w ciuchowni.

Ostatnia edycja:
Ja tak w zeszłym roku szalałam o tej porze w Niemczech. Euro stało licho a ja mojej siostrze zrobiłam taką wyprawkę do małego, że szok. Dosłownie za grosze kupowałam. Ona mi teraz też kupuję ale wiadomo jak jest w Polsce-drożyzna i tyle. Żeby ta Anglia była bliżej?

Ja mam kilka takich zestawów zaznaczonych z allegro. I przy dobrej sposobności od przyszłego tyg. zacznę się dokładniej wgłębiać z zakupowe szaleństwo. I tak ajk mówicie oryginalne, firmowe, słodkie i w ogóle cudne a za nie wielkie pieniądze można kupić.

Musze brata z Irlandii podpytać jak tam u nich z takimi rzeczami?? Ma kilka koleżanek ciążowych i mamusiowych to nie będzie trudno, chyba?:)

reklama
Iwon - wspolczuje tego... wlosa :oo: Mi wczoraj narobilyscie takiego smaka na zapiekanki, ze dzisiejsza kolacja byla wielka zapiekankowa uczta :yes: Moja mala dzidzia wariuje od kilku dni i jestem super szczesliwa :-D, bo w porownaniu do wiekszosci z Was poczulam ruchy dosyc pozno. A na zakupy to chetnie wybralabym sie na Wyspy (mam tam siostre) ale ceny walut sa niezachecajace.

Do góry