reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

IpresjoWiosenna nic mnie nie zabolało wtedy i nic nie poczułam co mogłoby mnie zaniepokoić. Ale niepotrzebnie to zrobiłam bo teraz się zamartwiam i nie wiem czy nie przesadzam....
Teraz troszkę mnie brzuch boli ale to chyba raczej z nerwów:baffled:

A Ty odpoczywaj po imprezce :tak:

reklama
Witaj Olcia :-)
Ja jestem z Gdyni :-) Lucy gdzie mieszkałaś?
calla Ty się tak nie stresuj na pewno nic się nie stało!
Impresja odpoczywaj odpoczywaj :-)

Sylwia, widzisz jaki ten świat mały. Ja mieszkam właśnie we Wrzeszczu...:tak:
Magduśka - ja w Gdyni prawie caaaałe życie, znam ją jak własną kieszeń - podstawówka tam, liceum... Mieszkałam na Wzgórzu i w centrum Centrum - czyli na Świętojańskiej..:tak: A Ty?

Calla, musisz troszkę wyluzować. Przesunięcie kanapy na pewno nie zaszkodziło. Ja zawsze jak łapałam tego typu filmy to mówiłam sobie, że w Afryce murzynki w ciąży noszą po dwójkę dzieci jedno na brzuchu, drugie na pleach plus kubeł wody na głowie i jakoś wszyscy tam żyją...Nasze babki miały po 12 dzieci, gospodarstwa na głowie itd i tez dawały radę. Pomyśl, że np ja będę całą ciążę musiała nosić mojego synka (w tej chwili juz 7,5 kg) i co. I też musi być dobrze. Funkcjonuj z rozsądkiem, ale normalnie. To moja rada. Dzieci są o wiele bardziej silne niż sobie wyobrażamy.
Swoją drogą pomyśl, że ja po tym całym rtg to powinnam teraz siąśc i się załamać kompletnie co będzie jeśli...co jeśli coś się stało, jeśli dziecko będzie będzie chore, czy to moja wina, czy będę się zadręczać..? A wiesz, prawda taka, że raz na kilkadziesiąt ciąż cos się dzieje - powikłania, nie daj Boże utrata dziecka lub jego wada i tak naprawdę nigdy nie wiadomo czy zaszkodziło mu to co zrobiła jego mama, cokolwiek dookoła czy po prostu od "początku" było słabe i uszkodzone. Badania retrospektywne nie mają żadnej wartości w tej materii, bo zawsze doszukuje się domniemanych przyczyn powikłań i przypisuje się to różnym sytuacjom. A jedno z drugim wcale nie musi miec związku..
Także uszy do góry, od milionów lat kobiety rodzą dzieci i jakoś daja radę i to w wiele gorszych niż nasze czasach i warunkach, więc my też damy ;-)
Pozdrawiam.

Ostatnia edycja:
Dzień dobry
calla czy Cię coś zabolało przy lub po przesuwaniu?Nie martw się na zapas i nie uważaj na siebie.
:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Calla bardzo Cię przepraszam, ale chyba dziś faktycznie jestem mega niewyspana po imprezce, oczywiście miało być UWAŻAJ NA SIEBIE! Ale babol wynika z tego ze początkowo miałam napisać nie forsuj się zbytnio:-)

Magduśka - ja w Gdyni prawie caaaałe życie, znam ją jak własną kieszeń - podstawówka tam, liceum... Mieszkałam na Wzgórzu i w centrum Centrum - czyli na Świętojańskiej..:tak: A Ty?
Ja kochana przez 20 lat mieszkałam na Świętojańskiej hehe a odkąd jestem z moim mężusiem (wtedy jeszcze chłopakiem- to na wzgórzu) a potem na Witawie a we wrześniu przeprowadziliśmy się na Chwarzno-Sokółka. hehe kto wie może się znamy

Witam poniedziałkowo z pracy,
widzę że trochę dziewczyn jest z Trójmiasta. Ja mieszkam z mężem w Gdańsku, może kiedyś byśmy się na kawce gdzieś spotkały??:-)
U mnie dalsza walka z mdłościami oraz niezadowoleniem teściów w związku z moją ciążą.
Wczoraj się widzieliśmy pierwszy raz po powiedzeniu im i złośliwościom nie było końca.Nie wiem jak to będzie w święta.
Dzisiaj wizyta u gina, może już będzie serce widać:-)

Hej dziewczyny, ja wczoraj miałam rodzinkę na obiedzie. Obiad przeciągnął się do kolacji i po dniu. A dziś do pracy. Rano dopadły mnie mdłości. Zastosowałam metodę Goteczki, wcisnęłam pół banana i z braku maślanki, trochę jogurtu naturalnego. Teraz zaczyna mi burczeć w brzuchu;-).

Sylwia ja niestety nie mogę zjeść przed wstaniem z łóżka. Muszę nadczo wziąć hormony i dopiero po pół godzinie zjeść śniadanie:dry:.

Lucy współczuję przeżyć. Mnie też dziwi takie podejście lekarza, przecież nerwy też mogą zaszkodzić maluszkowi. Trzymam kciuki za rosnącą betę.

Effcia miłych masz teściów:baffled:. Czemu są niezadowoleni??

Witam nowe dwupaki.

Dzień dobry!

Dziś czuję się jak nowo narodzona :-), dziecko śpi, mogę od rana zająć się troszkę sobą. W tym tygodniu wybieram się do gina, może dzisiaj albo jutro.

Effcia odnalazłam swoje badania z poprzedniej ciąży i pierwsze usg, wtedy ciąża miała 6 tygodni i 6 dni i wynik taki:
wewnątrz pęcherzyka echo płodu CRL: 8,7 mm (6,6hdb)
FHR miarowa około 140 ud/min
Może u Ciebie też już coś będzie widać i słychać.:-)

Cześć Dziewczyny,
Jak zaczął Wam się nowy tydzień?
Ja nie mogę nawet pomyśleć o jedzeniu... ble. A mdłości jak do tej pory nie miewałam :confused:
Dzisiaj idę po pracy do gina. Mam nadzieję, że będzie wszystko ok.
Trzymajcie się cieplutko!!! I uważajcie na Wasze Maluszki :-)

reklama
Do góry