reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

GOTECZKA

Masz racje - na Zelaznej sa za tym, żeby kobiety rodziły naturalnie , aż do bólu!! Chyba, ze słono zapłacisz za poród to wtedy inaczej.
Ponoć Zelazna i Karowa słyną z tego, żeby rodzic naturalnie !! Musza byc najlepsze w rankingu jesli chodzi o porody naturalne hehhe
Ta moja kolezanka jest bardzo zadowolona, ale rodzila do konca bez znieczulenia, bo dala rade i rodzila dosc szybko i ie chciala znieczulenia :-) Ja bym chyba wymiękła !!!
Na Karowej moja koleżankę wymeczyli na maxa , choc miala od lekarza prowadzacego zalecona cesarke!! Dopiero o kilku godzinach jak juz darla sie z bolu dali znieczulenie - dalej katowali naturalnie, a na koncu po kilkunastu godz. zrobili cesarke.
Wiesz co, jak masz z LIMu możliwość porodu na Zelaznej to mysle , że warto tam rodzic. Jak LIM ma podpisana umowe z Zelazna to beda Cie traktowac super.

Naprawde coraz bardziej przekonuje sie, że dojscia w jakikolwiek sposób do szpitala gdzie chce się rodzić są jak najbardziej na korzysc rodzącej.

reklama
AsiuJan - to odważna babka z Ciebie - nie bałaś się jeździć na rowerze? Ja miałam ostatnio pokusę żeby pojeździć w domu na stacjonarnym bo mój małż codziennie jeździ ale... bałam się, że to mi nie wyjdzie na dobre.
A jeżeli chodzi o szpital to wiesz... ja chwilami też chciałabym nie mieć wyboru bo juz mnie od tego wybierania głowa boli. Najchętniej wcale bym się nie nastawiała na ten czy inny szpital ale wszyscy mnie straszą że wtedy to już chyba tylko na ulicy urodzę.... i chyba się boję?!

Stopi, nie wiem dokładnie jak to jest ani na Inflanckiej, ani w MSWiA, bo szczegółowo się nie dopytywałam. U mnie odpada na pewno szpital Bródnowski, poroniłam tam pierwszą ciążę a jak przypomnę sobie personel szpitala, to mi się wyć chce, tragedia. Pewnie przez 8 lat się tam pozmieniało, ale ten szpital omijam szerokim łukiem. W IMiD leżałam w lipcu na neonatologii, też mam trochę zastrzeżeń co do zachowania i delikatności niektórych lekarzy, natomiast pielęgniarki były fantastyczne. Tego szpitala też nie biorę pod uwagę. Co do Żelaznej, rodziła tam jedna z moich koleżanek i wiem, że jest zadowolona, ale ja nie jestem przekonana... Dobrze, że jest jeszcze trochę czasu, żeby wszystkiego się dowiedzieć...Jak będziesz coś więcej wiedziała o Inflanckiej, to daj cynk...Mój lekarz z Medicoveru zachęca mnie, żebym poszła tam do szkoły rodzenia, przy okzaji zobaczę jak to wygląda na miejscu...

stopi69 widze ze mamy podobne terminy, wiec mamy okazje sie spotkac w szpitalu ;-)
skoro mowisz ze na zelaznej trzeba zosatawic kase to trudno, jak trzeba bedzie to to zrobie bo strasznie sie boje calego tego cyrku zwiazanego z porodem. Na zelaznej swego czasu lezala moja mama (miala operacje). Bardzo sobie chwalila szpiatl i cala opieke, szpital musial byc niedawno remontowany, bo pokoje tez maja niczego sobie, dlatego mysle ze na porodowce i oddziale polozniczym tez musi byc calkiem przyzwoicie :tak:
I wlasnie chyba na ten szpital sie zdecyduje bo widze ze zaraz po porodzie jest mozliwosc noclegu w sali jednoosobowej razem z osoba towarzyszaca :happy: zaciagne tam swego malza, niech sie integruje z maluszkiem :-)

nie wiem jaką masz kartę - ja mam taką ze srebrnym paskiem to jest jak mi powiedziano STANDARD PLUS - ostatnio w pracy przekazała mi ją koleżanka i tak mi powiedziała - ona właśnie na żelaznej rodziła i miała pokój jednoosobowy - a nawet na stronie LIMu jest zaznaczone, że poród ze znieczuleniem wchodzi w skład tego pakietu. (Centrum Medyczne LIM - Profesjonalna opieka medyczna) -dział 'INNE'. Szczerze mówiąc jeszcze nawet nie byłam u lekarza w LIMie - dopiero w poniedziałek zamierzam się zapisać i ... zobaczę co dalej

muminko - no nieźle... oczy mi wyszły na wierzch.... wyobrażam sobie w takim razie jaki standard trzymają dla 'zwykłych' pacjentek, które nie zapłacą?!? - chyba faktycznie św. Zofię będe omijać szerokim łukiem!

Ostatnia edycja:
KLEO MK
Wyrazy współczucia dot. pierwszej ciąży :-( :-( ....

Co do szkoły rodzenia na Inflanckiej - to wlasnie przymierzam sie do niej , chyba trzeba tam juz jakos zadzwonic, zeby wybrac termin. Ponoc sie dobra , no i poznajesz troche osob z personelu szpitalnego.
Trzeba sie wybrac tam na wycieczke ...
A i znieczulenie na Inflanckiej jest tanie!

Muminka
No wlasnie ceny na Żelaznej sa kosmiczne... wiec jak sie tam przymierzasz to polecam lekarza prowadzacego z tego szpitala lub szkołe rodzenia...
Ale trzeba sie spieszyc, bo do szkoly rodzenia sierpniowe mamy juz zapisują na maj. I tu znieczuleie jak dobrze pamietam 600zl - porazka!!
I jeszcze ta nazwa cennika - cennik dla pacjentek ubezpieczonych - jakis absurd co?? :baffled:
Niby przysluguje nam poród bezpłatny, ale jak przychodzi co do czego i chce sie byc normalnie traktowaną to i tak trzeba płacic. W jakim my kraju zyjemy... :-)

Witam Was Kochane
Tak sobie wlasnie czytam co piszecie o szpitalach,a przy okazji przegladam inne stronki zwiazane z porodem i tak mi sie nasunelo z ciekawosci czy Wy juz o tym myslicie?jak to w ogole bedzie?bo ja tak wlasnie teraz zaczelam sie intensywniej zastanawiac i w sumie to sama nie wiem czy sie boje czy nie:-)

pozdrawiam Was cieplutko

reklama
A jezeli chodzi o znieczulenie,to ja mam mozliwosc otrzymac je bezplatnie,bo tutaj nie trzeba za nie placic,jest na zyczenie pacjentki,ale wiele osob mi je odradza i w sumie to juz sama nie wiem co myslec i co z tym zrobic.A Wy Kobitki jestescie za czy przeciw?

Do góry