Hej, hej :-)
KLEO MK ja wlasnie chciałam rodzić na Inflanckiej. Mam pozytywne doświadczenia z tego szpitala. 2 tyg. temu bylam tam na izbie przyjec i błyskawiczie!! zajęli sie mna profesjonalnie!! Nie mowiac o Szpitalu Bielanskim - gdzie dzien wczesniej mimo skierowania do szpitala nie przyjeli mnie na zabieg. A na izbie przyjec lekarki wyrządziły mi krzywdę i o maly wlos nie mailam powaznego zakażenia calego organizmu i dzidzi. Gdyby nie lekarz z dyżuru a Inflanckiej bylo by zle. Wiec z opieki medyczniej jestem zadowolona! Fajnie, bo trafiłam tan na lekarzy z Medicoveru , gdzie chodze na co dzień, wiec potraktowali mnie profesjonalnie. Wygląd szpitala - jest w remoncie niestety... czesc juz odnowili, nie widzialam porodówki, ale słyszałam że slabo wyglada :-(
Jesli chodzi MSWiA to mojego chłopaka pierwsze dziecko przyszło na swiat w tym szpitalu. Byl bardzo zadowolony z tym, ze mial tam z personelu z rodziny. Tylko to był ponad 4lata temu.
Tylko , ze ja jestem z Zoliborza - mam tam daleko, a wiem, że w okresie okolo porodowym bede sama i podczas porodu pewnie też, wiec bliżej mi na Inflancka.
Myślę tam też o szkole rodzenia.
Dzis widzialam sie z kolezaka , która rodziła na Zelazej. Ja tego szpitalu nie brałam pod uwagę, gdyż słyszałam opinie, że tam trzeba sporo kasy zostawić. A mnie na to nie stać...Ona jednak nie płaciła tam nic , przyjęli ja bez problemu, ale miala tam lekarza prowadzacego do ktorego chodzila prywatnie gdzies dopiero od 7msc. ciąży. Dzieki temu miala juz tam założoną karte. Tak z ulicy podobno ciezko tam o przyjecie. Poród wspomina super -jako cos pięknego i (ja jestem w szoku) rodzila bez znieczulenia!! Cala opieke medyczna tez sobie chwalila, a nie oplacala poloznej.
Wiec, ja zaczelam sie wahac miedzy Inflancka, a Zelazna, bo to najbliżej ode mnie. Oczywiscie sz. Bielanski odpada!! IMiDZ choć nawet blisko tez odpada. Leżałam tam na gin.- położniczym i masakra!! Znieczulica pielęgniarek maxymalna, nikt nic nie wie, a przy wypisie to cyrki tzn. wyszłam bez wypisu hehe. Fakt faktem tam są nieźli lekarze, ale nic po za tym. Nie mówiąc juz o wyglądzie oddziału!!!
Ja sie najbardziej boje odsyłki do innego szpitala pod Warszawę. Niestety teraz jest wyż demograficzny i bardzo czesto odsyłaja kobiety z WAW do szpitala z okolic.
Wiec mysle, ze to tez trzeba brac pod uwage! :-)
Ja niestety musze tez patrzec na finanse, nie zamierzam NFZ płacic za poród.
Na Inflanckiej podobno z darmowym porodem jest ok :-), a i nie wiem jakim cudem podobno wszystkie rodzące przyjmuja.
W MSWiA pamietam , że trzeba wyłozyc kase. Wiesz może jak z tym tam jest??
A ja jeszcze zwracam uwage na ochronę krocza. Nie wiesz może jak jest z tym na Inflanckiej?? Jakbys miała jakieś informacje była bym Ci wdzięczna. I wogóle jakies wieści o Inflanckiej te na plus i te na minus :-)
Oj w tej ciąży jest wesoło - jaki wózek wybrać, jaki szpital, jakiego lekarza, itp. Co chwila staje sie przed ważnymi wyborami!!! A tyle różnych opinii, ile kobiet w ciąży :-) No , ale to przecież dla naszych kochanych dzieci :-)
Pozdrawiam