reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

reklama
mama helenki : ja z nim tylko zasypiam u niego w lozku ale jakos ciezko nam to wychodzi moj maz jest bardziej stanowczy czasami da mi klapsa i tak bardzo nie raaguje na jego placz a ja poprostu sie rozmiekam :-(

A mój 04 lipiec :-)

To spanie z Helena to też dlatego, że mi jej szkoda albo coś. Mój M pójdzie pogłaszcze a ona śpi dalej.

Musimy być twarde i stanowcze:tak: Ale to strasznie ciężko zrobić :baffled:

ale moze jest jakas metoda u mnie to jest nie mozliwe zebym go tylko poglaskala buziaka i papa
nie wiem czytasz jej bajeczki albo cos ??

Ja też słyszałam, że gorące kąpiele nie są wskazane ale tylko ciepłe to raczej nie zaszkodzą:-)
Ja uwielbiam się wylegiwac ale właśnie w gorącej więc póki nie mogę to używam tylko prysznica:tak:

Monia jedyne co moge Ci poradzic to konsekwencja:tak: Nawet jak płacze to najwyżej podejsc przytulic, może usiąc koło niego głaskaj go po głowie ale nie wyciągaj z łóżka a jak sam wyjdzie to odłóż spowrotem.
Mój zasypia sam ale ja naukę rozpoczełam jak Marcel skończył 3 miesiące:tak: Aaaa no i w naszym przypadku bardzo pomaga moja piżamka:tak: ale Twój jest chyba za duży żeby się tym zadowolił

sylwia :
ja nie mialam zadnego problemu z patrykiem jak bym malutmi i zasypial w lozeczku dawlam mu botelke z kaszka, wypil i wychodzilam , pochodzil sobie trosze w okolo i pewnie sie zmeczyl ale od razu zasypial a teraz zkolei ma duze lozko i ma opcje sobie wyjscia z niego dlatego wszystko sie zmienilo od kad go przelozylam do normalnego lozka , ale tak chyba bede musiala robic tylko stanowczosc nie wiem moze jeszcze jakies kolysanki - mowie o muzyce lulajacej

Ja się właśnie zastanawiam, jak to od początku robić, żeby dziecko samo spało w swoim łóżku, z tego co pisze sylwia to już od kilkumiesięcznego dziecka trzeba nad tym pracować.

anyzowka : od samego poczatku jak baby jest jeszcze malutkie to naprawde nie mam problemu wcale ale dopiero puzniej sie zaczyna jak juz spi w swoim duzyyyyym lozku

reklama
Ale skoro Marcel teraz jak tylko go położę to od razu zasypia więc może nawet jak będzie miał duże łóżko to z niego nie wyjdzie. Myśle, że najgorzej jest właśnie odpuścic już na samym początku bo w ten sposób pokazujemy, że jak trochę popłaczą to my ich weźmiemy do siebie. A na to ja na pewno nie pozwolę bo wtedy wogóle się nie wysypiam:-D
Im wczesniej wpajamy dobre nawyki tym lepiej:-)

Do góry