reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

Sidorku ja równiez póki co kapię sie normalnie w wannie, nie mam kabiny i zalałabym całą łazienkę.. poprostu staram sie nie lac za gorącej wody i za dlugo nie siedziec (choć noormalnie potrafiłam naprawde długo sie wylegiwac i tylko dolewać ciepłej)....

Jesli chodzi o remont to my mieliśmy w wakacje, fajnie jest "po" ale w trakcie... masakra....:angry: zawsze coś wypali nie na rękę....

dobra małżon mnie gania więc uciekam na moment

reklama
wróciłam od lekarza, ciśnienie ok ale niestety waga poszła w górę o 2 kg!!! w ciągu 1,5 tygodnia, mam nadzieję że to tylko chwilowe a nie prawdziwy tłuszczyk:sorry2:, następna wizyta za miesiąc chyba z usg połówkowym, choć mówiłam lekarzowi że myślę że do 1,5 tygodnia wrócę do niego z grzybkiem;-)
a i jeszcze pytałam go o ten ból głowy, mówił że nawet codziennie mogę wziąć apap a jak nie będzie się nic poprawiać to trzeba będzie się wybrać do neurologa:baffled: ale ostatnio jest chyba ciut lepiej wiec może to minie... zwłaszcza że podobno w ciąży hormony mogą powodować bóle głowy

Anika
wiem że szkoda że nie było widać ale najważniejsze że maleństwo jest zdrowe:-)
Lorien
dużo zdrówka dla Emilki
Sidorek
o kąpielach słyszałam że długie i w zbyt ciepłej wodzie mogą powodować skurcze macicy i nie są wskazane

u nas niestety też słonka nie ma i jest strasznie szaro, nie znoszę takiej pogody:baffled:

Sidorku dużo zdrówka i nonio do góry ;-) WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE :-)
Co do kąpieli to ja też zmarźluch i tylko wanienka i tylko bardzo ciepła wanienka ;-) prysznic był by karą za wszystkie grzechy :-p pozatym często muszę troszkę poleniuchować w parafinie (skóra atopowa + łuszczyca) więć życie z prysznicem odpada ;-) mój TŻ troszkę zrozpaczony, bo w mieszkanku które teraz wykańczamy są liczniki i wizja rachunków spędza mu sen z oczu :szok: no ale cóż chciał to ma ;-)
Wkońcu udało mi się nadrobić zaległości w czytanku :tak: oj dzieje się u nas dzieje ;-)
Ja teraz poranną kawusię poprawiam lodami waniliowymi z orzeszkami włoskimi i syropem klonowym :-) mówię Wam pychota :-p:-)
Miłego dzioneczka :-)

Co do kąpieli to ja sobie nie wyobrażam zeby nie posiedzieć chociaż z półgodzinki w wannie i cieplutkiej wodzie :-):-):-):-)

Witam wszystkie Mamuśki. Znalazłam chwilkę, więc dokładam swoje trzy grosze:).

Robaczek_25
Z moich informacji wynika, że w ciąży bóle głowy to niestety normalna dolegliwość. Oczywiście nie każdą z pań to dotyka, jak widzę Ciebie dopadło:-(. Ja również mam kłopot z bólem głowy. Czasem jest tak dotkliwy, że odczuwam mdłości i jest mi po prostu bardzo nie dobrze. Wtedy, jeśli mam taką możliwość kładę się do łóżka, a moi panowie robią mi zimne okłady i kiedy już nie daje rady biorę Apap. Chociaż nie wiem czy nie lepiej byłoby żeby ten Apap wziąć w momencie, kiedy ból się zaczyna. Ale rozterki dotyczące wyboru postępowania jak już zdążyłam się zorientować to kolejna normalna dolegliwość przyszłych mam:-)Więc uzbrajam się w cierpliwość i czekam aż w końcu nadejdzie upragniony lipiec.

Dziekuję za życzonka zdrówka, jesteście kochane.

Ale u mnie jakoś nie może być lightowo.
Miałam niezłą jazdę w pracy i znów łeb mi pęka i jestem wykończona.
Wszystko przez jeden maleńki szczególik, a odkręcania pół dnia. Jessssu z tą biurokracją!!!
No i nie zdąrzyłam poczytać.

A co do łazienki, to my mamy i wannę i prysznic. Najlepsze dla niezdecydowanych :-)

Dziewczyny mam ciekawe szkolenie dla naszych połowic. Ja swojego wysyłam nie ma mowy :

DWUDNIOWE WARSZTATY DLA MĘŻCZYZN

Liczba miejsc ograniczona.
Kurs jest dwudniowy i obejmuje następujące zagadnienia:

DZIEŃ PIERWSZY

1. JAK WYKONAĆ KOSTKI LODU
Instrukcja krok po kroku wraz z prezentacją.

2. PAPIER TOALETOWY - CZY WYRASTA NA UCHWYTACH?
Dyskusja.

3. RÓŻNICE POMIĘDZY KOSZEM NA PRANIE A PODŁOGĄ
Ćwiczenia praktyczne z pomocą zdjęć i wykresów.

4. NACZYNIA I SZTUĆCE: CZY LEWITUJĄ, SAMODZIELNIE KIERUJĄC SIĘ DO ZMYWARKI
ALBO ZLEWU?
Debata panelowa z udziałem ekspertów.

5. PILOT DO TELEWIZORA - UTRATA PILOTA
Linia pomocy i grupy wsparcia.

6. NAUKA ODNAJDYWANIA RZECZY
Otwarte forum tematyczne - Strategia szukania we właściwych miejscach a
przewracanie domu do góry nogami w takt rytmicznego pokrzykiwania.

7. ZAPAMIĘTYWANIE WAŻNYCH DAT I POWIADAMIANIE W WYPADKU SPÓŹNIENIA
Pamiętaj o zabraniu własnego kalendarza lub telefonu komórkowego.

DZIEŃ DRUGI

1. PUSTE KARTONY I BUTELKI - LODÓWKA CZY KOSZ?
Dyskusja w grupach i ćwiczenia praktyczne

2. ZDROWIE - PRZYNOSZENIE JEJ KWIATÓW NIE JEST GROŹNE DLA ZDROWIA
Prezentacja PowerPoint.

3. PRAWDZIWI MĘŻCZYŹNI PYTAJĄ O KIERUNEK, KIEDY SIĘ ZGUBIĄ.
Wspomnienia tych którzy przeżyli.

4. CZY MOŻNA SIEDZIEĆ CICHO, GDY ONA PROWADZI
Gra na symulatorze.

5. DOROSŁE ŻYCIE - PODSTAWOWE RÓŻNICE POMIĘDZY TWOJĄ MATKĄ A TWOJĄ
PARTNERKĄ
Ćwiczenia praktyczne z odgrywaniem ról

6. JAK BYĆ IDEALNYM PARTNEREM NA ZAKUPACH
Ćwiczenia relaksacyjne, medytacja i techniki oddechowe.

7. TECHNIKI PRZEŻYCIA - JAK ŻYĆ, BĘDĄC CAŁY CZAS W BŁĘDZIE
Dostępni indywidualni psychoterapeuci.

8. CHOINKA - CZY MUSI STAĆ DO WIELKANOCY
Telekonferencja z udziałem Świętego Mikołaja

iza: wiesz co? pomysł jest dobry....tylko wydaje mi się, że po odbyciu tego szkolenia Panowie zapomnieli by co na nim się nauczyli hehehe i całą nauka poszłaby w las. Oni są raczej nie reformowalni ;-)

Kapitalne :-D, rozbawiło mnie to i myślę, że są rzeczy które mój małż mógłby przećwiczyć... chociaż ostatnio kocha mnie mocno i stara się bardzo. Ale żeby nie bylo tak pięknie to koniecznie zaprosiłaby go na
3. RÓŻNICE POMIĘDZY KOSZEM NA PRANIE A PODŁOGĄ
Ćwiczenia praktyczne z pomocą zdjęć i wykresów.

6. NAUKA ODNAJDYWANIA RZECZY
Otwarte forum tematyczne - Strategia szukania we właściwych miejscach a
przewracanie domu do góry nogami w takt rytmicznego pokrzykiwania.

DZIEŃ DRUGI

5. DOROSŁE ŻYCIE - PODSTAWOWE RÓŻNICE POMIĘDZY TWOJĄ MATKĄ A TWOJĄ
PARTNERKĄ
Ćwiczenia praktyczne z odgrywaniem ról

6. JAK BYĆ IDEALNYM PARTNEREM NA ZAKUPACH
Ćwiczenia relaksacyjne, medytacja i techniki oddechowe.

A to jest po prostu the best i obawiam się, że trzeba tam skierowac znaczną grupę ludzi nie tylko połówek, ale również pewne części inne rodzin, nie-bliskich.... :tak:
7. TECHNIKI PRZEŻYCIA - JAK ŻYĆ, BĘDĄC CAŁY CZAS W BŁĘDZIE
Dostępni indywidualni psychoterapeuci.

reklama
witam dziewczynki w ten padajacy ogromnie sniegiem wtorek:tak:
pozdrawiam wszystkiem nowe mamusie lipcowe:-)
mam pytanko: mam 2.5 rocznego synka Patryka, ktory niestety zasypia tylko ze mna, spi juz w normalnym lozku, czy wiecie moze jak go przyswajac do tego aby zasypial sam prubowalam pare razy ale serce mi sie kraja jak tak placze , wiem ze powinnam byc stanowcza ale troszke mi to nie wychodzi. W nocy czasami jak sie przebudzi i zobaczy ze mnie przy nim nie mam to placze i musze pujsc tylko na chwilke poglaskac go az zasnie i jest ok;-) . Ale obawiam sie jak to bedzie jak druga dzidzia przyjdzie , dlatego mam jeszcze 5 miesiecy zeby nad tym popracowac.:blink:

Do góry