reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

czesc dziewczynki. ja po wizycie u mamy. zjadlam 2 talerze barszczyku czerwonego z ziemniaczkami, przywiozłam 2 słoiki ogórków kiszonych i jeden grzybków marynowanych i tak teraz moge spokojnie zasiasc i zobaczyc co tam ciekawego u Was słychac.
tylko ze jak wszystko przeczytalam to i zapomnialam co mialam komu odpisac. troche zmeczona jestem i główka cos zaczyna mnie bolec.

reklama
witam dwupaczki
a ja dzisiaj wybralam się na zakupy z zamiarem kupienia kilku ciuszków. Skończyło sie na tym, że kupiłam cała torbe ciuchów dla syna. Za to po powrocie do domu padłam jak betka. Spałam dwie godziny jak zabita. Strasznie kiepska mam kondycję teraz. Za to potem dogodziłam sobie robiąc sałatkę z kapusty pekiińskiej z kurczaczkiem...mniam:) polecam...pychotka...do tego marynowany czosnek....wow ide po nasętpna porcje...

Sidorek z L4 istotne w zwolnieniach jest to żeby zachować ich ciągłość! z tego też wzgledu jeżeli masz mieć tzw. zwolnienie do końca ciąży, nie powinnaś wracać nawet na parę dni do pracy

Kasiakom będę - skarbie bardzo zobowiązana za pomoc jeszcze w tj sprawie - dlaczego nie może być przerwy??

Przygotowuje się mentalnie na spotkanie z gin... w zasadzie chciałabym zostać w domu, teraz czuje się koszmarnie bo jestem chora do bólu... ale chciałabym zostać w domu jeszcze z powodu stresu jaki mam w pracy chociaż w gruncie rzeczy podobna jest do biurowej - z drobną różnicą. Pracuje jako rekruter headhanter, wyprzedzam telefon, szukam kontaktów, robie zlecenie. Najczęściej namawiam i pracodawca do zatrudnienia i kandydata, nie dość że się napracuje (ciągle przeszukiwanie baz, telefonowanie, sporządzanie dokumentów komp 8-9 h non stop, spotkania najczwsvciej 17-19 a co) to muszę być szybsza i sprytniejsza i ... i nie chcą albo płacić pracodawcy, albo pracownik coś wykręca i każda strona z pretensją do mnie :eek:... lubie moją prace ogólnie, ale teraz kiedy nie mogę długo siedziec przy kompie albo ludzi mnie wkurzają (delikatnie ujmując) nei daje rady z napięciem...

A tak trochę z inne beczki, natrafiłam na forum dla cięzarówek i nie tylko gdzie komentowano branie L4 przez ciężarne - obryzgano je od góry do dołu jako lenichów i naciągaczy... burzycieli ładu i równouprawnienia... kurcze przeraziłam się

http://wizaz.pl/forum/showthread.php?p=10788849#post10788849

Ostatnia edycja:
dziewczyny coś mi się porobiło z suwaczkiem, powinno być 18 tydz 6 dzień (spojrzałam sobie na Iwon) i olśniło mnie, że u mnie jest błąd - to wina łącza czy coś się ze stroną suwaczkową stało... czy ktoś wie jak to naprawic :no:

jeśli chodzi o moczenie nóg to chyba całkiem ok i można, kąpiele wannowe wedle artukułu już nie, prysznice chłodniejsze - proponuję mokrym ręcznikiem na ślinę :-D coby jeszcze bradziej bezpiecznie było... tylko 0 przyjemnosci i komfortu i kto się przytuli do tak pachnącej żony :szok:

Sidorku nie martw sie suwaczkiem czasem szaleja i pokazuja inny wiek ciazowy.zalezy jeszcze od strony z której je pobieramy. poczekaj przynajmniej do jutra i wtedy ewentualnie spróbuj utworzyc go jeszcze raz.

Sidorku nie martw sie suwaczkiem czasem szaleja i pokazuja inny wiek ciazowy.zalezy jeszcze od strony z której je pobieramy. poczekaj przynajmniej do jutra i wtedy ewentualnie spróbuj utworzyc go jeszcze raz.

Dosiu u mnie to jakiś suwaczkowy koszmar - najpierw nie mogłam go załozyć, a teraz pewnie zmienić, nie będę się tym wogóle martwić i tak znam termin :-D

Ok kobietki wygrałam ksiązkę "W oczekiwaniu na..." dużo o niej słyszałam dobrego więc będę z przyjemnością czytać sobie i mężusiowy, który na urodzinki z dwóch opcji - książka dla przyszłego taty a coś innego - wybrał... bluzę :baffled:... nie udało mi się go zainspirować

Czesc babeczki:-) Wpadlam dzis tylko na chwilke bo cos kiepsko sie czuje, od 2 godzin glowa mi tak napi... ze nie moge wytrzymac ale nie chcialam miec za duzych zaleglosci a i tak widze ze tu znowu taki przerob ze nie wiem czy dam rade. No dobra musze sie cofnac do ranka co by byc z wami na biezaco.

reklama
widzę, że wiele osób ta głowa boli hmm to chyba taki dzień i ciśnienie czy jakoś tak... ja trochę może po stroświecku ale na mnie działa AMOL lekko wtarty w skronie, jest odprężający

Do góry