reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2009

valijia my mowimy do patryka po polsku a do baby nieszczegolnie z nia romawiam od tak sobie :) tylko po posku dlatego bo dzieci rodzone nie w polsce strasznie szybko ucza sie jezyka krajowego w szkolach przedszkolach itp// ale to od was zalezy , pamietaj dzieci b. szybko przysfajaja inne zezyki jak sa malutkie

reklama
valija a ile twoje malenstwo ma juz latek??
ale naprawde nie ma co sie martwic rzeczywiscie zobaczysz sama ze dzieciaczki naprawde sie przysfajaja szybciutko

Kinga - dzieki za odpowiedz :-) u nas problem poloega na tym ze moj maz nie mowi po polsku a ja nie mowie po holendersku (w domu gadamy po angielsku). No wiec trzy jezyki wchodza w gre i najchetniej bym sobie ten holenderski darowala ale jak moj M harcze po hol do brzuszka to czuje ze nie odpusci :tak: ale masz racje ze dzieci sa madrzejsze niz nam sie wydaje

Kasiakom - ja powiem wiecej - rybka pluska bo sie boi ze sie tatus dusi - ten holenderski to przeciez brzmi jakby swinie zarzynali :baffled::-D

Monia - maly ma 17 tygodni i 2 dni i mam nadzieje ze jest Groszkiem (zobaczymy sie za 159 dni) :))) Teraz juz sobie jazde wkrecam bo nie wiem w jakim jezyku kupowac bajeczki - pol, ang czy hol??? Ja do brzuszka mowie po pol, moj M po hol ale caly czas w domu idzie ang... Biedny Groszek :)

to naprawde urodzi sie geniusz zobaczysz jeszcze cie zaskoczy na same powitanie powie do ciebie dziedobry mamo w trzech jezykach hahaha lol
wydaje mi sie ze angielski jest jezykiem na calym swiecie wiec sie porozumie gdzie kolwiek bedzie , holenderski zostaw sobie moze dla szkol zby go przyuczaly ale i tak zobaczysz twoj maz bedzie mowil do niego w tym jezyku i pewnie zalapie nawet nie bedziesz wiedziala sama

Monia, wlasciwie to swiat maly jest:-D czesto mozna sie mile zdziwiwic.

Valija, czyli Groszek przystosowany od zycia plodowego, wiec nie masz sie czym martic, bedzie poliglota:happy:

Ja tez go lubie:happy:
Sylwia m. tez taki ma, tylko Ona tak ladnie sobie go opisala "Maly Ktos wyglada tak"(jak dobrze pamietam), a ja mam tylko wklejony link.

reklama
moje drogie ciezaroweczki nie wiem jak wy sie czujecie ja jestem juz w 18 tygodniu i powiem wam naprawde ze juz bym chciala isc na macierzaynskie tak mi sie nudzi w pracy zyje juz emocjami babika :-)a jak wy sie czujecie

Do góry