reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Lipiec 2009

valijia my mowimy do patryka po polsku a do baby nieszczegolnie z nia romawiam od tak sobie :) tylko po posku dlatego bo dzieci rodzone nie w polsce strasznie szybko ucza sie jezyka krajowego w szkolach przedszkolach itp// ale to od was zalezy , pamietaj dzieci b. szybko przysfajaja inne zezyki jak sa malutkie

reklama
valija a ile twoje malenstwo ma juz latek??
ale naprawde nie ma co sie martwic rzeczywiscie zobaczysz sama ze dzieciaczki naprawde sie przysfajaja szybciutko

Kinga - dzieki za odpowiedz :-) u nas problem poloega na tym ze moj maz nie mowi po polsku a ja nie mowie po holendersku (w domu gadamy po angielsku). No wiec trzy jezyki wchodza w gre i najchetniej bym sobie ten holenderski darowala ale jak moj M harcze po hol do brzuszka to czuje ze nie odpusci :tak: ale masz racje ze dzieci sa madrzejsze niz nam sie wydaje

Kasiakom - ja powiem wiecej - rybka pluska bo sie boi ze sie tatus dusi - ten holenderski to przeciez brzmi jakby swinie zarzynali :baffled::-D

Monia - maly ma 17 tygodni i 2 dni i mam nadzieje ze jest Groszkiem (zobaczymy sie za 159 dni) :))) Teraz juz sobie jazde wkrecam bo nie wiem w jakim jezyku kupowac bajeczki - pol, ang czy hol??? Ja do brzuszka mowie po pol, moj M po hol ale caly czas w domu idzie ang... Biedny Groszek :)

to naprawde urodzi sie geniusz zobaczysz jeszcze cie zaskoczy na same powitanie powie do ciebie dziedobry mamo w trzech jezykach hahaha lol
wydaje mi sie ze angielski jest jezykiem na calym swiecie wiec sie porozumie gdzie kolwiek bedzie , holenderski zostaw sobie moze dla szkol zby go przyuczaly ale i tak zobaczysz twoj maz bedzie mowil do niego w tym jezyku i pewnie zalapie nawet nie bedziesz wiedziala sama

Monia, wlasciwie to swiat maly jest:-D czesto mozna sie mile zdziwiwic.

Valija, czyli Groszek przystosowany od zycia plodowego, wiec nie masz sie czym martic, bedzie poliglota:happy:

Ja tez go lubie:happy:
Sylwia m. tez taki ma, tylko Ona tak ladnie sobie go opisala "Maly Ktos wyglada tak"(jak dobrze pamietam), a ja mam tylko wklejony link.

reklama
moje drogie ciezaroweczki nie wiem jak wy sie czujecie ja jestem juz w 18 tygodniu i powiem wam naprawde ze juz bym chciala isc na macierzaynskie tak mi sie nudzi w pracy zyje juz emocjami babika :-)a jak wy sie czujecie

Do góry